FC Landen A - HIH Hoepertingen

ZONDAG 23 APRIL - 15:00

3 - 1

Er was veel volk voor de laatste match en de eerste Ladies Day. Ook een aantal jeugdspelers en hun ouders kwamen de eerste ploeg aanmoedigen.

FCL start furieus, in de 1e minuut word de 1-0 onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Landen probeert snel en hoog te spelen om de bezoekers onder druk te houden. Na 10 minuten een actie van Jens Lowies door het centrum, voorzet van Dietmar Conard en Mike Deverdenne kopt over. Dit is slechts uitstel want in de 15e minuut kan Andrew Dejaegher voorzetten en zien we een kopbaldoelpunt van Mike. Even later gaat een rechtstreekse vrije trap van Jens net naast. Het is 20 minuten wachten op eerste bal tussen de palen van de bezoekers, doelman Jorne Peetermans pakt in twee tijden. In de 27e minuut pakt Jens een afvallende bal in 1 tijd op de slof en die gaat heerlijk binnen 2-0.

Twee minuten later komt de 3-0 op het bord na geharrewar en een owngoal. FCL zit op rozen na een half uur voetballen

Hoepertingen probeert op de counter maar FCL blijft meestal op de helft van de tegenstrever voetballen en heeft de wedstrijd onder controle.

Rust 3-0

Tweede helft begint rustig met veel balbezit voor FCL en af en toe een uitbraak. Na 11 minuten een corner van de bezoekers, de gevaarlijke kopbal tikt Jorne over.

Na 20 min werkt Stijn Smeers ongelukkig een bal met de hand weg van de lijn en krijgt de overdreven rode kaart. Bal gaat op de stip : Jorne pakt ! FCL moet nog 25 minuten met 10 man verder.

Hoepertingen ruikt zijn kans en trekt vol in de aanval. In de 74 minuut een knal op de paal van de bezoekers die verder nog proberen via enkele corners, maar echt gevaarlijk zijn ze niet meer. Vlak voor tijd lukken ze de 3-1 na een vrije trap.

Landen pakt een levensbelangrijke driepunter maar weet pas volgende week of dat volstaat voor het behoud in eerste provinciale. (pvh)


Heur-Tongeren - FC Landen A

ZONDAG 9 APRIL - 15:00

3 - 0


FC Landen A - Zonhoven VV

ZATERDAG 1 APRIL - 19:30

1 - 3


DH Jeuk - FC Landen A

WOENSDAG 29 MAA - 20:00

0 - 0

Er was veel volk aanwezig voor de derby in Jeuk. Onder meer Stijn Stijnen en enkele TV personaliteiten hebben we opgemerkt in het publiek.

Het eerste gevaar was er al in de 4e minuut, een vrije trap van Dietmar Conard, na een fout op Andrew Dejaegher, ging bijna rechtstreeks binnen.

Er werd veel en snel druk op de bal gezet, het tempo was stevig en er was haast geen ruimte om te voetballen. In de 16e minuut zien we een volley van de spits van de thuisploeg, maar Jorne Peertermans pakt uit met een knappe redding. Twee minuten later zien we een kopie van de vorige aanval maar Jorne staat pal.

De wedstrijd verloopt verder met veel inzet langs beide kanten, zonder grote kansen echter. Rust 0-0.

 

We zien een nerveuze start van de 2e helft, het tempo blijft hoog. Het eerste kwartier gaat voorbij zonder doelgevaar. Na 25 minuten zien we een klasseflits van Jens Lowies die zich mooi vrijkapt en vanop de 16meter net over trapt.

Op het halfuur zien we een uitbraak over links van Jeuk en na voorzet gaat een kopbal net voorlangs, dit was de beste kans voor de thuisploeg.

Zeven minuten voor tijd is er een diepe bal van de thuisploeg - Tim Christiaens wil zijn doelman beschermen en daarbij komt de spits van Jeuk ten val. Tim krijgt onbegrijpelijk rood in deze fase, niet de eerste verkeerde beslissing van de scheidsrechter.

FCL moet het slot in met 10 man. Vlak voor tijd noteren we nog een gevaarlijk schot van Jeuk maar Jorne, die een puike wedstrijd keept, kan in corner duwen.

FCL haalt het laatste fluitsignaal en pakt opnieuw een belangrijk punt. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat FCL op een 10e plaats in het klassement, maar is het nog niet zeker van het behoud. (pvh)

Download
wedstrijdblad_ihm.pdf
Adobe Acrobat document 42.1 KB


R. Peer - FC Landen A

ZONDAG 26 MAA - 15:00

4 - 4

Er stond deze zondag een belangrijke uitwedstrijd in Peer op het programma. Er was aardig wat volk afgezakt naar Racing en ook de zon was van de partij.

FC Landen pakt de match in handen en probeert dominant te voetballen van bij het begin. De eerste 10 minuten echter zonder veel gevaar, we trappen te dikwijls de lange bal. Na verloop van tijd zakt het tempo en het spel is langs beide kanten slordig, met vele kleine foutjes ook. In de 21e minuut zien de een knappe aanval van FCL via Jens Lowies en Cedric Weeghmans tot bij Dietmar Conard die voorzet, Stijn Coeckelbers kopt voorlangs.

Even later kan een flankspeler van Peer zich gemakkelijk vrijkappen en de backlijn indraaien. Zijn schot verdwijnt laag in de korte hoek : 1-0.

Op het halfuur trapt Tim Christiaens een prima diepe bal, Mike Deverdenne komt alleen voor doel maar kan niet besluiten. In de 37e minuut is er een scherpe voorzet van Tom Max maar niemand is gevolgd om in doel te deviëren. In de omschakeling combineert Peer de eerste mooie aanval in elkaar en via een trap van op 25 meter in de winkelhaak komt de 2-0 op het bord.

Ruststand 2-0.

FCL komt scherp uit de kleedkamer en de eerste actie loopt over rechts, een lage voorzet volgt en Ce knalt hard onder de lat de 2-1 binnen. We hebben terug een wedstrijd nu.

Even later in de 8e minuut komt landen goed weg na een voorzet die blijft hangen maar Stijn Smeers kan net op tijd wegwerken.

In de 11e minuut komt de gelijkmaker er na een lang opgebouwde aanval en wat geklungel bij de verdedigers van de thuisploeg. Na een klutsbal legt Andrew Dejaegher beheerst de bal in de hoek : 2-2.

De vreugde van FCL is van korte duur. Na balverlies rond de middenlijn bouwt Peer een aanval op door het centrum en de centrumspits knalt de 3-2 via onderkant lat binnen.

De doelpunten blijven komen : Jens speelt Stijn S vrij die knap voorzet en Mike kopt van kortbij de 3-3 binnen.

Een kwartier voor tijd trapt doelman Jorne Peetermans ongelukkig uit en maakt Tim een lichte overtreding op de doorgebroken spits. Rood voor Tim en vrije trap : die gaat laag in de hoek binnen en 4-3. FCL moet bovendien de resterende tijd met 10 verder.

We zien geen grote kansen meer maar in de slotseconde kan Mike na een voorzet van Andrew de 4-4 binnenduwen. Na een knotsgekke wedstrijd pakt FCL een belangrijk punt mee in de strijd om het behoud in eerste provinciale. Woensdag spelen we een inhaalwedstrijd op Jeuk. (pvh)

Download
wedstrijdblad_27.pdf
Adobe Acrobat document 42.3 KB


FC Landen A - Zepperen Brustem

ZATERDAG 18 MAA - 19:30

3 - 2

Ondanks het gure weer was er zaterdagavond redelijk wat volk afgezakt naar het Sportplein. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden want voor de derby tegen de vierde in de rangschikking moest trainer Lowies door blessures en geelgeschorsten met een onuitgegeven verdediging starten.

De jongens van FC Landen starten echter prima aan de wedstrijd en na 7 minuten noteren we een eerste schot op doel van Andrew Dejaegher. Dit was slechts een voorsmaakje want 2 minuten later kapt Andrew zich centraal vrij en stuurt hij Stijn Coeckelbergs de ruimte in op de linkerflank, Stijn haalt op snelheid de achterlijn en trapt een lage, harde voorzet die Mike Deverdenne aan de 2e paal kan binnentikken : 1-0 voor de thuisploeg !

Even later komt FCL goed weg na een heet standje in eigen backlijn.

De wedstrijd is boeiend en het tempo bijzonder hoog, in de 18e minuut is de thuisploeg weer gevaarlijk via een snelle rush van Stijn C, de bezoekende keeper pakt echter. Nog geen minuut later zien we een vrije trap van de bezoekers, maar de Zepperen speler die volledig vrij staat aan de 2e paal trapt naast.

FC Landen is nu opnieuw aan de beurt en net na het half uur komen de bezoekers goed weg na enkele gevaarlijke acties en wat geharrewar in de backlijn, maar scoren lukt net niet.

Onze jongens blijven er vol voor gaan, en 5 minuten voor rust volgt het 2e doelpunt : een ingestudeerde vrije trap met Dietmar Conard en Jens Lowies komt hard en laag voor doel en via het been van een verdediger gaat de bal tegen de netten : 2-0.

De bezoekers zijn nog gevaarlijk via enkele corners, maar doelman Jorne Peetermans kan een gevaarlijke kopbal uit zijn doel boksen.

Terwijl iedereen al richting kantine trekt haalt Jens nog eens uit met rechts, de doelman verkijkt zich en Mike die goed gevolgd is prikt de 3-0 ruststand tegen de touwen !

De te verwachten stormloop van Zepperen-Brustem na de rust blijft uit en Landen kan goed standhouden, het eerste gevaar is een vrije trap van op dik 35 meter die Dietmar tegen de paal knalt.

Rond de 25e minuut kunnen de bezoekers dan toch scoren, niet verrassend is dat via een corner. Een eerste kopbal kan Jorne nog redden, een tweede kopbal gaat tegen de lat en in het geharrewar wordt de bal tegen de touwen gefrommeld : 3-1. Landen is even van slag en twee minuten later staat het na opnieuw een corner en een kopbal 3-2. De bezoekers schakelen nu een versnelling hoger en de wedstrijd wordt bitsiger met enkele gele kaarten tot gevolg. Trainer Lowies brengt Robbe Knapen voor Kobe Clerinx en Sam Van Hool voor Dietmar Conard.

Tien minuten voor tijd ziet een bezoeker zijn 2e gele kaart en moet Zepperen-Brustem met 10 verder, ze blijven echter gevaarlijk en Toon Lannoo moet zich nog reppen om de bezoekende spits af te stoppen en de gelijkmaker te voorkomen.

In het slot valt er nog een 2e rode kaart voor de bezoekers die echter nog de beste kans krijgen op de gelijkmaker, gelukkig trappen ze deze van kortbij voorlangs. Wegens het tumult bij de rode kaarten duurt de 2e helft bijna 52 minuten, maar FC Landen houdt de 3-2 vast en pakt zo een knappe driepunter die op het einde van de rit wel eens zeer belangrijk kan blijken. (pvh)

Download
wedstrijdblad_26.pdf
Adobe Acrobat document 44.4 KB


Bilzen Waltwilder VV - FC Landen A

ZONDAG 12 MAA - 15:00

3 - 0

Uit bij het 2e gerangschikte Bilzen start FC Landen goed en op een diepe bal komt Andrew net te laat om af te werken. Logischerwijs is het balbezit voor de thuisploeg, FCL zet echter alles goed vast en geeft geen ruimte.

In de 11e minuut is er een eerste keer gevaar vanwege de thuisploeg, na een lange bal krijgt de spits een vrije trapkans, Jorne Peetermans pakt.

Vijf minuten later een knappe aanval van FCL, via Andrew Dejaegher en Jens Lowies komt de bal bij Cé Weeghmans die kan voorzetten, Mike Deverdenne trapt een volley maar de keeper pakt.

De wedstrijd gaat goed over en weer, zonder grote kansen, tot in de 28e minuut echter. Dan krijgt de thuisploeg zijn grootste kans, maar gelukkig besluit de spits naast. In de omschakeling zien we weer een mooie combinatie van FCL, maar Jens kan te weinig kracht zetten met kopbal.

Nog even later glipt de spits van Bilzen door de buitenspelval, maar weer besluit hij naast.

Ook Landen probeert te scoren, weer is Jens dichtbij, nu met een verre trap die net naast gaat.

Tussen de 32e en de 35e minuut beslist Bilzen de wedstrijd, de 1-0 komt er na ongelukkig ingrijpen achteraan en de 2-0 na snelle aanval, waarbij de eerste trap nog tegen de paal gaat, maar in de rebound wordt hij binnen getrapt.

We rusten dus met 2-0.

 

Trainer Lowies schuift wat met zijn mannen aan de rust, maat net na het eerste fluitsignaal na de rust valt de 3-0 achter Jorne binnen en is de wedstrijd gespeeld.

Bilzen maakt nu goed gebruik van de ruimte en Landen krijgt geen kans meer bijeengevoetbald. De linies staan ver uit elkaar waardoor combineren moeilijk is. We noteren nog een kopbal van Tim Christiaens die net over gaat. Maar de thuisploeg is uiteindelijk de verdiende winnaar, na de snelle 3-0 kort na de rust kon Landen geen vuist meer maken. (pvh)

Download
wedstrijdblad_25.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


FC Landen A - Vlijtingen VV

ZATERDAG 4 MAA - 19:30

0 - 0

Landen begon met goede intenties en trok naar voren, in de 2e minuut probeerde Jens Lowies met een afstandsschot, maar de bal zoefde voorlangs. Het duurde 10 minuten voor de bezoekers enige dreiging toonden.

In de 20e minuut was het opnieuw Jens die uithaalde, maar ook nu geen doelpunt. Intussen was de wedstrijd al een half uur ver en toen het was opgehouden met regenen werd ook de wedstrijd wat aangenamer om naar te kijken.

In de 32e minuut werd Stijn Coeckelberghs zwaar onderuit gehaald, Jens trapt de vrije trap voor doel en Tim Christiaens kopt heerlijk op doel, helaas werd de bal op de lijn weggehaald.

Vlijtingen was een 2e keer gevaarlijk via een mooie aanval over de flank, de bezoekende spits besluit echter naast.

Net voor rusten probeert de thuisploeg het nog via een ingestudeerde corner, opnieuw kan Tim koppen, maar nu gaat de bal voorlangs. We rusten met 0-0.

 

Na de pauze neemt FC Landen de wedstrijd in handen en gaat het tempo de hoogte in. Landen heeft het meeste balbezit maar echt gevaarlijk zijn we niet.

Na 25 minuten komen de bezoekers nog eens opzetten en is er een heet standje voor het doel van Jorne Peetermans, maar Stijn Smeers kan ontzetten. In de omschakeling die daar op volgt probeert Tom Max van ver, maar zijn schot gaat over doel.

FC Landen steekt nog twee knappe aanvallen in elkaar, één via Andrew Dejaegher, maar Mike Deverdenne krijgt de bal niet in doel. Even later is er een mooie steekbal van Jens, maar Andrew krijgt de bal niet voorbij de keeper.

In de slotfase worden nog enkele wissels uitgevoerd, maar de brilscore blijft op het bord. (pvh)

Download
wedstrijdblad_24.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


FC Landen A - Lutlommel VV

ZONDAG 26 FEBRUARI - 15:00

3 - 3

De wedstrijd kende een rustig begin, het eerste gevaar kwam van de bezoekers na zo'n 10 minuten door knullig balverlies op het middenveld. Gelukkig kwam er geen doelpunt uit.

Rond het kwartier komt Rien François goed tussen een aanvalsactie van de bezoekers, hij stuurt de bal naar Jens Lowies, die kaatst op Dietmar Conard en Dietmat stuurt Stijn Coeckelberghs weg die omspeelt de twijfelende thuisdoelman en het is 1-0.

Twee minuten later knalt Jens fraai net boven de winkelhaak, maar dat is slechts uitstel want in de 18e minuut wordt Dietmar gehaakt in de backlijn en kan de wederoptredende Mike Deverdenne de 2-0 scoren.

In de 24e minuut verkijkt onze verdediging zich op een lange bal en de bezoekende spits trapt via de paal de 2-1 binnen.

De bezoekers herstellen nu het evenwicht en vergeten de vroege achterstand. Na enkele corners komt via een fraai afstandsschot de 2-2 op het bord.

Het niveau verwatert nu langs beide kanten : veel slordigheden, weinig tempo. Gelukkig missen de bezoekers net voor rusten de 2-3 op een haar na - we rusten dus met 2-2.

 

De 2e helft begint zoals de eerste eindigde, weinig geslaagde combinaties, geen kansen. Het is 15 minuten wachten op een gevaarlijke actie van FC Landen, een combinatie door het centrum maar Mike kan net niet besluiten.

Verder zien we veel middenveldspel met weinig kansen, de laatste pass is meestal net niet goed genoeg. Tien minuten voor tijd trapt Jens een lange bal tot bij Andrew die scherp voorzet maar Mike besluit tegen onderkant lat en kopt de rebound net naast, dit was de beste kans uit de 2e helft.

Drie minuten voor tijd bouwen dezelfde drie spelers opnieuw een gelijkaardige aanval op en deze keer kopt Mike binnen : 3-2 !

Echter in de 90 minuut komt helaas de gelijkmaker op het bord. Na ongelukkig uitverdedigen kunnen de bezoekers kinderlijk gemakkelijk de 3-3 binnenleggen.

In de absolute slotseconde komt Jens nog alleen voor de doelman maar hij besluit wild naast.

Onbegrijpelijk dat FC Landen na een formidabel openingskwartier de wedstrijd niet winnend kan afsluiten. (pvh)

Download
wedstrijdblad_23.pdf
Adobe Acrobat document 42.3 KB


Herk-de-Stad FC - FC Landen A

ZONDAG 19 FEBRUARI - 14:30

1 - 0

We zagen een vinnige start van de thuisploeg, de partij begon aan een hoog tempo langs beide kanten, zonder echt gevaar.

In de 12e minuut was er een knappe aanval van de thuisploeg, een vlot één-tweetje op de linkerflank, voorzet, schot op de paal en in de rebound binnen : 1-0.

Tien minuten later stuurt Tim Christiaens een lange bal naar voren die over de laatste verdediger gaat, waardoor Andrew Dejaegher - zwaar gehinderd - toch de doelman kan lobben, zijn bal gaat centimeters naast.

De thuisploeg is nog gevaarlijk via een aantal corners, maar Jorne Peetermans zit er telkens goed tussen. Vlak voor rusten is het opnieuw alarm achteraan, na een vrije trap van Dietmar Conard is Herk met slechts 3 passen aan de overkant en moet Jorne 2 keer plat om een doelpunt te verhinderen. We rusten met 1-0.

 

Trainer Lowies herschikt zijn team en voert ook 2 wissels door. Tien minuten na de rust is er een knappe rush van Stijn Coeckelberghs die via Michiel Decatte de bal bij Jens Lowies krijgt. Jens kan aanleggen maar zijn schot wordt afgeblokt en in de rebound kan Jan Vavedin niet afronden.

Tussen de 60e en de 65e minuut zien we twee knappe aanvallen van FC Landen, scoren lukt echter net niet. FC Landen domineert nu en speelt echt goed, Herk probeert het tempo te drukken met enkele flinke overtredingen. Er volgen nog kansen voor Landen, een voorzet van Andrew en Jens knalt in 1 tijd, de keeper pakt. Even later opnieuw een mooie combinatie,  Andrew wordt afgezonderd voor doel, maar hij trapt recht op de doelman. De thuisploeg is nog één keer gevaarlijk in de 84e minuut, Jorne duwt in corner.

Landen zet nog alles op alles maar komt helaas niet tot scoren.

Onze jongens hadden hier zeker, op basis van een prima tweede helft, een punt verdiend. Mits wat meer succes bij de afwerking had zelfs een zege mogelijk geweest. Landen blijft 10e in de stand. (pvh)

Download
wedstrijdblad_22.pdf
Adobe Acrobat document 44.4 KB


FC Landen A - Bregel Sp.

ZATERDAG  11 FEBRUARI - 19:30

2 - 0

FC Landen kwam geconcentreerd aan de aftrap en trok onmiddellijk naar voren. In de 5e minuut noteerden we een eerste gevaarlijk schot op doel van Dietmar Conard, net naast. Even later was er een knappe voorzet van  Andrew Dejaegher en trapte Jan Vavedin uit de draai rakelings naast. Het was al Landen wat de klok sloeg in de aanvangsfase. In de 11e minuut knalde Jens Lowies op doel en de bezoekende doelman had een geweldige save en de deklat nodig om de nul te houden.

Op het kwartier schilderde opnieuw Jens een voorzet op het hoofd van Tim Christiaens en deze laatste kopte de verdiende 1-0 binnen.

De thuisploeg zocht naar meer en in de 20e minuut trapte Dietmar een vrije trap voor doel waar Toon Lannoo kwam ingelopen en simpel de 2-0 binnentikte.

Landen blijft heer en meester en in de 37e minuut zien we de mooiste actie van de avond : alles in 1 tijd tot een voorzet van Jan Vavedin die Stijn Coeckelbergs ongelofelijk maar waar niet in doel krijgt.

Een minuut later komt Andrew nog alleen voor de keeper, maar we gaan rusten met 2-0, dat had meer kunnen zijn.

 

De tweede helft starten de bezoekers met hoge pressing en ze krijgen ook enkele kansen.

Jorne staat echter attent te keepen en redt enkele keren de meubelen. Nadien is er opnieuw meer evenwicht en zien we geen echte kansen meer. Dietmar, Stijn en Jan worden moegestreden gewisseld voor Michiel Decatte, Sam Van Hool en Kobe Clerinx.

FC Landen blijft makkelijk overeind en wint verdiend op basis van een uitstekende eerste helft. (pvh)

Download
wedstrijdblad_21.pdf
Adobe Acrobat document 42.0 KB


Melo Zonhoven - FC Landen A

ZONDAG 5 FEBRUARI - 15:00

1 - 0

FC Landen trok het voorbije weekend naar Melo Zonhoven, 5e in het klassement.

 

De thuisploeg begon goed en was na 4 minuten gevaarlijk via een kopbal. Landen was niet onder de indruk en stond weer prima in de organisatie. In de 13e minuut trapt Jens Lowies een corner, maar de kopbal van Jan Vavedin raakt niet tot in doel. Even later stuurt Stijn Smeers Dietmar Conard de diepte in, Dietmar wordt neergehaald net buiten de zestien, Andrew Dejaeger trapt de vrije trap over het doel.  Tien minuten later trapt Andrew een scherpe voorzet en komt Jens net te laat om gevaarlijk te zijn.

We noteren verder geen gevaarlijke acties meer, FC Landen zet goed druk bij balverlies en komt niet in de problemen. We gaan rusten met 0-0. Op dat moment een billijke tussenstand.

 

Melo komt scherp uit de kleedkamer en dreigt in de eerste minuten enkele keren, maar vanaf de 10e minuut is Landen de betere ploeg. We zien verschillende halve mogelijkheden : voorzet Dietmar, Andrew schiet schuin over. Een vrije trap van Tim Christiaens valt achter de laatste verdediger en Dietmar besluit in het zijnet. Wie kansen mist krijgt dikwijls slaag ... en via een kopbal na een vrije trap komt Melo in de 63e minuut op voorsprong, tegen het spelbeeld in. 

Landen blijft de betere ploeg en jaagt op de gelijkmaker onder meer via een lange bal van Tim, waarna bij de knappe voorzet van Tom Max niemand op de goeie plaats staat om af te werken. Met nog een kwartier te gaan zet Jens met een knappe dieptepass de ingevallen Michiel Decatte alleen voor doel, helaas besluit hij naast de goal. In de 76e minuut zien we nog een trap uit de 2e lijn van Cédric Weeghmans net over gaan en in de laatste 5 minuten verricht de thuisdoelman Geoffrey Dejaeger enkele supersaves, eerst op een trap van zijn broer Andrew en daarna tot twee maal toe op pogingen van Jens.

 

Landen krijgt niet wat het verdiende, minstens een punt hadden onze jongens hier moeten meenemen. Bijna niks weggegeven, de beste kansen gecreëerd en toch niet kunnen winnen.  (pvh)

Download
wedstrijdblad_20.pdf
Adobe Acrobat document 42.3 KB


FC Landen A - KVK Beringen

ZATERDAG 28 JANUARI - 19:30

2 - 2

De bezoekers uit Beringen namen een scherpe start, FC Landen staat echter goed in positie om dit op te vangen.

Gedurende het eerste kwartier is er een bijzonder hoog tempo zonder echt doelgevaar. In de 16e minuut komt Landen een eerste keer dicht bij een doelpunt, Jens Lowies trapt eerst van ver en seconden later vind hij opnieuw de doelman op zijn weg na een knappe dribbel.

Twee minuten later trapt Alexander Roosbeek een lange bal richting Dietmar Conard wiens knappe voorzet niet door Jan Vavedin in doel kan gedevieerd worden.

Rond de 22e minuut is Beringen gevaarlijk na een voorzet van op de linkerflank kan hun spits net niet bij de bal.  

FC Landen blijft echter het gevaarlijkst, even later trapt Dietmar een vrije trap, maar Jan kopt gekruist over doel. Een doelpunt hangt in de lucht en het valt op het halfuur na een corner van Andrew Dejaeger : Dietmar trapt de afvallende bal in één tijd op doel en Tim Christiaens kan in doel deviëren : 1-0

De thuisploeg blijft het gevaarlijkst en in de 35e minuut noteren we een mooie actie van Stijn Smeers die Andrew kan bereiken, maar die trapt op de keeper. 

Iets later, net voor de rust, is er en snelle uitbraak over rechts waarbij Dietmar helaas op de paal besluit, op de daaropvolgende counter verdedigen we net iets te braaf en komt de 1-1 op het bord. Dit is ook de ruststand, na een boeiende eerste helft. 

Na de koffie zien we opnieuw een hectische start, de thuisploeg claimt een penanty, maar krijgt die niet.

Na tien minuten zien we een heet standje voor het doel van FC Landen, Jorne Peetermans en Ce Weeghmans halen de bal twee keer van de lijn. Even later knalt Andrew opnieuw op doel, maar zijn schot gaat net naast. 

Het tempo blijft hoog en de bezoekers kamperen nu even op de helft van de thuisploeg, waar na een moment van onoplettendheid de bal wel op de stip gaat en Beringen vanop de stip 1-2 op voorsprong komt.  

Beringen speelt nu met meer vertrouwen, Landen probeert de gelijkmaker te forceren. In de 72e minuut trapt Andrew een heerlijke voorzet, maar de kopbal van Jan is niet krachtig genoeg en de keeper kan de bal simpel oppikken. 

Even later toont de net ingevallen Michiel Decatte zich, hij kapt zich vrij in de backlijn, maar raakt evenmin voorbij de bezoekende keeper.

De verdiende gelijkmaker komt er na een individuele actie van Stijn in de 79e minuut : hij trapt de bal mooi overhoeks binnen en zorgt voor de 2-2.

Vijf minuten voor tijd krijgt Toon Lannoo zijn 2e gele kaart en moet Landen het slot doorstaan met een man minder. Dat lukt zonder veel problemen en deze intense match eindigt zo op een billijk gelijkspel. (pvh)

Download
wedstrijdblad_19.pdf
Adobe Acrobat document 42.3 KB


FC Landen A - E. Termien

ZATERDAG 14 JANUARI - 19:30

2 - 1

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop stonden de leiders uit Termien op het programma, trainer Lowies had nog steeds af te rekenen met een aantal onbeschikbare kernspelers.

 

De wedstrijd begon eerder gelijk opgaand en pas in de 17e minuut noteerden we een eerste schot tussen de palen van Andrew Dejaeger, de gelegenheidskapitein bij de thuisploeg.

Op het halfuur was er een heet standje voor het doel van Jorne Peetermans, maar Tom Max en Robbe Knapen konden de bal net voor de lijn wegwerken. Op de counter zagen we een knappe actie van Stijn Smeers en opnieuw Andrew kon op goal trappen, maar scoren lukte niet. De ruststand was logisch : 0-0.

 

De bezoekers kwamen het scherpst uit de kleedkamer en kregen enkele halve kansen, een gevaarlijk afstandsschot in de 47e en een harde trap recht op doel in de 52e minuut, Tim Christiaens smeet zich in de baan van de bal. Dit was echter uitstel want in de 55e minuut stond de 0-1 op het bord na een vrije trap van aan de zijlijn die (rechtstreeks ?) binnen rolde aan de eerste paal. Concentratiefoutje achteraan !

Gaandeweg kon FC Landen het evenwicht opnieuw herstellen en de thuisploeg krijgt ook enkele kansjes. De druk van de thuisploeg neemt toe en in de 82e minuut is er een haakfout op Jan Vadedin in de backlijn, Jens Lowies neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de strafschop feilloos in de benedenhoek : 1-1. FC Landen gelooft nu in de zege en de bezoekers blijven onder druk staan, in de 89e minuut dribbelt Jens de verdediging op een hoopje en trap de winnende treffer schuin laag in doel : 2-1 ! 

 

Een mooie prestatie van onze jongens die hun defensieve taken uitstekend hebben uitgevoerd, steeds de rust bewaarden aan de bal en uiteindelijk verdiend een formidabele driepunter halen tegen  titelkandidaat nummer 1. 

We vermelden graag nog de prima prestatie van de scheidsrechter de heer Boelen en zijn assistenten. (pvh)

 

Voor FC Landen speelden : Peetermans, Max, Roosbeek, Vavedin (86e Decatte), Knapen (72e Conard), Dejaeger (K), Lannoo, T. Christiaens, Smeers, Lowies (89e K. Clerincx), Weeghmans, Mathys (D).