Ethiek en fairplay

Overeenkomstig haar visieteksten sluit de club zich aan bij de waarden die worden uitgedragen door de  "Panathlonverklaring" over de ethiek in de jeugdsport.

Deze verklaring wordt jaarlijks door de jeugdtrainers ondertekend: 

Download
panathlonverklaring_club_17-18.pdf
Adobe Acrobat document 553.9 KB

Discriminatie van spelers met een andere huidskleur, geloof of ideologie is verboden. Het uiten van racistische opmerkingen zal altijd gesanctioneerd worden.

 

Pestgedrag naar en uitsluiting van andere spelers zal niet worden getolereerd.

Voor alle extrasportieve problemen die spelers zouden ervaren, staat de ombudsman van de club, de heer Jean-Marie François, ter beschikking (ombudsman@fclanden.be).

 

De voertaal van de club is Nederlands, maar taalfaciliteiten worden op de club te allen tijde getolereerd. Anderzijds wordt van anderstalige spelers en ouders verwacht dat ook zij inspanningen leveren om tot een vlotte club- en ploegwerking te komen.

 

FC Landen verwacht van elke speler en ouder correct gedrag op en naast het veld. Elke geldboete die de club door de KBVB wordt opgelegd wegens verbaal of fysiek geweld, kan door de club op de betrokken speler of ouder worden verhaald.

 

FC Landen vraagt aan elke speler, trainer en begeleider om het door de Belgische Voetbalbond gesteunde 'Fair Play Charter' van de FIFA te respecteren, met name:

 

1. Respect voor de spelregels

2. Respect voor de scheidsrechters en de officials

3. Respect voor je eigen club

4. Respect voor de tegenstrever

5. Respect voor je medemaats

6. Respect voor alle collega-voetballers

7. Respect voor de supporters van andere ploegen

8. Respect voor jezelf, zeg nee tegen alcohol, roken en drugs.

 


Ten slotte