Seizoen 16-17 - Heenronde

Hoepertingen - FC Landen A

ZONDAG 11 DECEMBER - 14:30

3 - 3

FCL begon sterk aan deze derby en zette de thuisploeg van in het begin onder druk met knappe

aanvallende combinaties. Hieruit volgden een aantal kansen, onder meer voor Andrew en Coeckie

maar hun pogingen gingen nipt naast.

Ondertussen verwaterde het spelniveau, vooral door de vele fouten en soms onbegrijpelijke

beslissingen van de scheidsrechter.

In minuut 32 ‘ mag de thuisploeg een corner nemen die snel wordt uitgevoerd en ingevolge

concentratieverlies bij onze verdedigers weet Kempeneers de bal op het hoofd van K. Stieners te

lepelen die vrijstaand kan binnen koppen aan de tweede paal : 1-0 en tevens de ruststand.

 

FCL begint opnieuw fors aan de 2 de helft en zet de lokale verdediging opnieuw onder druk. Op een

afstandsschot van Jens in de 49 ste minuut kan de lokale keeper de bal niet klemmen en weet Cédric

de bordjes gelijk te stellen.

Nog geen 2 minuten later, na een mooie aanval op links, weet Andrew de bal voor te brengen en is

Jens op het juiste moment aan de 2 de paal om de bal binnen te duwen : 1-2.

De thuisploeg is aangeslagen en FCL blijft het spel verder domineren. In de 80 ste minuut lukt

Coeckie een wereldgoal door de bal in een tijd op de slof te nemen en hem snoeihard bovenaan in

het doel binnen te trappen : 1-3.

Daar waar iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was weet K. Stienens in de 86 ste minuut,

opnieuw na een voorzet van Kempeneers, de bal met het hoofd tegen de netten te prikken : 2-3.

Nog geen 2 minuten later fluit de scheidsrechter strafschop na een haakfout op een lokale aanvaller.

Kempeneers zet zich achter de bal maar Jorne weet de strafschop te redden. Iedereen wacht nu op

het eindsignaal behalve de scheidsrechter die in de 90 ste minuut een 2 de strafschop weet te fluiten

na een aangeschoten bal op de hand van J. Vavedin.

J. Gielen zet zich achter de bal en brengt de bordjes op 3-3, tevens de einduitslag.

De ontgoocheling was uiteraard groot want FCL speelde één van haar betere wedstrijden maar kreeg

geen loon naar werken.

 

Volgende week naar SK Bree waarbij er uit de inzet, mentaliteit en spelniveau van de wedstrijd van

gisterennamiddag alleen maar moed kan geput worden om eenzelfde prestatie neer te zetten en de

drie punten wel mee naar huis te brengen. (tt)


FC Landen A - Heur Tongeren

ZONDAG 4 DECEMBER - 14:30

1 - 1

Voor de komst van derde geklasseerde Heur Tongeren had FC Landen een tactisch plannetje uitgedokterd.

De bezoekers namen een bijzonder vinnige start, maar FCL stond goed en kon standhouden. Het duurde tot de 23e minuut vooraleer er een schot tussen de palen werd getrapt, maat doelman Jorne Peetermans was alert. Het tempo blijft hoog maar we zien geen echte doelkansen. In de 38e minuut noteren we de gevaarlijkste actie van de bezoekers : een knappe één-twee door het centrum maar de lob van de bezoekende aanvaller gaat over het doel. FCL is net voor de pauze nog twee keer gevaarlijk, eerst via een kopbal van Jan Vavedin, nadien na doorzetten van kapitein Jasper Thierie, maar ook zijn actie levert geen doelpunt op. Rust 0-0.

 

De tweede helft nemen de bezoekers weer van bij de start de wedstrijd in handen via een stevig offensief : we zien eerst een knap afstandsschot en nadien een voorzetschot rakelings voorlangs gaan. Onze defensie geeft echter geen krimp. FCL kan nu enkele keren uitbreken en na 20 minuten zien we een mooie actie van Stijn Smeers waarna de bezoekende doelman een wereldsave nodig heeft om een knal van Jasper uit zijn doel te ranselen. De wedstrijd wordt nu wat evenwichtiger maar Heur Tongeren blijft gevaarlijk counteren. In de 73e minuut zien we een knappe dribbel vanop de flank, waarna de bezoekers toch op voorsprong komen 0-1. Enkele minuten later echter is de gelijkmaker een feit, Jens Lowies trapt een vrije trap in de backlijn, Jasper kopt de bal richting doel en Cédric Weeghmans loopt de bal over de doellijn : 1-1.

Het laatste kwartier verloopt zeer nerveus, met nog een aantal gevaarlijke corners voor de bezoekers en een halve kans voor de thuisploeg.

De 1-1 blijft op het bord en dat is toch een mooie uitslag voor FC Landen, verdiend op basis van de inzet en mentaliteit vandaag.  (pvh)

 

Opstelling : Jorne Peetermans, Tom Max, Rien Rien, Smeers Stijn, Lowies Jens, Thierie Jasper, Dejaegher Andrew, Cédric Weeghmans, Jan Vavedin (65e Stijn Coeckelbergs), Lannoo Toon, Robbe Knapen (79e Michiel Decatte), Stijn Mathys, Alexander Roosbeek


Zonhoven VV - FC Landen A

ZATERDAG 26 NOVEMBER - 19:30

0 - 0

 

We zagen een vinnige start van FC Landen, in de 3e minuut knalde Andrew Dejaegher net over doel. In de 15e minuut diende Dietmar Conard gekwetst het veld te verlaten.

In de 24e minuut kreeg een thuisspeler de bal overduidelijk tegen de hand in de backlijn, maar de grensrechter had buitenspel gezien, geen strafschop dus.

Vijf minuten later de knapste aanval van de eerste helft over Jens Lowies en Jan Vavedin, het schot van Jens werd echter door de thuisdoelman gered. In de 37e minuut trapt Jens opnieuw, de doelman lost maar Andrew komt net te laat om binnen te tikken. De thuisploeg kom daar amper iets tegen over zetten, enkel na een ingestudeerde corner was er een gevaarlijke situatie. Landen had kunnen en moeten voorstaan aan de rust, maar de brilscore bleef op het bord bij het rustsignaal.

 

De 2de helft dicteerde FC Landen gedurende een kwartier de wedstrijd met hoog tempo, maar echte kansen zagen we niet, het was wachten tot de 73e minuut toe Stijn Smeers zijn knappe draaibal net voorbij de verste paal zag gaan. De wedstrijd verwaterde en beide lijnrechters braken het record buitenspel vlaggen. Landen pakt een puntje mee uit Zonhoven, maar blijft onderaan in het klassement. (pvh)

 

Opstelling : Jelle Clerinx, Tom Max, François Rien, Christiaens Tim, Smeers Stijn, Lowies Jens, Thierie Jasper, Coeckelbergs Stijn, Dejaegher Andrew, Conard Dietmar (13e Cédric Weeghmans), Jan Vavedin (86e Lannoo Toon), Alexander Roosbeek, Robbe Knapen

 


FC Landen A - R. Peer

ZATERDAG 19 NOVEMBER - 19:30

1 - 3

Voor de thuismatch die moest gewonnen worden was kapitein Jasper Thierie geschorst en zat aanwinst Jan Vavedin voor het eerst op de bank. De eerste 10 minuten was het verkennen geblazen, FC Landen had balbezit maar kon niet echt gevaarlijk zijn.

De eerste gevaarlijke bal op doel kwam van Stijn Coeckelbergs, na een corner trapte hij de afvallende bal knap in één tijd net over de winkelhaak. Dit gaf de thuisploeg vertrouwen en er werd op het kwartier een knappe aanval opgezet over rechts : Brent Holsbeek besluit echter voorlangs. Onze jongens kregen meer en meer het overwicht en in de 18e minuut trapte Andrew Dejaegher uit de draai net over doel.

De eerste kans voor de bezoekers noteerden we pas in de 33e minuut, maar de ingestudeerde vrije trap werd tijdig doorzien en afgeblokt. Vlak voor rusten zagen we nog twee kansen voor de thuisploeg : na een aanval over rechts volgde een lage harde voorzet van Dietmar Conard maar niemand stond op de juiste plaats om de bal binnen te leggen. Iets later nog, na verre uittrap van doelman Jorne Peetermans ging de knappe lobbal van Andrew net naast. FC Landen verdiende de voorsprong maar aan de rust stond de 0-0 op het bord.

 

De bezoekers zouden een veel betere tweede helft spelen, met snelle spitsen in de hoofdrol. In de 48e minuut komt FCL nog goed weg als de bezoekende spits een voorzet tegen de binnenkant van de paal trapt en Rien François kan opruimen. Vier minuten later echter (52e) komt de 0-1 op het bord : onze verdediging verkijkt zich op een lange bal, de bezoekende spits komt afgezonderd voor doel en Jorne is kansloos, 0-1.

Op het uur dan de reactie van FCL : Rien trapt een heerlijke cross en Stijn gaat op snelheid vanop de linkerflank op doel af en trapt schuin laag de verdiende 1-1 binnen.

In de 70e minuut opnieuw een kans voor de bezoekende spits, die recht door het midden op doel kan afgaan, maar Jorne kan de bal redden. Vijf minuten later is het helaas wel goal : dezelfde spits kan volledig vrijstaand aan de tweede paal de bal ongehinderd binnentikken na een voorzet vanop rechts. FC Landen moet nu risico's nemen : de coach wisselt een verdediger voor een extra aanvaller en achteraan verdedigen we nu man-op-man. Helaas lukken we de gelijkmaker niet en in de slotseconde komt de 1-3 eindstand (na duidelijk buitenspel) op het bord.

 

Een gelijkspel was billijk geweest, maar de tweede helft haalden on ze jongens niet het niveau van voor de rust.  (pvh)

 

Opstelling : Jorne Peetermans, Tom Max (76e Jan Vavedin), François Rien, Christiaens Tim, Smeers Stijn, Lowies Jens, Weeghmans Cédric, Holsbeek Brent, Coeckelbergs Stijn, Dejaegher Andrew, Conard Dietmar, Clerinx Jelle, Bonomi Alexandre, Lannoo Toon.

 


Zepperen Brustem - FC Landen A

ZONDAG 13 NOVEMBER - 14:30

4 - 2

Uit bij het 2e geplaatste Zepperen-Brustem nam FC Landen een vliegende start, in de 2e minuut trapte Dietmar Conard een vrije trap naar de 2e paal waar Tim Christiaens de bal kan binnen frommelen na mistasten van de thuisdoelman. Een droomstart voor de bezoekers ! FC Landen eist de bal op en in de 7e minuut volgt een nieuwe vrije trap, deze keer getrapt door Jens Lowies, Jasper Thierie ziet zijn kopbal echter in corner gepareerd. Twee minuten later zien we een gevaarlijk afstandsschot van Andrew Dejaegher net naast gaan.

Het duurt 20 minuten voor de thuisploeg gevaarlijk kan zijn : er is een geweldige save nodig van Jorne Peetermans om een vrije kopkans onschadelijk te maken. Na een klein halfuur zakt het tempo en zien we veel middenveld spel zonder echte kansen. FC Landen speelt sterk en wint haast elke 2e bal. In de 39e minuut, na zwak wegkoppen gaat de bal in één tijd over doel van Jorne en op slag van rust is er nog huizenhoge kans voor de thuisploeg, de bal gaat van kortbij over doel. (rust 0-1)

 

Zepperen-Brustem neemt een furieuze start en bij de eerste aanval is gelijkmaker een feit. Even later zien we een vrije trap die aan de eerste paal binnen wordt gekopt : 2-1 in de 53e minuut.

Landen probeert te reageren met onder meer een vrije trap van Tim in 55e minuut, maar na een uur valt de 3-1, weer op een kopbal, dit keer na een corner. FC Landen neemt het heft terug in handen en na een vrije trap van Dietmar kan Jasper de bal voor doel koppen en kan Cé Weeghmans de aansluitingstreffer binnentrappen : 3-2(75e). Nog geen minuut later een nieuwe voorzet van Dietmar, Jasper kopt hard op de doelman maar Stijn Coeckelberghs trapt in het zijnet. In de 84e en 85e minuut noteren we nog gevaarlijke kopballen van respectievelijk Jasper en Tim, maar de thuisdoelman staat sterk te keepen. In de blessuretijdtijd komt de 4-2 nog op het bord na een counter.

 

FC Landen had gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel maar verliest vandaag de strijd op stilstaande fases. (pvh)

Download
wedstrijdblad_11.pdf
Adobe Acrobat document 42.2 KB


FC Landen A - Bilzen Waltwilder

ZATERDAG 5 NOVEMBER - 19:30

0 - 3

Door blessures en schorsingen stond FC Landen voor een zware opdracht in de thuiswedstrijd tegen ex-nationaler Bilzen. In de 1e minuut kwamen de bezoekers al gevaarlijk opzetten maar doelman Jelle Clerinx was attent.

Na 7 minuten was FCL een eerste keer gevaarlijk toen na een corner een schot vanuit de 2e lijn net naast ging. De bezoekers uit Bilzen trokken de wedstrijd echter naar zich toe en toonden zich gevaarlijk in de omschakeling, Landen kwam enkele keren goed weg, maar in de 26e minuut werd een aanval over de linkerflank opgezet en na een harde voorzet, laag over de grond kon de bezoekende spits Mololi Leta van kortbij de 0-1 binnenleggen.

FC Landen probeerde te reageren en we zagen Jens Lowies snel een slimme vrije trap nemen, maar Toon Lannoo kon net niet bij de bal. Net voor de rust trapte Cédric Weeghmans nog een afvallende bal hard maar net over het doel. Rust 0-1.

 

Geen wijzigingen aan de rust en opnieuw was Bilzen het gevaarlijkst, vooral in de balrecuperatie stonden ze slim en goed te voetballen. Na een verloren kopduel stond onze verdediging uit positie en werd Mololi Leta diep gestuurd. Deze snelle spits legde simpel de 0-2 binnen.

Bilzen zakte nu fel achteruit en liet het initiatief aan FC Landen. De thuisploeg probeerde wel, maar echt gevaarlijk zijn lukte niet, meestal was de laatste pass net niet goed genoeg of konden de aanvallers niet bereikt worden. Tien minuten voor tijd werd doelman Jelle een derde keer geklopt na een lange bal en een mooie lob. Zo kwam de ietwat overdreven eindstand 0-3 op het bord.

 

FC Landen behaalt na een schitterende seizoenstart (9 op 9) een magere 2 op 21 en moet in de 2e ronde proberen het puntentotaal op te drijven. Als de geblesseerden en geschorsten terug beschikbaar zijn hebben de coaches alvast meer keuzemogelijkheden.  (pvh)

       

Selectie: Clerinx Jelle, Thierie Jasper, Holsbeek Brent (86e Clerinx Kobe), Smeers Stijn, François Rien, Conard Dietmar, Lowies Jens, Decatte Michiel (73e Van Hool Sam), Christiaens Tim, Lannoo Toon, Weeghmans Cédric, Schevenels Anton, Mathys Stijn

Download
wedstrijdblad_10.pdf
Adobe Acrobat document 42.2 KB


Vlijtingen VV - FC Landen A

ZATERDAG 29 OKTOBER - 19:30

3 - 3

Ingevolge de gekwetstenboeg diende trainer Rohnny Lowies opnieuw te sleutelen aan de opstelling voor de wedstrijd tegen K. Vlijtingen.

De thuisploeg begon de wedstrijd aan een snel tempo en zette FCL onder druk waarbij onze verdediging enkele malen goed weg kwam na enkele centers van op rechts,  die echter telkens gemist werden door de lokale aanvallers. FCL probeerde de druk op te vangen en er al voetballend uit te komen waarbij in de 6de minuut een center van op links door een thuisspeler met de hand werd geraakt en strafschop : Jens zette de strafschop om en 0-1 voor FCL. Het verdere verloop van de 1ste helft verliep gelijk opgaand met nog enkele kansen langs weerszijden die echter niet werden omgezet in een doelpunt zodat de rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor FCL.

De thuisploeg begon de 2de helft opnieuw aan een hoog tempo en zette onze verdediging meer en meer onder druk. Een afstandsschot in de 56ste minuut kon onvoldoende worden geklemd door Jorne en J. Gielen tikte de bal tegen de netten : 1-1. Na deze gelijkmaker was FCL volledig het noorden kwijt, voetbalde zonder enig vertrouwen en met veel slechte passen bij balbezit. De wedstrijd werd bovendien bitsiger met heel wat fouten en gele kaarten als gevolg. In de 75ste minuut mocht Z. Zejnilovic, na een zoveelste overtreding, een vrije trap nemen die hij perfect in de kruising binnen trapte : 2-1. Nog geen 5 minuten later, na opnieuw slecht uitverdedigen van FCL, werd de lokale aanvaller in de rug gelopen en strafschop. Het was opnieuw Z. Zejnilovic die de strafschop feilloos omzette : 3-1 in de 80ste minuut en iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was. Dit was echter iets te voorbarig want tijdens het slotoffensief van FCL wist Tim in de 87ste minuut met een wereldgoal de bordjes op 3-2 te brengen en in de 89ste minuut kon Andrew, na enkele opeenvolgende corners, de bal met het hoofd binnen koppen en 3-3. Ei zo na werd nog de overwinning behaald maar zowel Andrew als Toon misten in de laatste speelminuten nog 2 open doelkansen.

 

Zaterdag 5/11 om 19u30 is Bilzerse-Waltwilder te gast : supporters allen op post! (tt)

 

Ploegopstelling : Peetermans Jorne, Max Tom, Thierie Jasper, François Rien (80’ Toon Lannoo), Knapen Robbe (62’ Conard Dietmar), Dejaeger Andrew, Coeckelberghs Stijn, Christiaens Tim, Smeers Stijn, Lowies Jens, Weeghmans Cédric

Download
wedstrijdblad_09.pdf
Adobe Acrobat document 44.4 KB


FC Landen A - Herk-de-Stad FC

ZATERDAG 22 OKTOBER - 19:30

0 - 2

Trainer Rohnny Lowies had voorafgaandelijk wat puzzelwerk door een aantal geschorsten en geblesseerden. FC Landen begon dus met een onuitgegeven elftal en kwam na 7 minuten al op achterstand : geen communicatie bij het uitverdedigen en balverlies. De onvermijdelijke Niels Willems legde de 0-1 in het mandje en FCL moest aan de achtervolging beginnen.

De thuisploeg trok naar voren, we zagen een knap afstandsschot van Jens Lowies net over gaan. Ook Stijn Coeckelberghs probeerde het vanop afstand en zag zijn schot naar de winkelhaak door de doelman in corner verwerkt worden. Na 24 minuten komt Landen goed weg nadat een vrije trap in 1 tijd werd gedevieerd tegen de lat. De laatste 20 minuten van de eerste helft trok FCL het laken naar zich toe en noteerden we een aantal 1/2 kansjes : Andrew Dejaeger knalde over na een mooie actie over de flank en een knappe voorzet van Stijn Smeers, Jens trapte nogmaals net over en ook Dietmar Conard kreeg de bal niet voorbij de bezoekende doelman.

Rust : 0-1.

Herk FC kwam zeer scherp uit de kleedkamer en de 0-2 was bijna een feit, doelman Jorne Peetermans was echter bij de pinken. De thuisploeg ging voluit op zoek naar de gelijkmaker, in de 55e minuut verstuurde Tom Max een knappe dieptepass en Dietmar werd aangelopen in de rechthoek, net niet zwaar genoeg voor een strafschop. De druk van FCL neemt toe en de coaches voeren een aantal (positie)wissels uit, Landen heeft de laatste 20 minuten het beste van het spel en komt nog een aantal keren gevaarlijk opzetten, de laatste pass of de afwerking is echter meestal niet goed genoeg. Andrew, Jens en Sam Van Hool trappen nog gevaarlijk op doel, maar scoren lukt net niet. 

In de blessuretijd maakt Herk het na een counter helemaal af en komt de overdreven 0-2 op het bord.  (pvh)

 

Ploegopstelling: Jorne Peetermans, Tom Max, Jasper Thierie, Dietmar Conard (76e Sam Van Hool), Rien François, Robbe Knapen, Andrew Dejaeger, Michiel Decatte (68e Toon Lannoo), Stijn Coeckelberghs, Stijn Smeers, Jens Lowies, Jelle Clerinx, Jarne Odeurs

Download
wedstrijdblad_08.pdf
Adobe Acrobat document 44.1 KB


Bregel Sp. - FC Landen A

ZATERDAG 15 OKTOBER - 19:30

1 - 0

Veel volk in Bregel, prima voetbalweer, een biljart om op te voetballen, ideale omstandigheden.

Het eerste kwartier was gekruid met snel voetbal, Bregel hanteerde de lange bal, onze jongens probeerden met snelle combinaties openingen te zoeken. We noteerden echter geen enkele kans.

De wedstrijd bleef op slot, Landen probeerde aan te vallen en stond goed te verdedigen bij balverlies. In de 33e minuut werd een knappe aanval opgezet door Andrew Dejaeger, via Cédric Weeghmans, opnieuw Andrew en Dietmar Conard kwam de bal opnieuw bij Cédric die vanop 25 meter uithaalde … zijn afgeweken schot strandde op de doellat.

De volgende 5 minuten zou de scheidsrechter de hoofdrol opeisen, 3 opeenvolgende gele kaarten voor onze spelers.

In de 40e minuut was er voor de eerste keer doelgevaar, na een lange bal kon de spits van Bregel alleen op Jorne Peetermans af, Jorne ging goed plat. Twee minuten later probeerde Dietmar nog vanuit de draai, maar zijn schot ging net naast.

De tweede helft begon goed, Andrew brak uit op links en trapte verrassend op doel, de keeper loste de bal, maar was snel genoeg om de rebound van Cédric onschadelijk te maken.

Iets later, weer een lange bal, door het midden, waardoor onze defensie wat verrast werd, Jorne was weer bij de pinken.

De wedstrijd werd nu wat evenwichtiger, zonder gevaarlijke kansen en met enkele pittige overtredingen, de scheidsrechter nam enkele vreemde beslissingen en het werd een zenuwachtige partij. In de 76e minuut werd er na een bal op de flank niet scherp genoeg verdedigd en de lage voorzet die daarop volgde werd van kortbij binnengetrapt : 1-0.

Tien minuten voor tijd werd Andrew diep gestuurd en op de rand van de 16 zwaar gehinderd door 2 verdedigers, iedereen zag een strafschop, behalve de scheidsrechter …

Zo bleef de 1-0 op het bord en keert Landen met lege handen huiswaarts na een wedstrijd zonder grote doelkansen die we eigenlijk niet hadden mogen verliezen. Volgende week beter !

Terloops vermelden we nog dat de reservenploeg onder leiding van T2 Peter Vanmechelen na 7 speeldagen aan de leiding staat. (pvh)

 

Ploegopstelling: Jorne Peetermans, Tom Max, Jasper Thierie (c), Stijn Coeckelberghs (71e Stijn Smeers), Rien François, Dietmar Conard, Jens Lowies, Andrew Dejaeger, Tim Christiaens (80e Stijn Christiaens), Toon Lannoo (88e Alexander Roosbeek), Jelle Cerinx

Download
wedstrijdblad_07.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


FC Landen A - M. Zonhoven

ZONDAG 9 OKTOBER - 15:00

2 - 2

Voor de topper tegen leider Melo Zonhoven was er heel wat volk afgezakt naar het Sportstadion.

Trainer Lowies moest opnieuw sleutelen wegens enkele blessures en de wedstrijd begon dramatisch : 0-1 na twee minuten, opnieuw een vermijdbare goal in het begin van de wedstrijd.

Landen zette gretig de achtervolging in en was gevaarlijk met enkele schoten uit de 2e lijn en een aantal keer op corner. Vooral Andrew Dejaeger en Jens Lowies waren zeer bedrijvig.

De bezoekers stonden echter stevig te verdedigen en wonnen haast elk duel, voornamelijk alle hoge ballen werden onschadelijk gemaakt.

De thuisploeg probeerde dan maar via snelle combinaties over de grond een aantal keren uit te breken en werd de betere ploeg. Rond het halfuur speelde Rien François prima Andrew aan die zijn broer (de bezoekende doelman Geoffrey Dejaeger) kansloos liet met een fraaie lob. De verdiende 1-1 kwam zo op het bord en dit was ook de ruststand.

De 2e helft zette Landen zijn aanvallend spel verder en in de 55e minuut werd Jens door de doelman gehaakt in de backlijn na een mooie combinatie over verschillende stationnetjes. Jens zette zelf feilloos de elfmeter om en FC Landen zo verdiend 2-1 op voorsprong. De thuisploeg had de ganse 2e helft het betere van het spel, maar een derde goal maken lukte niet. Het venijn zat helaas in de staart, in de 86e minuut werd rond de middenlijn balverlies geleden en de doorgebroken spits werd rond de backlijn onvrijwillig, doch foutief gestuit door doelman Jorne Peetermans. Strafschop en tot ieders verbazing ook rood voor Jorne ! D'Ignazio trapte de 2-2 voorbij de ingevallen Jelle Clerinx.

Na twee nederlagen haalt Landen opnieuw een punt, tegen de leider, waardoor het met 10 op 18 toch een behoorlijke start heeft genomen, al had vandaag de overwinning zeker verdiend geweest. (pvh)

 

Ploegopstelling: Peetermans, Max, Coeckelberghs (89e Bonomi), Smeers, François, Conard (86e Clerinx), Lowies, Dejaeger, Christiaens, Lannoo (45e Holsbeek) Weeghmans, Roosbeek  

Download
wedstrijdblad_06.pdf
Adobe Acrobat document 42.4 KB


KVK Beringen - FC Landen A

ZATERDAG 1 OKTOBER - 20:00

3 - 0

Ingevolge de kwetsuren van Jasper, Mike en Stijn (Coeckie) trok FC Landen toch wel met een licht gehavende ploeg naar K.V.K. Beringen.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor FCL want bij het aftrappen werd de bal naar achteren gespeeld en door een mistasten in de verdediging kon M. Meerburg in snelheid de verdediging en doelman Jorne omspelen en de bal binnentikken : 1-0 na amper 30".

FCL moest even bekomen maar kwam dan toch terug langzaam in de wedstrijd en probeerde al voetballend op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, wat ei zo na lukte in minuut 18, wanneer Dietmar een pegel van een afstandsschot plaatste, maar dat door keeper J. Maes met een wereldsave uit de kruising werd gehaald. FCL kwam ondertussen ook nog goed weg na kopballen van J. Grondelaers en S. Lekens die net naast en over het doel gingen. Ruststand : 1-0 na een aangename 1ste helft waarbij beide ploegen fris en aanvallend voetbal brachten.

Tijdens de 2de helft zette FCL de nodige druk en waren er opnieuw kansen voor Andrew, Stijn en Dietmar doch het was Beringen dat in de 54' op 2-0 wist te komen na een puike aanval op rechts waarbij de center werd binnengelegd door S. Billican.

FCL bleef verder druk zetten maar telkens stond de lokale doelman uitstekend te keepen, zo tikte hij een laag schot van Dietmar tegen de paal en bij een andere poging wist hij opnieuw met behulp van de paal en de rug van Dietmar de bal te klemmen. Wat niet lukte voor FCL lukte wel voor Beringen wanneer J. Driesen in de 72' de bal hoog tegen de netten knalde en wedstrijd gespeeld : 3-0.

Hopelijk lukt het volgende week wel in de thuiswedstrijd tegen Melo Zonhoven, dat zich ondertussen wel tot 1ste in de rangschikking heeft gekroond.

Wedstrijd om 15u00 met voorafgaandelijk voorstelling van alle jeugdploegen FCL.

Supporters, allen op post! (tt)

 

Ploegopstelling: J. Peetermans, T. Max, A. Roosbeek (46’ T. Lannoo), D. Conard, R. François, A. Dejaeger, B. Holsbeek, T. Christiaens, S. Smeers, J. Lowies (77’ A. Bonomi) en C. Weeghmans (72’ R. Knapen)

Download
wedstrijdblad_05.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


FC Landen A - DH Jeuk

ZATERDAG 24 SEPTEMBER - 19:30

1 - 2

De talrijke aanwezige supporters zagen FC Landen sterk starten, het eerste kwartier was de thuisploeg dominant en noteerden we een gevaarlijke vrije trap van Jens Lowies en een kopbal net over van Mike Deverdenne na voorzet van Stijn Smeers. 

Het was 20 minuten wachten vooraleer de bezoekers uit Jeuk in de buurt van onze verdedigers  kwamen. Hun vrije trap werd prima gered door doelman Jorne Peetermans die in een snelle omschakeling Stijn Coeckelberghs lanceerde, Stijn – door op snelheid - omspeelde doelman Hoebrechts en uit een schuine hoek trapte hij de beheerst de verdiende 1-0 in het lege doel. (21e).

Lang duurde de voorsprong niet, want in de 25e minuut was er alweer een vrije trap voor Jeuk, deze kwam via de paal terug het veld in en de gelijkmaker werd van kortbij binnengetikt : 1-1.

Het verder verloop van de eerste helft was eerder teleurstellend, weinig gevaar langs beide zijden, al had FCL wel wat meer kunnen doen met de 9 (!) corners die het in de eerste helft kreeg. Rust 1-1.

De 2e helft begon met een prima aanval van de thuisploeg, Stijn Coeckelbergs werd echter gehaakt terwijl hij alleen richting doel was vertrokken. Stijn had verzorging nodig en terwijl de thuisploeg met 10 man stond te voetballen werd het 1-2 na een verre inworp en een klutsbal die van dichtbij (al dan niet offside ?) over doelman Jorne in doel belandde. 

FCL was wat van slag en had een tijdje nodig om deze achterstand te verteren. De scheidsrechter deelde langs beide kanten een aantal gele kaarten uit om de derby onder controle te houden. De laatste 20 minuten duwde de thuisploeg opnieuw het gaspedaal in. In de 65e was er een knap afstandsschot van Andrew Dejaeger waar de keeper heel wat moeite mee had, maar Mike kon de rebound niet tegen de netten duwen. De druk werd nog opgevoerd, Jens trapte nog van ver en de doelman tikte in corner, de zoveelste corner (72e minuut) werd deze keer door Tim Christiaens op de doelman gekopt. In de 80e  minuut moest de bezoekende doelman weer vol aan de bak om een schot van Andrew over te duwen. 

De beste kans op de verdiende gelijkmaker werd door de ingevallen Dietmar Conard in de 91e minuut net naast gelegd waardoor de eindstand 1-2 op het bord bleef staan.

FC Landen verdiende meer maar was deze keer niet efficiënt genoeg, toch kunnen we met 9 op 12 spreken van een zeer geslaagde start. (pvh)

Download
wedstrijdblad_04.pdf
Adobe Acrobat document 42.2 KB


E. Termien - FC Landen A

ZATERDAG 17 SEPTEMBER - 18:00

3 - 4

Zaterdagavond was FCL te gast in ’T Heke te Genk waar ze moesten aantreden tegen het eveneens ongeslagen E. Termien. FCL begon sterk aan de wedstrijd en wist reeds na 6’ op voorsprong te komen nadat Cédric een mooi getrapte vrijschop door Jens tegen de touwen kon duwen.

Na dit vroege doelpunt trok FCL zich terug op de eigen speelhelft en was het een fris voetballend E. Termien dat het spel bepaalde met verschillende gevaarlijke fases voor doel waaruit in de 26 ‘ T. Schoonbroodt de bordjes wist gelijk te stellen. FCL had het moeilijk om zich terug in de wedstrijd te spelen en diende het offensief spel van E. Termien verder te ondergaan. Na slecht uitverdedigen wist J. Baur in de 38 ‘ met een kopbaldoelpunt de stand op 2-1 te brengen wat tevens de ruststand was.

FCL voerde enkele tactische wissels door tijdens de rust en begon opnieuw fors aan de 2de helft. FCL ging nu veel hoger voetballen en zorgde voor continu gevaar in de lokale verdediging. In de 69 ‘ wist Andrew een mooie center van op links met het hoofd in doel te werken en 2-2.

FCL bleef de druk opvoeren en nog geen 5 ‘ later werd Stijn (Coeckie) neergehaald in de strafschopzone. Mike legde de bal op de strafschopstip en schoot het leder beheerst en hard binnen in de linkerhoek : 2-3.

E. Termien was even het noorden kwijt en FCL bleef verder doordrukken en voor gevaar zorgen en het was opnieuw Stijn (Coeckie) die na een knappe combinatie in de 77 ‘ het leder tegen de netten schoot : 2-4.

E. Termien bracht dan L. Palaia in als bijkomende aanvaller en ging meer en meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Na enkele gevaarlijke standjes voor het doel van FCL wist P. Schoonbroodt in de 89 ‘ met een kopbaldoelpunt toch nog Jorne te verslaan : 3-4.

Het was nu aftellen maar 2 ‘ later weerklonk het eindsignaal en konden de troepen van coaches Rohnny en Peter juichen op de verdiende overwinning.

FCL behaalt alzo met een 9 op 9 een prachtige seizoenstart en is volgende week zaterdag 24/09 om 19u30 gastheer van DH Jeuk.

Supporters, allen op post voor deze streekderby !

 

Ploegopstelling : J. Peetermans , T. Max (45’ A. Roosbeek), J. Thierie, R. François (45’ S. Christiaens), M. Deverdenne, A. Dejaeger, S. Coeckelberghs, T. Christiaens, S. Smeers, J. Lowies (88 ‘ Holsbeek Brent), C. Weeghmans, D. Conard. (tt)

Download
wedstrijdblad_03.pdf
Adobe Acrobat document 42.5 KB


Lutlommel VV - FC Landen A

ZONDAG 11 SEPTEMBER - 15:00

0 - 2

Voor zijn 2e wedstrijd van het seizoen trok FC Landen naar het verre Lutlommel, de match begon onder een stralende zon aan een verschroeiend tempo.

Het spel ging gedurende het eerste kwartier op en af en we noteerden halve kansjes langs beide kanten. Na zo'n 20 minuten nam Landen de controle en het eerste gevaar kwam via een afstandsschot van Andrew Dejaeger, gevolgd door een knal van Mike Deverdenne - prima aangespeeld door Jasper Thierie - recht op de doelman.      

In de 28e minuut was er een gevaarlijke aanval van de thuisploeg over rechts, afgerond met een prima kopbal, maar Jorne Peetermans stond puik te keepen. In de omschakeling die daarop volgde was Stijn Smeers sneller op de bal dan de thuisdoelman en na een botsing en een vreemde carambole kon Stijn de bal in het lege doel trappen : 0-1 na 30 minuten.

Iets later werd balverlies geleden in het middenveld en moesten Tim Christiaens en Jasper alle zeilen bijzetten om de tegenaanval met succes af te breken.

Lutlommel kwam nog een keer gevaarlijk opzetten, maar kreeg de bal niet voorbij Jorne en net voor de rust knalde Andrew nog vanaf zo'n 25 meter tegen de onderkant van de deklat. Rust (verdiend) : 0-1.

De thuisploeg kwam zeer scherp uit de kleedkamer en na amper 30 seconden komt Landen goed weg als een schuin schot via de binnenkant van de paal terug het veld inrolt. Landen kan standhouden en komt na een klein kwartier onder de druk uit, Stijn Coeckelbergs slalomt door de verdediging, knalt tegen de doelman en Mike legt de rebound binnen ... de lijnrechter had echter buitenspel gezien. Even later opnieuw een kans voor Landen, maar Stijn C trapt de bal voorlangs, terwijl twee medespelers beter geplaatst stonden om te scoren.

De thuisploeg probeert dan met een extra aanvaller op zoek te gaan naar de gelijkmaker, Jorne komt nog enkele keren goed tussen en de verdediging staat stevig te spelen. Na enkele kansen om de score uit te diepen, met onder meer een schot van Jens Lowies, komt de 0-2 op het bord. Na een diepe bal behoudt Dietmar Conard het overzicht en stuurt Stijn Coeckelberghs in het straatje, deze keer lukt Stijn zijn actie wel : hij omspeelt de doelman en legt de bal in het net (77e minuut).

Lutlommel gooit nu alles in de aanval, Jasper kopt na een corner nog een bal weg van op de doellijn, maar de zege komt niet meer in gevaar.

Verdiende overwinning na een collectief volwassen wedstrijd, prima start dus met 6 op 6. (pvh)

 

Opstelling : Peetermans Jorne, Max Tom, Thierie Jasper, François Rien, Deverdenne Mike, Dejaeger Andrew (83e Christiaens Stijn) Coeckelberghs Stijn (80e Holsbeek Brent), Christiaens Tim, Smeers Stijn (32e Dietmar Conard), Lowies Jens, Weeghmans Cédric

Download
wedstrijdblad_02.pdf
Adobe Acrobat document 42.3 KB


FC Landen A - SK Bree

ZONDAG 4 SEPTEMBER - 15:00

2 - 1

FC Landen begon aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen SK Bree en kwam zeer scherp uit de startblokken : verschillende vrije trappen zorgden voor gevaar en na 10 minuten kende Andrew Dejaeger pech toen hij de bal tegen de verste paal devieerde. Bree dacht enkel aan verdedigen, maar bij de eerste tegenprik na 15 minuten stond de 0-1 op het bord : na een snelle omschakeling glipte Fausto Campagnari door de buitenspelval en hij schoof de bal beheerst binnen.

Landen probeerde de situatie recht te zetten en zocht de gelijkmaker : Mike Deverdenne knalde hoog over vanuit de draai, een vrije trap van Jens Lowies werd door de bezoekende keeper over de lat geduwd en Andrew Dejaeger knalde van ver op de doelman. (rust 0-1)

Nog maar net uit de kleedkamer en Stijn Coeckelberghs werd gehaakt in de backlijn, Mike Deverdenne trapte de strafschop beheerst binnen en 1-1 in de 46e minuut. Vanaf dan ging het spel snel op en neer met wisselende kansen en kansjes, Bree komt enkele keren gevaarlijk opzetten en doelman Jorne Peetermans moet al zijn kunnen tonen om een fraaie lob uit doel te ranselen.

Het spel werd potiger en we noteerden 6 (!) gele kaarten voor de bezoekers tegen 2 voor de thuisploeg. Trainer Rohnny Lowies voerde enkele wissels door in het laatste kwartier en Landen zocht de winninggoal. Die kwam er verdiend in de 84e minuut toen Mike Deverdenne een voorzet knap teruglegde tot bij Andrew Dejaegher en deze laatste de bal beheerst in de verste hoek trapte : 1-2 !

Het werd nog even spannend in de slotminuten maar FC Landen kon standhouden en pakt verdiend zijn eerste driepunter.

We vermelden nog een uitstekende leiding van scheidsrechter Kris Feytons en zijn grensrechters Peter Vandebroek en Adrien Vanistendael.

(pvh)

Download
wedstrijdblad_01.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


FC Landen - Torp. Hasselt (beker)

ZONDAG 21 AUGUSTUS - 17:00

1 - 4

Landen begon gretig aan de wedstrijd, na 4 minuten een vrije trap van Weeghmans die de doelman nipt in corner kon werken, op deze hoekschop kopte Tim Christiaens net over.

In de 10e minuut werd een fraaie lob in doel door Dejaeger afgekeurd wegens (nipt) buitenspel en even later kopt Deverdenne een voorzet van Coeckelberghs over de lat.

Na 23e minuten werd Deverdenne vrijgespeeld door Dejaeger, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Hasselt dacht het eerste halfuur enkel aan verdedigen en na nog een trap net voorbij de verste paal van Dejaeger, kon Deverdenne op assist van Dejaeger toch de score openen : 1-0 in de 27e minuut, op dat moment een verdiende voorsprong. Het laatste kwartier van de eerste helft werd het spel wat minder, maar toch noteerden we een aantal kansen : afstandsschot van Coeckelbergs en Conard die in de rebound net naast trapt. Vlak voor de rust kopte Tim Christaens nog tegen de paal na opnieuw een corner voor Landen. Rust : 1-0.

Hasselt kwam veel scherper uit de kleedkamer en scoorde snel op hoekschop (47e) waarbij een speler volledig vrij werd gelaten aan de 2e paal. Landen zakte achteruit, pakte enkele gele kaarten en in de 60e minuut komt Torpedo op voorsprong nadat een vrije trap eerste nog werd weggewerkt maar waarbij de 2e bal bij – opnieuw - een vrijstaande speler aan de 2e paal terechtkwam en deze ongehinderd kon binnenkoppen. (1-2). Vanaf dan ging het voor onze jongens van kwaad naar erger, geen combinatie, geen aansluiting.

Hasselt voerde de druk op en Landen was niet in staat om te reageren, via een klutsbal werd het in de 70e minuut 1-3 en na een 2e gele kaart voor Dejaeger kwam in de 90eminuut de zware 1-4 uitslag op het bord.  

 

Ondanks een degelijke 1e helft en een voorsprong aan de rust was de prestatie in het algemeen ondermaats te noemen, een reactie in de volgende wedstrijd(en) is nodig.     

 

 Opstelling FC Landen : Peetermans, Max, Thierie (68e Van Hool), Deverdenne (46e Decatte), Smeers, Christiaens S (70e Knapen), Conard (83e Clerinx K), Dejaeger, Coeckelberghs, Christiaens T, Weeghmans


FC Landen - STVV Beloften

WOENSDAG 17 AUGUSTUS - 20:00

2 - 6

Een vermoeid FC Landen, sommigen speelden hun 3e wedstrijd op 4 dagen, moest vol aan de bak tegen de beloften van STVV die met 22 spelers waren afgezakt naar het sportstadion.

Na 15 minuten stond de 0-2 al op het bord, na een ingestudeerde vrije trap en een flitsende aanval over rechts. Verder dan een afstandsschot van Conard kwam Landen niet.

Op het kwartier werd Coeckelberghs gehaakt in de zestien, Deverdenne kon echter niet scoren vanop de stip.

Iets later scoorde Coeckelberghs zelf, na een snelle ren en solo van zo’n 70 meter scoorde hij beheerst de 1-2. Drie minuten later (22e) scoorde Dejaeger knap in de verste hoek en stond Landen gelijk : 2-2.

STVV schakelde terug een versnelling hoger en scoorde na een lage corner waarbij iedereen bij Landen de bal miste. Even later (31e) werd het 2-4 na mistasten achteraan en ongelukkig uitverdedigen.

Vlak voor de rust kwam de 2-5 ruststand op het bord na weer een flitsende collectieve aanval over de rechterflank.

De 2e helft begon met 11 nieuwe STVV spelers en 7 wissels aan de kant van FC Landen.

De eerste 15 minuten waren gelijk opgaand, met veel middenveldspel en weinig kansen, Landen was nu iets scherper in de dekking en de duels waardoor STVV wat minder ruimte kreeg.

We noteerden een vrije trap van STVV op de paal in de 61e minuut en een actie van Van Hool (75e)  die de laatste verdediger op snelheid omspeelde maar zijn schot gestopt zag door de STVV doelman.

Even voor affluiten kwam de 2-6 eindstand op het bord na een misverstand in de verdediging. (pvh)