Wedstrijdverslagen


Heur-Tongeren - FC Landen

ZONDAG 10 APRIL - 15:00

1 - 3

De Landense jongens zijn al snel op achtervolgen aangewezen wanneer de verdediging met een één-tweetje nogal makkelijk opgerold wordt in de zesde minuut. FCL probeert vaak met de lange (en moeilijke) bal de oplossing te vinden, maar dat levert weinig op. De thuisploeg is absoluut de betere ploeg en vooral sterker in de duels, maar voetbalt niet veel kansen bijeen. Wat tegen de gang van zaken in, valt via Jens Lowies de gelijkmaker bijna letterlijk uit de lucht. Een ietwat onverwacht afstandsschot verrast de doelman en gaat de winkelhaak in.

 

Ook in het eerste kwartier van de tweede helft wint Landen nauwelijks duels. Heur-Tongeren kan bijna op voorsprong komen in minuut 53, maar de plaatselijke aanvaller kan niet afmaken. Voor de Landenaars ziet het er niet goed uit tot… Jens Lowies opnieuw uit het niets een schot lost en de bal het doel ingaat: 1-2. Nauwelijks een minuut later houdt Jorne Peetermans de gelijkmaker tegen en lijkt FC Landen te herleven. In de 70e minuut kan Toon Lannoo er bijgevolg 1-3 van maken met een hard, strak schot, toen het leer na hoekschop in zijn voeten belandde. Op tien minuten van het einde kan Maarten Steijnen het bijna volledig afmaken, na een mooi opgezette aanval met Andrew Dejaeger en Guy Aga in de hoofdrollen, maar hij treft de keeper.

 

De stand blijft onveranderd en daardoor heeft FC Landen (eindelijk) de zekerheid ook volgend jaar in 1e provinciale te mogen voetballen. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Decatte (46’ Steijnen), Christiaens, Bex, François, Deverdenne (46’ Bonomi (87’ Rassart)), Lowies, Dejaeger, Lannoo, Aga


FC Landen - Lutlommel VV

ZATERDAG 2 APRIL - 19:30

2 - 2

In de eerste helft neemt de tegenstander de betere start, maar is het de thuisploeg die als eerste scoort. Andrew Dejaeger verrast met een schot vanop een dertigtal meter en scoort. In de 20e minuut maakt Mike Deverdenne er 2-0 van, wanneer hij goed volgt op een afgeweken bal. Lutlommel voetbalt goed mee en is tweemaal dichtbij de aansluitingstreffer. In minuut 28 schiet Rob Janssen onbegrijpelijk naast en op tien minuten van de rust knalt Hofstede op de deklat.

 

In de tweede periode wordt het Landense doel herschapen tot een schietkraam. Al snel (55’) staat het dan ook 1-2. Vijf minuten later wordt het zelfs 2-2 via een strafschop, gefloten voor een handsbal van Michiel Decatte. Nauwelijks een minuut later zal een nieuwe twijfelachtige beslissing aan de overkant (Bex neergeduwd in de zestien, maar deze keer geen strafschop) Landen dé kans ontnemen om opnieuw op voorsprong te komen. In het laatste half uur kan de thuisploeg voor weinig gevaar zorgen en is het bibberen in de buurt van het FCL-doel. Meermaals wordt er door de tegenpartij voorlangs of over geschoten. De partij eindigt op een gelijkspel dat, op basis van de kansen voor beide partijen, zeker een rechtvaardige uitslag is.

 

Opstelling: Peetermans, Max, Decatte, Bex, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, Steijnen, Khanyan, Aga


H. Helchteren - FC Landen

ZATERDAG 19 MAART - 19:30

2 - 0

Na nog geen minuut spelen, lijkt FC Landen meteen te gaan stunten, maar een doelpunt wordt afgevlagd voor buitenspel. Direct daarna komt FCL wel goed weg wanneer er op de deklat wordt geschoten. Op het kwartier doet Jens Lowies hetzelfde aan de overkant van het veld. De thuisploeg staat goed te voetballen en is tweemaal dicht bij een eerste doelpunt, maar de Landense verdediging houdt goed stand. In de 28eminuut is het dan toch prijs. De snelle Ruben Cops kan de bal in de verste hoek plaatsen na een goede individuele actie: 1-0.

 

Al vroeg in de tweede helft wordt het 2-0 via Mrgole die alleen voor Jorne Peetermans opduikt. De wedstrijd heeft daarna nog weinig om het lijf. Landen doet z’n best om kansen bij elkaar te voetballen, maar komt niet verder dan een goede vrije trap van Andrew Dejaeger in minuut 60. Cops schiet in het laatste kwartier nog twee keer voorlangs en weet de score dus niet verder uit te diepen.

 

Landen heeft, ondanks het verlies, deze week terug laten zien wat het waard is. En Helson… kon feesten. Dankzij hun overwinning is deze ploeg de (terechte) kampioen geworden van 1e provinciale Limburg. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Decatte, Christiaens (58’ Bonomi), Bex (65’ Rassart), François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, Lannoo, Aga


FC Landen - MD Halen

ZATERDAG 12 MAART - 19:30

1 - 6

Wat een gemakkelijke overwinning voor FC Landen had moeten zijn, is uitgedraaid op een wanvertoning. Na zes minuten had het 1-0 moeten staan, maar Dietmar Conard duwt de bal naast in plaats van in de goal, op een nochtans goede, lage, strakke voorzet van Guy Aga. Ook Jens Lowies kan een paar minuten later afleggen naar de meegelopen Mike Deverdenne, maar Jens verkiest om zelf te schieten en vindt de Halense doelman op zijn weg. Daarna krijgt een makke FCL-verdediging een lesje in efficiëntie. Het wordt vaak op snelheid gepakt door een tegenstander die goed countert. Net voor rust staat het dan ook 0-4!

 

Na twee minuten spelen in de tweede helft staat er zelfs een forfaitscore op het bord. Halen kan de wedstrijd rustig uitspelen. Dankzij een mooie trap van Dietmar Conard kan de thuisploeg toch nog de nul van het bord vegen in de 55e minuut, maar dan is het al lang te laat. De wedstrijd kabbelt verder, zonder veel doelgevaar, tenzij… aan de verkeerde kant. In minuut 83 legt een Halense aanvaller de partij in z’n definitieve plooi: 1-6.

 

Excuses hoeven er niet gezocht te worden voor deze prestatie. Het enige wat dit team nog te doen staat, is ‘dankjewel’ zeggen aan alle supporters, die ondanks het koude weer en de tussenstand bij de rust, de wedstrijd volledig hebben uitgekeken. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Decatte (46’ Bonomi), Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies, Steijnen (46’ Lannoo), Conard (69’ Rassart), Aga


FC Landen - VV Zepperen Brustem

ZATERDAG 5 MAART - 19:30

0 - 1

Beide ploegen beginnen gretig aan de wedstrijd, waardoor het tempo in het eerste kwartier hoog ligt. Landen neemt het vaakst initiatief wat resulteert in mooie afstandsschoten van Andrew Dejaeger en Michiel Decatte. Later in de eerste helft zal ook Dietmar Conard nog een goed schot lossen. Dit alles resulteert echter niet in doelpunten. Ook Zepperen-Brustem speelt goed mee en is af en toe gevaarlijk via stilstaande fases, maar ook zij komen niet tot scoren.

 

In het begin van de tweede helft valt er snel een doelpunt. Kempeneers wil voorzetten, maar zijn voorzet hobbelt het doel in omdat er geen enkele Landense verdediger, noch de doelman tijdig kan ingrijpen. FC Landen zit wat minder in de wedstrijd en de ingevallen Kevin Baets kan tot tweemaal toe de stand bijna verdubbelen. Wanneer Toon Lannoo niet goed uitverdedigt wordt het nogmaals warm voor Landens doel, maar Peetermans en Lannoo weten tijdig de situatie recht te zetten. Desondanks verliest FCL de wedstrijd met het kleinste verschil. Volgende week moeten de punten thuis gehouden worden in de wedstrijd tegen MD Halen! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Decatte, Christiaens, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, Steijnen (75’ Max), Lannoo, Conard (75’ Bonomi), Aga


N. Gruitrode - FC Landen

ZONDAG 28 FEBRUARI - 15:00

2 - 2

Ondanks het feit dat FC Landen in de openingsfase bijna twee doelpunten bij elkaar voetbalt, is de rest van de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. De FCL-verdediging laat zich regelmatig, zowel individueel als collectief, in de wind zetten met serieuze doelkansen voor Gruitrode als gevolg hiervan. In minuut 17 en 18 gaan hun pogingen nog over of naast doel. Wat later wordt Landen op de counter opnieuw op snelheid gepakt, en kan Geutjens de bal over de Landense goalie lobben: 1-0. De beleving is ver te zoeken en vijf minuten voor de koffie kan de thuisploeg de score bijna verder uitdiepen.

 

Ook de tweede helft biedt in eerste instantie weinig beterschap. Een (licht gefloten) penalty voor ‘handspel’ van Tom Max wordt door de thuisploeg omgezet: 2-0. En blijkbaar is dit voor FCL hét signaal om dan toch maar deftig aan het voetballen te gaan. De ingevallen Alexander Bonomi kan in minuut 61 een goed genomen vrije trap met de binnenkant van de voet binnentikken. Het geluk is dan wat meer aan de zijde van Landen, zeker wanneer een schot door een thuisaanvaller op de paal belandt. Bonomi krijgt op tien minuten van het einde nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij twijfelt. Maarten Steijnen twijfelt iets later echter niet en scoort in de rebound wanneer een vrije trap via de paal terug in het spel komt. Dietmar Conard en Jens Lowies krijgen in de laatste minuten van de wedstrijd nog mogelijkheden om de overwinning binnen te halen, maar helaas lukt dit niet. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max (75’ Adam), Christiaens (89’ Rassart), Bex, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger (46’ Bonomi), Steijnen, Lannoo, Conard


FC Landen - Zonhoven VV

ZATERDAG 20 FEBRUARI - 19:30

0 - 1


W. Koersel - FC Landen

ZONDAG 14 FEBRUARI - 15:00

2 - 3

In de eerste helft is het spel van FC Landen niet al te best. Toch komt het op voorsprong wanneer de onderuit geduwde Mike Deverdenne zelf de strafschop omzet: 0-1. Er wordt bij FCL regelmatig balverlies geleden en meermaals zal dat leiden tot de situatie dat er een Koersels mannetje door de buitenspelval kan glippen. Een vrije schop die door de tegenstrever wordt binnengekopt, brengt de bordjes weer in evenwicht op het half uur. Landen lijkt het steeds moeilijker te krijgen en net voor rust moet Guy Aga zich nog met lijf en leden voor de bal gooien om een nieuw tegendoelpunt te voorkomen.

 

In de tweede helft komt Landen beter uit de kleedkamer. Na een kwartier spelen wordt Dietmar Conard met een heerlijke lange bal bediend door Deverdenne: 1-2. Een minuutje later is het bijna opnieuw gelijk, wanneer het leer door Koersel eerst tegen de lat wordt getrapt en vervolgens Jorne Peetermans in de weg staat bij de rebound. Andrew Dejaeger krijgt meermaals kansjes om de score verder uit te diepen, maar zijn schoten gaan voorlangs of stuiten op de doelman. Op vijf minuten van het einde wordt het 2-2, opnieuw vanop stilstaande fase met een bal die Peetermans altijd uit de lucht had moeten plukken. Gelukkig gaan de kopjes bij FCL deze keer niet naar beneden en duwt het door. Johannes Bex zorgt in de toegevoegde tijd voor de winning goal na een blunder van de thuisdoelman.

 

Opnieuw drie heel belangrijke punten voor FC Landen, dat weer een plaatsje stijgt in de stand (10e plaats). (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Bonomi (67’ Max), Bex, François, Deverdenne, Lowies (92’ Rassart), Dejaeger, C. Russo (43’ Lannoo), Steijnen, Conard, Aga


FC Landen - HIH Hoepertingen

ZATERDAG 6 FEBRUARI - 19:30

2 - 0

De bezoekers gaan op het Landense kunstgras in het eerste kwartier fel tekeer. Na nog geen minuut spelen moet Jorne Peetermans een moeilijke kopbal uit doel ranselen. Hoepertingen is regelmatig gevaarlijk dankzij strakke voorzetten. Wat tegen de gang van het spel in, is het FC Landen dat na 20 minuten spelen op voorsprong komt, wanneer Andrew Dejaeger nog net het hoofd tegen een goed genomen vrije schop van Jens Lowies kan zetten. Ditzelfde duo zal in minuut 36 ook voor de 2-0 zorgen. Een goede individuele actie van Lowies brengt de bal tot bij Dejaeger. Deze laatste trapt van net buiten het strafschopgebied binnen.

 

In het eerste kwart van de tweede helft is Landen nog tweemaal dichtbij een derde doelpunt via een goed afstandsschot van Guy Aga en via Lowies die op de keeper besluit. In het laatste half uur van de wedstrijd lijkt de tegenpartij dan toch te verrijzen en laat het zich veelvuldig op de speelhelft van FCL zien. Het wordt extra moeilijk wanneer Stijn Christiaens met zijn tweede gele karton van het veld wordt gestuurd (80’) en Landen dus met een mannetje minder aan de slag moet. Op vijf minuten van affluiten wordt door Dupain bijna de aansluitingstreffer gescoord, maar Peetermans staat goed te keepen.

 

Landen behaalt op deze manier weer drie belangrijke punten en verlaat geleidelijk aan de gevarenzone in de stand. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Christiaens, Bex, François, Deverdenne (88’ Lenaerts), Lowies, Dejaeger (86’ Mombaers), C. Russo, Steijnen, Bonomi (70’ Rassart), Aga


FC Landen - DH Jeuk

ZATERDAG 30 JANUARI - 19:30

2 - 0

In een bijzonder hevig eerste kwartier komt FC Landen al na een halve minuut op voorsprong, wanneer Mike Deverdenne in het strafschopgebied mag infiltreren en niet aarzelt om de bal netjes voorbij Sem Franssen in het doel te leggen. In de fase die daarop volgt, wordt het zelfs bijna 2-0, als Dietmar Conard in de rebound van een vrije trap de paal treft. Ook Tom Max ziet na vijf minuten hetzelfde gebeuren met zijn schot. Jeuk is dan wakker geschud en probeert ook te scoren via Weeghmans en Nicolas, maar Jorne Peetermans is alert. Het vervolg van de eerste helft is dan wat minder kansrijk. Jens Lowies ziet een goed schot nog door de doelman van Jeuk overgetikt worden (22’) en net voor rust heeft Peetermans nogmaals een superreflex in huis om een knal van een Jeukse aanvaller op een afvallende bal te pareren.

 

Wanneer iedereen na de koffie in slaap dreigt te vallen wegens het weinige doelgevaar, lost Conard plots een schot richting het doel van Jeuk. De bal gaat via de binnenkant van de paal binnen: 2-0 met nog vijftien minuten te spelen. Op vijf minuten van affluiten wordt het aan beide zijden nog eenmaal warm. Andrew Dejaeger ziet zijn knal op de keeper stuiten en een kopbal van Weeghmans wordt door de Landense verdediging nog net van de lijn gekeerd.

 

Prima wedstrijd van FC Landen, dat drie belangrijke punten binnenhaalt. Volgende week wordt er opnieuw thuis gevoetbald. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen HIH Hoepertingen op het programma! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger (88’ Rassart), Decatte, Conard, Aga


SK Bree - FC Landen

ZONDAG 24 JANUARI - 15:00

2 - 0

De verste verplaatsing voor FC Landen heeft weinig opgeleverd. In de eerste helft lag het aantal individuele (verdedigende) fouten zeer hoog en werd er regelmatig niet goed ingespeeld. FC Landen komt wel aan het doel van Bree, maar echt gevaar is er niet. Omgekeerd was dat wel het geval. Elke aanval van Bree die het doelgebied van Landen bereikte, was gevaarlijk. Zo mag FCL in minuut 8 en 15 van geluk spreken dat de bal voorlangs gaat of een lage voorzet nét geen tikje van een tegenstander meer meekrijgt. Halverwege de eerste helft wordt het 1-0 van op hoekschop. Net voor rust moet Jorne nog goed plat om erger te voorkomen.

 

De tweede helft begint aanvankelijk wat beter voor FC Landen, maar de enige goede kans is voor Dietmar Conard, die een hard schot door de doelman ziet overgetikt worden. In de 65e minuut diept de tegenpartij de score uit tot 2-0 en lukt het voor Landen niet meer om nog echt een vuist te maken. Laten we hopen dat de derby tegen Jeuk van volgende week (zaterdag, 19u30) meer opbrengt! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Christiaens (80’ Rassart), Bex, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, C. Russo (46’ Decatte), Conard, Aga


Herk-de-Stad - FC Landen

ZONDAG 10 JANUARI - 14:30

1 - 3

Op een moeilijk bespeelbaar veld breekt de wedstrijd open halverwege de eerste helft. Handspel in de zestien van de tegenpartij en strafschop. Mike Deverdenne zet FC Landen hiermee op voorsprong. Meteen erna moet Jorne Peetermans een kopbal met de vuisten tegenhouden, nadat één van de Landense spelers nog niet bij de les was. In minuut 27 ook een strafschop voor Herk-de-Stad, maar Jorne redt tot tweemaal toe. Dietmar Conard wordt in de periode die daarop volgt tweemaal alleen naar de keeper gestuurd, maar zonder resultaat. Op vijf minuten van de rust wordt het toch nog 1-1 bij een vrije trap voor de thuisploeg. Maesen staat moederziel alleen en kan (makkelijk) binnenkoppen.

 

Na de koffie is FC Landen de betere ploeg en krijgt het nog een handvol kansen. Zo lopen Andrew en Mike in elkaars weg na een goede voorzet van Dietmar (64’), kopt de prima ingevallen Michiel Decatte een vrije trap van Jens Lowies op de buitenkant van de paal (69’) en ziet Dietmar een schot op de keeper belanden (77’). Met nog tien minuten te spelen, laat ook de tegenstander nog eens van zich horen met een lob die maar net over gaat. In minuut 82 is het dan toch prijs dankzij een goede combinatie tussen Mike, Andrew en Jens: 1-2. Even later beslist Mike de wedstrijd wanneer Herk-de-Stad niet secuur staat te verdedigen op hoekschop.

 

Voor FC Landen zijn op deze manier drie belangrijke punten binnengehaald. Volgende week zou er tegen Hoepertingen opnieuw moeten gewonnen worden. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max (29’ Decatte), Christiaens, Bex, François, Deverdenne (90’ Lenaerts), Lowies, Dejaeger, Russo, Lannoo, Conard (85’ Rassart)


FC Landen - Vlijtingen VV

ZATERDAG 19 DECEMBER - 19:30

1 - 3

In het eerste deel van de wedstrijd wordt het spel vooral door FC Landen gemaakt. De thuisploeg is veel aanwezig op de speelhelft van Vlijtingen VV, maar het is opletten geblazen voor de scherpe counters van de tegenstander. Op het kwartier wordt Landen op die manier op achterstand gezet. Stijn Christiaens kan een diep gestuurde aanvaller niet beletten om de bal af te leggen naar Geraerts. Deze laatste kan makkelijk binnentikken: 0-1. Op een trap van Mike Deverdenne op de doelman na (30’), valt er tot aan de rust niet meer veel te beleven.

 

De tweede helft begint met kansen aan beide zijdes, maar doelpunten blijven uit. Geleidelijk aan laat FCL zich steeds makkelijker in de wind zetten en dit resulteert in de 67e minuut in een tweede doelpunt, wanneer een Vlijtingse aanvaller door de buitenspelval glipt. Het wordt nog moeilijker wanneer Johannes Bex met rood van het veld wordt gestuurd en de thuisploeg met tien spelers verder moet. Al gauw wordt er achterin te veel ruimte weggegeven en wordt het 0-3. Peetermans weet in de laatste vijf minuten van de wedstrijd Landen nog te behoeden voor een 4e tegendoelpunt. Mike Deverdenne maakt er in de laatste minuten ook nog 1-3 van, maar dit is dan nog slechts een doekje tegen het bloeden.

 

De winterstop voor FC Landen komt niets te vroeg. Een ideaal moment om te bezinnen over het geleverde spel van de afgelopen weken en om de batterijen wat op te laden. Na deze pauze moeten er echt wel terug punten gepakt worden. Op 10 januari beginnen we er terug aan in Herk-de-Stad! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Thierie, Christiaens, Bex, François (70’ C. Russo), Deverdenne, Lowies, Dejaeger (83’ Steijnen), Lannoo (78’ Max), Conard, Aga


E. Termien - FC Landen

ZONDAG 13 DECEMBER - 14:30

5 - 2

In de eerste tien minuten van deze wedstrijd heeft Landen het moeilijk. Termien is alomtegenwoordig in de Landense zestien. In de 9e minuut zetten de Genkenaars de uitploeg op achterstand wanneer een vrije trap rustig in doel hobbelt. FCL begint dan toch beter te voetballen en dat resulteert halfweg eerste helft in een schot van Jens Lowies op de keeper. Op het half uur wordt het 2-0, wanneer de Landense doelman een lange bal maar hoeft op te rapen, maar de bal wordt door Schoonbroodt nog aangeraakt en hobbelt (alweer) het doel in. Op slag van rust zorgt Mike Deverdenne voor een strakke vrije trap. Deze belandt wat in de kluts en Johannes Bex plaatst zijn voet ertegen: 2-1 op een ideaal moment!

 

In de tweede helft combineert FC Landen beter en speelt het met veel meer gedrevenheid. Het resulteert in twee goede kansen. Eentje voor Mike, die een mannetje uitschakelt in het strafschopgebied en op de doelman besluit. Een andere kans voor Corantin Russo die een mooie voorzet van Toon Lannoo naast kopt. Landen blijft naar voren trekken maar, tegen de gang van het spel in, wordt het in de 75e minuut 3-1 vanop strafschop na een onnodige foutieve tackle. De bezoekers blijven aandringen en na een goede individuele actie en voorzet van Lowies kan Mike binnenduwen. Het wordt dus 3-2 met nog een paar minuten te spelen. Landen speelt alles of niets en betaalt dit cash. In de laatste minuten van de wedstrijd scoort Termien nog twee keer en wordt het nog 5-2.

 

Conclusie: te zware nederlaag voor FCL in een wedstrijd die even goed op 3-3 had kunnen eindigen.

 

Opstelling: Peetermans, Max (46’ C. Russo), Thierie, Christiaens (75’ Dejaeger), Bex, François, Deverdenne, Lowies, Lannoo, Conard (84’ Steijnen), Aga


KVK Beringen - FC Landen

ZATERDAG 5 DECEMBER - 20:30

3 - 1

In een goede eerste helft brengt KVK Beringen het betere spel, maar zijn de beste kansen aanvankelijk voor FC Landen. Jasper Thierie is in het eerste kwartier twee keer heel dichtbij een kopbaldoelpunt. De Beringse doelman moet zijn beste reflexen bovenhalen. Ook de Landense doelman doet het super. Jorne Peetermans voorkomt tot driemaal toe een zo goed als gemaakt doelpunt op schoten van Driessen en Grondelaers. In minuut 37 komt FCL op voorsprong met een lobbal van Dietmar Conard, na een mooie dieptepass van Thierie.

 

Na de rust krijgt Landen al heel snel een koude douche. Na amper vijf minuten wordt het gelijk, na slechte aanname in de Landense verdediging. Grondelaers kan daardoor alleen op doel af. Peetermans kan aanvankelijk nog redden, maar de bal gaat ongelukkig via een eigen speler het doel in. Een paar minuutjes later wordt het 2-1 vanop strafschop. FCL probeert met de lange bal snel naar voren te trekken, maar dit resulteert niet in veel gevaar. We noteren nog een goede vrije trap van Mike Deverdenne die een half metertje naast gaat en een goed opgezette aanval tussen Lowies, Thierie en Conard. Aan de andere zijde is Beringen ook regelmatig dichtbij een doelpunt. In de 84eminuut komt dat er ook via Bilican. Eindstand: 3-1. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger (76’ C. Russo), Lannoo, Conard, Aga


FC Landen - Heur Tongeren

ZONDAG 29 NOVEMBER - 14:30

2 - 3

In gure weersomstandigheden ontvangt FC Landen fusieclub Heur-Tongeren, derde in de rangschikking. Mike Deverdenne zet de thuisploeg in minuut 14 met een goed genomen vrije trap op voorsprong: 0-1. Even later wordt de voorsprong bijna verdubbeld via Jens Lowies, maar zijn trap gaat een half metertje naast. In minuut 28 moet de bezoekende doelman een trap van Johannes Bex pareren. Allemaal goede kansen, maar die zijn er ook voor de tegenpartij. Op het half uur brengt Camara de bezoekers langszij wanneer hij plots alleen voor Jorne Peetermans verschijnt. Jorne is kansloos. Landen gaat rusten met een voorsprong dankzij een strafschop die door Deverdenne wordt omgezet.

 

In de tweede helft is de druk van Heur-Tongeren groot. Halverwege deze tweede helft schiet Sven Hoste eerst op de doelman, maar Camara volgt goed en scoort in de rebound: 2-2. Een kwartier voor einde kan Rien François een tegendoelpunt voorkomen door zich letterlijk met lijf en leden voor de bal, die ei zo na over de doellijn rolt, te gooien. De laatste tien minuten zijn woelig. FC Landen moet eerst met 10 man verder na een tweede geel karton van Johannes Bex. In minuut 88 moet de bezoekende doelman altijd rood krijgen na veel te wild uitkomen, waarmee hij de doorgebroken Deverdenne foutief onderuit haalt. De doelman krijgt slechts geel. Na wat tumult wordt het in de toegevoegde tijd dan toch nog 2-3 via Jordi Nijs. Hij is er als de kippen bij om een bal die terugkomt van de lat binnen te koppen. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies, Lannoo, Conard (85’ Steijnen), Aga (64’ C. Russo)


Lutlommel VV - FC Landen

ZONDAG 22 NOVEMBER - 14:30

1 - 1

In de eerste helft komt het gevaar aanvankelijk van Lutlommel VV. Doelman Jorne Peetermans heeft tweemaal de perfecte reflex in huis om schoten van Janssen tegen te houden in de 5e en 24e minuut. Ook in minuut 15 staat Jorne uitstekend te keepen wanneer een aanvallende fout op Johannes Bex niet wordt gefloten en de plaatselijke spits daardoor alleen richting doel mag. Iets over halfweg is het dan toch prijs. Janssen mag de bal te lang aan de voet houden, kan uithalen en scoort. Het laatste kwartier voor de rust is voor FC Landen. Op het half uur prima poging van Maarten Steijnen om vanop hoekschop met het hoofd te scoren, maar de keeper van de tegenpartij is alert. Net voor rust maakt Jens Lowies gelijk met een laag, hard schot uit de tweede lijn.

 

De tweede helft is minder fraai dan de eerste. Beide ploegen krijgen één uitgesproken kans om te scoren. Voor FC Landen is Lowies gevaarlijk met een goed genomen vrije trap, maar de doelman ranselt de bal nog uit doel. Op vijf minuten van het einde is het bibberen wanneer de bal in de Landense zestien in de kluts belandt en Peetermans met een beenveeg een tegendoelpunt voorkomt. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Christiaens, Bex, Deverdenne, Lowies (89’ Khanyan), Russo (72’ Dejaeger), Steijnen, Lannoo, Conard (59’ Vanham), Aga


FC Landen - Helson Helchteren

ZONDAG 15 NOVEMBER - 14:30

0 - 1

Het eerste deel van de wedstrijd is er eentje met weinig uitgesproken kansen. Beide ploegen proberen al voetballend oplossingen en een doelpunt te zoeken. Pas op het half uur is er het eerste gevaar aan het doel van de bezoekers. De bal komt eerder onverwacht bij Johannes Bex terecht. Hij slaagt erin te schieten op doel, maar doet dat pal op de doelman. Aan de andere kant van het veld moet de Landense verdediging een bal van de doellijn keren en schiet Prévot wat later op de paal.

 

In de tweede helft gaat het tempo naar omhoog. De FCL-verdediging moet vol aan de bak en doet dat schitterend. Landen probeert er af en toe scherp uit te komen op de counter, maar veel doelgevaar levert dat niet op. In de laatste tien minuten laat Helson zich meer en meer in de Landense zestien zien. In minuut 80 glipt er een aanvaller van Helson door de buitenspelval en schiet voorlangs, mede dankzij goed weerstand bieden van Stijn Christiaens. Op nauwelijks vijf minuten van het einde krijgt FCL dan toch een doelpunt te slikken. Een schot spat eerst nog uiteen op de paal, maar de bal komt uiteindelijk toch bij Prévot terecht, die kan scoren: 0-1.

 

Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het Helson. Toch verdient FC Landen bijzonder veel lof voor het langdurig goed weerstand bieden tegen de aanvallen van de leider in de rangschikking. Een gelijkspel had zeker en vast deugd gedaan, maar het mocht niet zijn… (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie (69’ Steijnen), Christiaens, Bex, François (87’ Geyskens), Deverdenne, Lowies, C. Russo (65’ Dejaeger), Lannoo, Conard


MD Halen - FC Landen

ZATERDAG 7 NOVEMBER - 19:30

0 - 0

In een weinig beklijvende wedstrijd moet Landen in het eerste kwartier vooral gevaar creëren met hoekschoppen en vrije trappen, maar deze leveren weinig op. In minuut 16 moet Jorne Peetermans goed plat op een laag schot, dat in de rebound voorlangs wordt getrapt. Wat later moet de Halense doelman een goed genomen vrije trap van Mike Deverdenne pareren. Halfweg eerste helft mist FCL dé kans van de wedstrijd om op voorsprong te komen. Mike wordt diep gestuurd en is sneller op de bal dan zijn tegenstander, hij legt af naar Corantin Russo, maar die schiet naast. Een paar minuten voor rust is Halen weer gevaarlijk via Vanduren die op de paal schiet.

 

De tweede helft heeft mogelijk nog minder om het lijf. Landen laat zich meeslepen door het matige spel van de thuisploeg en staat zelf niet stevig genoeg te voetballen. Verder dan een schot van Johannes Bex op de keeper (65’) komt rood-zwart niet. Mochten er echter punten gegeven worden voor het lopen in buitenspelpositie, dan zou FCL zeker gewonnen hebben. Na een fout op Dietmar Conard in minuut 83 moeten de Moedige Duivels nog even met 10 man verder, maar FC Landen kan niet van het overtal profiteren om nog te scoren. De wedstrijd eindigt bijgevolg met een (terechte) brilscore. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies, Russo (77’ Lannoo), Conard (89’ Steijnen), Aga.


Zepperen Brustem - FC Landen

ZONDAG 1 NOVEMBER - 14:30

0 - 3

Onder een stralend zonnetje schiet fusieclub Zepperen-Brustem het best uit de startblokken. De tegenstander mag regelmatig in de buurt van het Landense doel komen. Zo moet goalie Peetermans in minuut 6 tussenbeide komen en wat later kan Jasper Thierie een bal maar net van de lijn keren met het hoofd. Zepperen-Brustem creëert net iets makkelijker kansen, maar laat FC Landen ook geleidelijk aan meer in de wedstrijd komen. Tien minuten voor rust kan FCL daarvan profiteren. Dietmar Conard bereikt met een slim hakje Mike Deverdenne. Mike twijfelt niet en pegelt het leer in doel: 0-1.

 

In de tweede helft gaat FC Landen op de ingeslagen weg verder. Het wordt al snel 0-2 wanneer er strafschop wordt gefloten voor handspel (50’). Mike zet de strafschop om. Ondertussen staat de Landense defensie vandaag sterk te verdedigen. In minuut 63 breidt Jens Lowies de voorsprong verder uit tot 0-3 na een sterke individuele actie. De thuisploeg komt daarna wat beter in de wedstrijd, maar is nooit echt heel gevaarlijk. Ook Landen kan niet meer scoren waardoor de wedstrijd eindigt met een einstand van 0-3.

 

Knappe wedstrijd van FC Landen, dat vooral collectief een sterke prestatie leverde. De eerste periodetitel in 1e provinciale is voor Helson Helchteren. FCL mag zeker (meer dan) tevreden zijn met de behaalde 15 op 30! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne (84’ Steijnen), Lowies (88’ Javaux), C. Russo, Conard (68’ Lannoo), Aga


FC Landen - N. Gruitrode

ZATERDAG 24 OKTOBER - 19:30

5 - 5

Doelpuntrijke wedstrijd waarin FC Landen misschien meer verdiende, maar uiteindelijk vooral blij mag zijn met het op het nippertje behaalde punt. De bezoekers komen na minder dan 20 seconden al op voorsprong wanneer Vandersteegen alle ruimte krijgt om een voorzet makkelijk binnen te koppen. Na twintig minuten wordt de voorsprong verdubbeld nadat Geutjens de Landense verdediging eerst op een hoopje dribbelt: 0-2. FCL neemt dan het (broodnodige) intiatief om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer en dat lukt ook in minuut 26 vanop strafschop (omgezet door Mike Deverdenne). Op slag van rust wordt het zelfs gelijk, opnieuw dankzij Mike, die goed volgt na een harde trap op doel van Jens Lowies.

 

Ook na de koffie blijft Landen doorduwen. Jasper Thierie zet FCL zowaar op voorsprong in de 52e minuut. Vijf minuutjes later pijnlijke miscommunicatie tussen doelman Peetermans en verdediger Tom Max in de thuisverdediging waardoor het 3-3 wordt met een owngoal. Op een kwartier van het einde brengt Corantin Russo weer hoop op een overwinning met een sublieme trap in de winkelhaak. In minuut 83 hangen de bordjes weer in evenwicht na opnieuw een verhaal van ‘de verdediging stond erbij en keek ernaar’: 4-4. En alsof dat niet genoeg is, scoort Landen eerder ongelukkig de tweede owngoal van de avond: 4-5. Maar waarom geen tien doelpunten in één wedstrijd als er al negen zijn gemaakt? Dietmar Conard redt het punt voor FCL, al dan niet na een aanvallende fout of al dan niet vanuit buitenspel. Dietmar is wat later zelfs nog heel dicht bij de winning goal, maar heeft het geluk niet aan zijn zijde.

 

Samengevat: Landen maakt zeven doelpunten, waarvan twee in het verkeerde doel. Op basis van de volledige wedstrijd, hadden de drie punten gerust in Landen mogen blijven…

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens (65’ Russo), Bex (70’ Steijnen), Françcois, Deverdenne, Lowies, Dejaeger (46’ Lannoo), Conard, Aga


Zonhoven VV - FC Landen

ZATERDAG 17 OKTOBER - 19:30

3 - 1

In het eerste kwartier van de wedstrijd heeft FC Landen niet veel geluk op de Basvelden in Zonhoven. Na een dikke minuut spelen wordt Mike Deverdenne dankzij een zeer mooie pass van Stijn Christiaens richting doelman gestuurd, maar Mike krijgt de bal niet voldoende onder controle om uit te halen. Zonhoven laat zich regelmatig aan het Landense doel zien, maar is weinig écht gevaarlijk. In minuut zeventien wordt Dietmar Conard duidelijk foutief gestuit in de zestien, maar de scheidsrechter gebaart van krommenaas. Twee minuten later zelfde verhaal: Dietmar weer neergetrokken in de zestien, maar de wedstrijdleiding laat doorspelen tot ook Deverdenne wordt neergehaald. Dan toch strafschop en Mike zet om: 0-1. In het laatste kwartier van de eerste helft verliest Landen geleidelijk aan de controle over de wedstrijd. In minuut 36 wordt het 1-1 wanneer FCL niet voldoende bij machte is om een voorzet in het strafschopgebied weg te werken.

 

Ook in de tweede helft staat FCL aanvankelijk niet schitterend te voetballen. De 2-1 volgt al snel (52’), een weggevertje van de Landense defensie. Halfweg tweede helft wordt de wedstrijd al meteen in een definitieve plooi gelegd, wanneer Diepvents zich door de verdediging wurmt en zijn derde doelpunt van de avond kan scoren: 3-1. Landen blijft op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar kan in de tijd die er nog rest geen groot doelgevaar meer creëren. Volgende week hopelijk meer geluk! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens (68’ Lannoo), Bex, François, Deverdenne (85’ Steijnen), Lowies, Dejaeger (66’ C. Russo), Conard, Aga


FC Landen - W. Koersel

ZATERDAG 10 OKTOBER - 19:30

3 - 2

Het is meteen bibberen in de wedstrijd tegen Koersel, wanneer Van Gestel voorlangs schiet na nauwelijks een halve minuut spelen. Het duurt een tijdje vooraleer Landen goed in de wedstrijd komt, maar plots gaat het snel. Dietmar Conard scoort twee doelpunten op een dikke minuut tijd, op tweemaal dezelfde manier: lob van net buiten het strafschopgebied over de goalie van Koersel die tweemaal te ver uit doel staat. Het tij lijkt vijf minuten later te keren wanneer Stijn Christiaens in de zestien een lichte trekfout maakt op een Koerselse aanvaller. De strafschop wordt echter gemist. In het kwartier dat daarop volgt, voorkomt FCL dat de tegenstander goed in de wedstrijd komt door een aantal slimme foutjes op het middenveld. Dankzij het hoofd van Jasper Thierie wordt het 3-0 in minuut 40 na opnieuw een blunder van de doelman van de tegenpartij.

 

Na de rust komt Koersel veel heviger uit de kleedkamer. Na 5 minuten wordt het 3-1. Landen weet niet meteen raad met de tegenpartij en wordt onrustig. Andrew Dejaeger krijgt op het uur een goede kans om de score te doen oplopen, maar hij treft de deklat. In minuut 64 scoort Alaerts de aansluitingstreffer met het hoofd: 3-2. Landen mag van geluk spreken dat het vat bij Koersel ondertussen leeg is, wat trouwens ook het geval is bij de thuisploeg. Enkel Thierie kan nog voor gevaar zorgen wanneer hij, twee minuten voor affluiten, op de deklat kopt. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies (83’ C. Russo), Dejaeger, Conard (74’ Steijnen), Aga (88’ Lannoo).


DH Jeuk - FC Landen

ZATERDAG 3 OKTOBER - 19:30

2 - 0

In de derby tegen DH Jeuk was de eerste helft er eentje die niet erg beklijvend was. FC Landen hanteert de lange bal, maar bereikt daar weinig tot niets mee. De tegenstander komt halfweg eerste helft eenmaal goed in de buurt van het Landense en kan in die fase ook scoren. Een voorzet wordt door een Landense verdediger ongelukkig met het hoofd in de voeten van Joeri Nicolas gedropt. Joeri twijfelt niet en scoort. Op slag van rust krijgt Andrew Dejaeger de ideale gelegenheid om de stand in evenwicht te brengen, maar hij besluit op de keeper.

 

In de tweede helft vindt Landen wel het juiste ritme en brengt het aangenamer voetbal. In minuut 57 strandt een vrije trap van Dejaeger op de deklat. Een paar minuten later wordt het echter 2-0, wanneer Nicolas opnieuw een bal binnenschuift. In de tien minuten die daarop volgen moeten doelman Jorne Peetermans en verdediger Rien François zich tweemaal voor de bal gooien om een derde tegendoelpunt te voorkomen. Jens Lowies ziet een kwartier voor het einde een schot op de paal uiteenspatten en ook Dejaeger ziet de Jeukse keeper opnieuw een goed, hard schot opvangen. In minuut 85 rolt Martijn Jaspers in z’n eentje de hele FCL-verdediging op, maar komt dan Peetermans op z’n weg tegen. Consternatie alom wanneer de scheidsrechter strafschop fluit. Jorne is echter top vandaag en stopt de penalty. Landen probeert nog met een eindoffensief, maar heeft het geluk in deze wedstrijd niet aan z’n zijde. De wedstrijd eindigt dan ook op 2-0. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens (66’ C. Russo), Bex, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, Conard (79’ Steijnen), Aga


FC Landen - KSK Bree

ZATERDAG 26 SEPTEMBER - 19:30

4 - 0

In een evenwichtige eerste helft is het FC Landen die de mooiste kansen bij elkaar sprokkelt. Na tien minuten spelen kan Dietmar Conard zijn voet zetten tegen een kopbal van Jasper Thierie die aanvankelijk nog van de lijn wordt gekeerd: 1-0. SK Bree voetbalt goed mee en is vlijmscherp op de counter, maar de tegenstander komt telkens net een metertje tekort om te kunnen tegenprikken. Op het half uur laat FCL twee mogelijkheden liggen om de voorsprong verder uit te diepen. Een hard schot van Jens Lowies treft de paal en ook Thierie ziet zijn poging mislukken na redding van de doelman.

 

In de tweede helft is Bree in de eerste twintig minuten de betere ploeg. Doelman Jorne Peetermans laat zich in minuut 55 van zijn beste kant zien wanneer hij een schot richting winkelhaak nog kan overtikken. Ook in de 72e minuut levert Peetermans uitstekend werk wanneer een aanvaller van Bree hard trapt vanop slechts enkele meters. De tegenstrever begint te twijfelen en FCL komt steeds beter in de wedstrijd. In de laatste tien minuten stuurt Landen de tegenpartij nog met zware cijfers naar huis. Andrew Dejaeger komt alleen voor doel te staan, na een blunder in de verdediging van de bezoekers en scoort de 2-0. Mike Deverdenne doet zijn truukje van in Vlijtingen over: druk zetten op de doelman die te lang treuzelt, bal afpakken en scoren. In de laatste minuut van de wedstrijd legt de ingevallen Corantin Russo de eindstand vast: 4-0. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies (88’ Steijnen), Dejaeger, Conard (81’ C. Russo), Aga (90’ Lannoo)


HIH Hoepertingen - FC Landen

ZONDAG 20 SEPTEMBER - 15:00

1 - 1

Dramatische start voor FC Landen op het hobbelige veld van Hoepertingen. Na 6 minuten spelen raapt doelman Peetermans de bal op buiten het strafschopgebied: rode kaart voor Jorne en vaarwel voor het tactische plan van trainer Lowies. Op een trap in de grond van Valori na, kan de tegenstander weinig tot niet profiteren van het numeriek overtal. Op het half uur moet Hoepertingen zelf met 10 man verder na een te wilde tackle op Jens Lowies. Nauwelijks een paar minuten later wordt Mike Deverdenne in de zestien geduwd in de rug. Er volgt echter geen strafschop. Het zou niet de enige twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissing van de wedstrijd worden. Op slag van rust krijgt Andrew Dejaeger dé kans op de openingstreffer, maar het leer gaat hoog over.

 

In de tweede helft gaat het wedstrijdtempo naar omhoog. In minuut 54 mist Hoepertingen een reuzekans voor open goal. Ook de tegenstander kan blijkbaar hoog over trappen… In het kwartier dat daarop volgt, voorkomt Stijn Mathys (17-jarige tweede doelman) een aantal maal een tegendoelpunt voor FC Landen. Op tien minuten van het einde van de wedstrijd wordt nogmaals een Landense speler foutief gestuit in het strafschopgebied, maar opnieuw laat de scheidsrechter doorspelen. Daarop volgt de zeer snelle counter van de tegenstander, waaruit gescoord wordt, maar… net voor het scoren fluit de scheidsrechter dan toch om aan Jens Lowies, die nog steeds aan de andere kant van het veld in het strafschopgebied ligt, de nodige zorgen te laten toedienen. Nooit gezien en ongeloof troef zowel bij de thuis- als de uitploeg. Een minuutje later zorgt Deverdenne voor de verlossing. Van net voorbij de middellijn knalt hij de bal hoog naar voren, over de doelman van de tegenpartij heen. Wereldgoal en 0-1. Helaas eindigt de wedstrijd zoals die begonnen was… met een drama! In de toegevoegde tijd kan FCL-doelman Mathys de bal niet in de handen klemmen en is er geen andere verdediger om tijdig weg te trappen. Jawel: 1-1 en meteen ook de eindstand. (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Bex, François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger (82’ Russo), Steijnen (72’ Christiaens), Conard (7’ Mathys), Aga


FC Landen - Herk-De-Stad FC

ZATERDAG 12 SEPTEMBER - 19:30

0 - 2

De eerste helft is snel samengevat: evenwichtige wedstrijd, met net iets meer balbezit voor Herk-De-Stad. De tegenstander lijkt ook net iets creatiever in het creëren van doelgevaar, evenwel zonder grote scoringskansen.

 

In de tweede helft grijpt de tegenstander FCL meteen bij de keel. Kevin Jansen mag na twee minuten op wandel door de verdediging, maar schiet een paar meter over. Nauwelijks een halve minuut later laat Tom Max zich de bal tussen de benen door spelen op de flank, waardoor diezelfde Jansen een voorzet makkelijk kan controleren en binnentikken: 0-1. In minuut 55 komt Landen goed weg, wanneer de gevreesde Niels Willems in de rebound op de lat trapt. Op dat moment moet de thuisploeg het spel ondergaan. Jasper Thierie is op hoekschop dichtbij de gelijkmaker en ook een goed schot van Jens Lowies gaat maar een metertje over doel. Helaas wordt het op een kwartier van het einde 0-2, wanneer Willems goed bediend wordt door Ozcan. In de laatste tien minuten zorgen Andrew Dejaeger en Corantin Russo nog voor gevaar met harde trappen, maar deze vinden telkens de Herkse doelman op hun weg.

 

Zeker geen onverdiende overwinning voor de mannen van Herk-De-Stad. Voor FC Landen geldt: volgende zondag beter doen in Hoepertingen! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Aga, Bex (72’ Russo C.), François, Deverdenne, Lowies, Dejaeger, Steijnen (58’ Conard), Lannoo


Vlijtingen VV - FC Landen

ZATERDAG 5 SEPTEMBER - 19:30

1 - 3

De wedstrijd in Vlijtingen begint met een blitzstart van Landen. Na twee minuten spelen treft Tom Max eerst de doelman, maar kan Maarten Steijnen er in de rebound meteen 0-1 van maken. Lang duurt dat liedje echter niet want in de 10e minuut trapt Demarteau een vrije trap in doel. Landen stond erbij en keek ernaar: 1-1. Dankzij veel te lang aarzelen van de Vlijtingse doelman bij het wegtrappen van een terugspeelbal en druk zetten van Mike Deverdenne, kan FCL opnieuw op voorsprong klimmen, halfweg de eerste helft. Het wordt nog bijna 1-3, wanneer Steijnen even voor rust de paal treft. Ondertussen wordt er bij de achterban van Vlijtingen diep gezucht, want hun spel is ondermaats.

 

In de tweede helft krijgt Landen het wat moeilijker om de speelhelft van de tegenstander te bereiken. Regelmatig kan een Vlijtingse aanvaller vrij op doel schieten, maar Jorne Peetermans gaat telkens goed plat. Een vrijschop die door Landen wordt binnengekopt in de 63e minuut wordt helaas afgekeurd. Daardoor blijft het bibberen tot minuut 82. Dietmar Conard, die op het nippertje werd getransfereerd van KVK Wellen naar FC Landen, valt dan in en staat nog geen halve minuut op het veld wanneer hij de bal in de verste hoek binnenlegt. Met dank aan Deverdenne die het exacte moment wist af te wachten om het leer naar Conard door te steken. Wat een debuut van Dietmar!

 

Landen wint dus verdiend in Vlijtingen en start de competitie met een mooie 4 op 6. Herk-de-Stad is de tegenstander van volgende week. Benieuwd of onze jongens ook tegen deze ploeg kunnen winnen! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, François, Deverdenne (89’ Rassart), Lowies (86’ C. Russo), Dejaeger (82’ Conard), Steijnen, Lannoo, Aga


FC Landen - E. Termien

ZONDAG 30 AUGUSTUS - 15:00

1 - 1

De eerste helft was Eendracht Termien de baas op het kunstgras van FC Landen. De Genkenaars zijn regelmatig gevaarlijk bij stilstaande fases, maar niemand kan zijn voet echt goed tegen de laatste bal zetten. Na 19 minuten spelen glipt Yildiz door de buitenspelval en schiet hij voorlangs. Op dat moment de grootste kans voor Termien. Het is dan ook duidelijk dat er een doelpunt in de lucht hangt en dat komt er ook op het half uur. Slechte pass uit de Landense verdediging, snelle omschakeling van Termien en via Cosemans wordt het leer hard binnengetrapt: 0-1. In de laatste tien minuten van de eerste speelhelft komt Landen terug wat beter in de wedstrijd. Een reuzekans wordt door Maarten Steijnen gemist, na goed aangeven door Andrew Dejaeger.

 

Na de rust plots een heel ander beeld. De organisatie is bij de tegenstander volledig zoek en Mike Deverdenne kopt na drie minuten een voorzet van de pas ingevallen Toon Lannoo binnen: 1-1. FCL blijft de betere ploeg tot Johannes Bex op 10 minuten van affluiten naar de kleedkamer wordt gestuurd met zijn tweede gele karton. De Landense verdediging houdt goed stand, ook al zijn Jeunen en Mamoun nog heel dicht bij de winning goal.

 

Gewonnen (en terecht!) punt voor FC Landen, twee verloren punten voor Eendracht Termien. Volgende week trekken onze jongens naar Vlijtingen VV, dat in z’n eerste wedstrijd al drie doelpunten moest incasseren. Dat belooft! (jc)

 

Opstelling: Peetermans, Max, Thierie, Christiaens, Bex, François, Deverdenne, Lowies (85’ Hawinkel), Dejaeger (90’ Rassart), Steijnen (46’ Lannoo), Aga