FCL - Thor Hasselt was de laatste wedstrijd van een lang seizoen. Het betrof de terugwedstrijd van de wedstrijden voor plaatsen 3 en 4 in de provinciale eindronde. De winnaar heeft nog een theoretische waterkans op promotie naar 1e provinciale. 

Bij FCL waren een aantal sterkhouders afwezig wegens werkomstandigheden en blessures. Een aantal youngsters kregen hierdoor speelminuten. Ook was dit de afscheidswedstrijd van kapitein Jasper Thierie die na 22 jaar trouwe dienst het schip verlaat. Succes bij Zepperen/Brustem Capitano ! 

De match zelf dan : FCL neemt het initiatief en gaat in de aanval. Na 10 minuten komt de 1-0 op het bord, na een mooie combinatie kan Arne een voorzet van Dietmar tegen de netten duwen. 

Even later kan doelman Hendrik een gevaarlijke kopbal in corner duwen. 

Op het half uur komt FCL op 2-0, op een diepe bal van Dietger kan Mika simpel afwerken. Zo gaan we rusten met een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Na de rust trapt Mika in de 8e minuut van op 25 meter op de lat. FCL blijft de betere ploeg. Toch komt Thor op 2-1 na een misverstand en mislukte terugspeelbal. 

Zo komt er terug onnodig spanning in de wedstrijd. Thor gelooft er nu in en het spel gaat meer op en af. 

In de 70e minuut komt FCL op 3-1. Na een fout op Coeckie trapt Dietmar een vrije trap en Tim kopt binnen. 

FCL duwt nu door en 2 minuten later scoort Arne de 4-1 op aangegeven van Max, wedstrijd gespeeld. In de slotminuten krijgen de afscheidnemende Dietmar en Jasper een verdiende applausvervanging. 

FCL eindigt zo verdienstelijk derde in de nacompetitie na een knap seizoen. (pvh)


Download
eindronde FCL-Reppel.pdf
Adobe Acrobat document 48.8 KB


Met een eindrondeticket op zak gaat FCL op de laatste speeldag ontspannen en vol vertrouwen op bezoek bij kampioen Alken. 

Er is veel volk en veel ambiance rond het veld, helaas is de beginfase niet op het veld. 

Na een kwartier zien we de eerste goede actie van FCL, helaas kan Jens niet besluiten. In de 22e minuut trapt Jens opnieuw, deze keer veel beter, op doel maar de keeper kan redden. 

Alken heeft balbezit maar doet daar voorlopig weinig mee, FCL komt nu beter en beter in de wedstrijd. 

In de 41e minuut is de thuisploeg gevaarlijk, maar Hendrik heeft een goede reflex in huis. 

Zo gaan we rusten met 0-0 na een matige eerste helft. 

Vlak na de rust komt Alken op voorsprong, na een botsbal in de backlijn word Dietger omvergeduwd en kan de thuisploeg scoren. 

Kan FCL reageren ? 

Dat doen ze : Stijn C gaat neer in de backlijn en Mike trapt de strafschop binnen : 1-1 na 57 minuten. Even later komt FCL op voorsprong, Jens dribbelt zijn tegenstrever helemaal tureluurs en dropt de bal heerlijk in de winkelhaak : 1-2 in de 60e minuut. 

FCL draait nu op volle toeren en in de 70e minuut scoort Mike na een 1-2tje de 1-3. 

FCL verknalt het kampioenen feestje van de thuisploeg helemaal, Mike scoort op voorzet van Dietger zijn 3e van de middag, deze keer met het hoofd : 1-4 ! 

Tien minuten later word Andrew op zijn beurt neergehaald in de backlijn, deze keer pakt de doelman de strafschop van Mike. 

Zo blijft het 1-4 na een geweldige 2e helft van FCL. (pvh)


Op de voorlaatste speeldag speelt FC Landen zijn laatste thuiswedstrijd tegen Münsterbilzen, nummer 7 uit de rangschikking. FCL is al zeker van deelname aan de eindronde maar wil de goede flow van de voorbije maanden behouden. Winnen is dus de bedoeling. 

De wedstrijd start snel en vinnig, het eerste gevaar komt van de bezoekers : in de 7e minuut is Hendrik geklopt maar brengt de paal redding voor FCL. Even later komt Coeckie alleen voor de keeper, maar hij kan niet afwerken. FCL krijgt enkele halve kansjes maar in de 24e minuut komen de bezoekers op voorsprong, na balverlies centraal staat de verdediging uit positie en kan een aanvaller alleen op de doelman af en scoren : 0-1. 

FCL zoekt en vind de gelijkmaker, na een individuele actie op snelheid scoort Coeckie de verdiende 1-1 in de 31e minuut. Even voor de rust trapt Rien nog voorlangs na een corner en op slag van rusten knalt de ingevallen Dietmar de 2-1 van kortbij in de winkelhaak. Nog is het niet gedaan, op vrije trap van Ce kopt Tim de 3-1 binnen. 

Ongelofelijk maar waar : FCL scoort nogmaals na een corner - Rien tikt van kortbij de 4-1 binnen.

Zo gaan we na een stevige eerste helft en 5 dolle minuten van de thuisploeg rusten met 4-1 voor FCL. 

De 2e helft begint gelijk opgaand, FCL speelt op balbezit, de bezoekers zoeken een goal om in de match te komen. Het eerste kwartier noteren we geen enkele kans. 

In de 16e minuut gaan we achteraan in de fout, keeper Hendrik verliest de bal in de backlijn en de 4-2 is een feit. 

De wedstrijd word nu bitsiger en de gele kaarten vliegen in het rond. De bezoekers blijven overtredingen maken, FCL probeert de wedstrijd rustig uit te spelen. 

In de 80e minuut knalt Jens nog voorlangs op aangeven van Arne. Ook de bezoekers komen nog kort bij een doelpunt - het beloofd een spannend slot te worden. 

FCL komt niet meer in de problemen en wint verdiend met 4-2 na een stevige wedstrijd. (pvh)


Download
28_Schoonbeek-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


De eerder uitgestelde topper tegen kampioen Alken werd op zaterdagavond afgewerkt. In principe was dit een vrij weekend (Pasen), waardoor coach Bart een aantal sterkhouders moest missen. Sommige spelers hadden immers eerder al een skivakantie geboekt. Ook T2 Kurt was afwezig en met een onuitgegeven verdediging was het afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen.

FCL is niet onder de indruk en ‘staat’ goed. Het eerste gevaar is van de thuisploeg, Andrew knalt in de 5e minuut over doel. Het eerste kwartier verloopt aan een hoog tempo, het spel gaat snel op en neer, zonder gevaar.

Na 30 minuten staat nog steeds de beginscore op het bord. FCL is zeer vinnig en Alken krijgt weinig mogelijkheden om een aanval op te bouwen.

Helaas scoren de bezoekers in de slotminuut via een kopbal na een corner, zo gaan we rusten bij een (onverdiende) 0-1 stand.

Kort na de rust komt de 0-2 op het bord, een bezoeker staat vrij en kan van dichtbij hard binnentrappen. Alken speelt nu een sterk kwartier, FCL komt er moeilijker uit.

Coach Bart doet 2 wissels en stuurt tactisch bij, FCL krijgt nu meer grip en enkele kansen.

Scoren lukt echter niet en zo wint Alken na een evenwichtige wedstrijd, terwijl een vertimmerde thuisploeg zeker een punt verdiende. (pvh)


Na de uitschuiver op EMBO vorige week was het voor FCLanden absoluut noodzakelijk om de 3 punten thuis te houden tegen het 14e gerangschikte Zutendaal.

In de 1e minuut zien we al een grote kans voor de bezoekers, gelukkig gaat de lob net over de lat. Verder is het begin teleurstellend, veel slechte passes en te traag spel. Zutendaal zet hoog druk en FCL kan niet uitvoetballen. De bezoekers krijgen ook enkele kansjes, voorlopig zonder groot gevaar. Na 25 minuten is het nog steeds wachten op de eerste kans voor FCL.

Iets later is het bijna raak : Rien speelt Coeckie vrij en die zet voor tot bij Mike, zijn schot gaat via de keeper in corner. In de 32e minuut kopt Tim van kortbij net naast na opnieuw een corner.

Na een slap half uur en een iets beter laatste kwartier scoort Jens in de 45e minuut een wereldgoal, een afvallende bal neemt hij ineens op de slof. Zo gaan we rusten met 1-0.

FCL komt scherper uit de kleedkamer maar tot echt gevaar leidt dat voorlopig niet. In de 15e minuut maakt Jens de actie, Andrew kan zijn voorzet niet binnenduwen.  Tien minuten later trapt Jens - alleen voor doel gezet door Andrew - op de doelman. De nipte voorsprong blijft op het bord.

In de 26e minuut kan Andrew scoren na een diepe vrije trap kapt hij de laatste verdediger uit en staat het 2-0. Op het half uur Mike eerst op de paal en seconden later net naast. In de 90e minuut knalt Andrew heerlijk de 3-0 binnen, match gespeeld. (pvh)

Download
26_FCL-Zutendaal.pdf
Adobe Acrobat document 48.8 KB


Met 21 op 21 en de leiderspositie in de derde periode begon FCL met veel vertrouwen aan de derby uit bij EMBO. Wegens blessureleed had coach Bart wat moeten schuiven met de pionnen, ook de weersomstandigheden waren verre van optimaal. Benieuwd dus of FCL de 8e overwinning op rij kon lukken.

De eerste kans is voor Mike, na doorzetten van Stijn C besluit hij net naast. Even later trapt Andrew een knappe cross tot bij Jens die zich vrij kapt een trapt, de keeper is attent. Na de corner trapt Stijn C van kortbij wild over en naast. FCL zoekt de voorsprong. Even later is het 0-1 : Jens vind Andrew, die lanceert Arne en zijn voorzet komt via de keeper bij Stijn C die binnen tikt.

Na 20 minuten komt de thuisploeg opzetten en een doelpunt word afgekeurd voor buitenspel. FCL moet alert blijven.

Op het half uur komt FCL op 0-2 : na slecht uitverdedigen van EMBO trapt Tom een plaatsnam die de thuisdoelman niet kan klemmen. Arne die goed gevolgd is tikt simpel binnen.

Even voor rusten gaat het mis bij het uitverdedigen, Jorne krijgt de bal niet weg en EMBO kan simpel in het lege doel scoren : 1-2 is ook de ruststand.

EMBO komt scherp uit de kleedkamer, op de counter mist Koen C de gelijkmaker. FCL is gewaarschuwd. In de 62e minuut kopt dezelfde Koen C van kortbij de 2-2 binnen.

In de 73e minuut komt FCL opnieuw op voorsprong, Jens kapt zich mooi vrij en lanceert Arne die met een mooie lob de 2-3 scoort. FCL kan de voorsprong niet vasthouden en 3 minuten later staat het opnieuw gelijk.

In de 85e minuut klimt EMBO op voorsprong na slecht uitverdedigen. In de slotminuut komt de 5-3 nog op het bord en FCL verliest voor het eerst sinds 3 december. (pvh)

Download
25_EMBO-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.6 KB


FC Landen gaat in de thuiswedstrijd tegen KMR Biesen op zoek naar zijn zevende overwinning op rij. Winnen is nodig om de leiderspositie in de derde periode te behouden.
De eerste gevaarlijke actie is van de bezoekers, Jorne is echter attent op de diepe bal. Even later zien we een goal van Mike afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Nog iets later trapt Andrew een volley net naast.
De goal hangt in de lucht en in de 10e minuut brengt Jens de 1-0 op het bord.
In de 17e minuut komt Biesen gelijk na een fraai genomen rechtstreekse vrije trap. FCL heeft het even wat moeilijker nu, maar in de 30e minuut knalt Andrew van buiten de 16 de 2-1 binnen.
Seconden later staat het 2-2 nadat Jorne kansloos is op een verre lob. Twee minuten later kopt Mike een voorzet tegen de lat.
In het slotkwartier komen Mike en Andrew nog dicht bij een treffer maar na een spectaculaire eerste helft gaan we rusten met 2-2.
FCL start goed na de rust en Mike trapt een knappe vrije trap die de doelman net kan overtikken. Even later tikt Mike de 3-2 binnen op voorzet van Jens, na voorbereidend werk van Cedric. Seconden later krijgt FCL geen strafschop nadat Mike gehaakt word in de backlijn. Weer een beslissing in het nadeel van de thuisploeg...
Tien minuten verder trapt Jens heerlijk de 4-2 binnen, FCL weer op rozen.
De thuisploeg behoudt de controle, het tempo zakt nu. FCL is baas en er komen nog enkele kleine kansjes maar de bezoekers komen op 4-3 na een omschakeling waarbij er te traag werd teruggelopen. Het belooft een spannend laatste kwartier te worden.
FCL kan stand houden en wint voor de zevende keer op rij. (pvh)

Download
24_FCL-Biesen.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Download
23_Henis-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.8 KB


FCLanden staat intussen stevig op de derde plaats, in principe geeft die plaats recht op een eindrondeticket. Coach Bart kon over zijn sterkste elf beschikken dus zou de derby tegen middenmoter Gravelo opnieuw drie punten moeten opleveren.

We gaan van start onder een blauwe hemel en een ijzige wind waait over het Sportplein.

De eerste 10 minuten is FCL alvast dominant, de bezoekende keeper moet twee keer aan de bak op pogingen van Jens. In de 12e minuut valt de 1-0 via Stijn C na een mooie aanval en voorzet van Tom.

FCL blijft drukken, Jens trapt nog op de paal en Stijn C voorlangs. In de 31e minuut komt de 2-0 op het bord : na geharrewar voor doel trapt Mike van kortbij hard binnen.

Op slag van rust maakt Stijn C knap de actie op de flank en zijn voorzet gaat via een Gravelo verdediger in eigen doel : 3-0 en FCL op rozen.  In de slotseconde van de eerste helft komt de 3-1 nog op het bord na een vreemde faze : twee spelers haken in elkaar en daardoor komt de bal voor de voeten van de bezoekende spits die Jarne kansloos laat met een lob.

Kort na rusten gaat Stijn C neer in de zestien  en Mike trapt de strafschop binnen : 4-1 na 48 minuten.

In de 55e minuut komt Gravelo nog gevaarlijk opzetten en noteren we een schot op de paal. FCL houdt de controle over de wedstrijd en we zien niet veel kansen meer.

In de 83e minuut knalt Arne de 5-1 binnen na voorbereidend werk van Mike en Stan. In de 89e minuut knalt Jens - na een heerlijke aanval - de 6-1 in de winkelhaak.

FCL wint oververdiend na een echte demonstratie en pakt 15 op 15. (pvh)

Download
22_FCL-Gravelo.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


Download
21_Torpedo-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.8 KB


Voor de komst van subtopper Halen opteerde coach Bart voor dezelfde elf als vorige week. Bij winst komt FCL op 1 punt van de derde plaats met een wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd begint gelijk opgaand, met balbezit voor de thuisploeg, de bezoekers loeren op de counter. FCL probeert de forcing te voeren zonder voor echt doelgevaar te zorgen.

In de 25e minuut de eerste grote kans : na een voorzet van Tom krijgt Andrew de bal niet voorbij de keeper.

In de 31e minuut zien we het eerste schot van de bezoekers tussen de palen, Jorne pakt.

In de 38e minuut gaat de bal op de stip na haakfout op Andrew, Mike trapt de verdiende 1-0 binnen.

Even later komt FCL goed weg wanneer een kopbal na een corner op de lat sterft. Op slag van rust trapt Jens nog een kans over.

Seconden voor tijd komt Halen gelijk na een diepe bal is Jorne kansloos op een mooie lob.

Nog geen minuut later komen we toch nog op 2-1. Jens tikt van kortbij binnen.

Na de rust komt onmiddellijk de 2-2 op het bord : de bezoekers schakelen snel om en Jorne is geklopt op een schuiver in de verste hoek.

FCL drijft het tempo op en gaat op zoek naar de voorsprong. De bezoekers plooien maar breken niet. We noteren een aantal stevige fouten en zelfs enkele opstootjes.

FCL lanceert aanval na aanval, het is wachten op de juiste laatste pass. Die komt er in de 70e minuut, Tim speelt Stijn C aan en die werkt koel af in de korte hoek.

FCL blijft de wedstrijd beheersen en even voor tijd trapt kapitein Jasper van kortbij op voorzet van Mike de verlossende 4-2 binnen.

In de slotseconde trapt Rien de 5-2 op het bord nadat de keeper een schot van Stan lost.

Verdiende overwinning na een swingende 2e helft. (pvh)

Download
20_FCL-Halen.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


De komst van rode lantaarn Nieuwerkerken was een uitstekende gelegenheid om een driepunter op de Landense rekening bij te schrijven. Pittig detail, beide coaches van de bezoekers hebben een FC Landen verleden, T1 Guy als jeugdtrainer en T2 Peter als T2 en jeugdcoördinator.

FC Landen was quasi voltallig en begon op volle kracht.

FCL schiet uit de startblokken en maakt tempo maar de bezoekers ‘staan’ goed.

In de 18e valt de bal na een vlotte aanval via Stijn C op de lat en over. Twee minuten later komt FCL op achterstand: een lage voorzet gaat via Tim voorbij Jorne en 0-1 !

FCL drukt, krijgt halve kansen, twee keer gaat de bal net niet over de lijn, maar na een half uur werd nog niet gescoord.

Wie de kansen niet afmaakt krijgt deksel op de neus. In de 34e minuut gaat de bal op de stip voor Nieuwerkerken en die komen zo op 0-2 !!!

In de 38e minuut kan Stijn C milderen na een flits in de 16, 1-2. Even later gaat Stijn C opnieuw voorbij zijn man en zijn voorzet geraakt tot bij Mike die in twee tijden de 2-2 scoort.

Dat is ook de ruststand.

In de 53e minuut komt FCL eindelijk op voorsprong in deze wedstrijd : Stijn C (weer hij) zet voor en via een verdediger verdwijnt de bal in doel : 3-2. Tien minuten later gaat de bal voor FCL op de stip en trapt Mike droog de 4-2 binnen.

De wedstrijd loopt zo naar het einde, FCL komt niet meer in de problemen en pakt na een moeilijke start de logische overwinning. (pvh)


Na de uitschuiver vorige week tegen Hoeselt was het voor FC Landen absoluut noodzakelijk om uit bij Lanaken een driepunter te scoren.

In de 2e minuut moet Jorne met een parade uitpakken op een volley na een voorzet. FCL is gewaarschuwd.

FCL probeert er op het zware veld al voetballend uit te komen, Lanaken plooit terug en gaat stevig in de duels.

Op de 22e minuut kan een thuisspeler door de buitenspelval alleen op Jorne af, gelukkig besluit hij naast. FCL moet scherper zijn, we komen vooral op het middenveld steeds te laat.

Na 33 minuten zet Tom door op de linkerflank, zijn voorzet bereikt Andrew die nipt voorlangs besluit.  Vijf minuten later ziet Stijn C zijn schot in de korte hoek door de doelman in corner geduwd.

Ruststand 0-0.

Bij het begin van de 2e helft kan een thuisspeler weer alleen op Jorne af, gelukkig besluit hij naast. FCL zal een tandje moeten bijsteken.

Iets later komen we op voorsprong, Rien vind de opening, Cedric zet voor en Mike kopt de 0-1 binnen.

In de 55e minuut red Jorne weer de meubelen na zwak uitverdedigen.

De wedstrijd verloopt nu wat bitsiger, de scheidsrechter heeft zijn handen vol en er worden heel wat gele kaarten getoond.

In de 60e minuut kopt Andrew een voorzet van Stijn C tegen de lat.

Met nog een kwartier te gaan blijft de 0-1 op het bord, er komt nu meer ruimte en het tempo zakt.

In de 83e minuut trapt Andrew een vrije trap tegen de lat, zo blijft het nagelbijten. Een minuut later kan Jens na balverlies van de thuisdoelman met een mooie lob de 0-2 binnentrappen.

Seconden later profiteert FCL van de ruimte en op aangeven van Jens maakt Mike de 0-3. Wedstrijd gespeeld. (pvh)

Download
18_Lanaken-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Deze zondag zakte Hoeselt, de voorlaatste uit het klassement, af naar het sportplein in Landen. Coach Bart moest het zonder kapitein Jasper (gekwetst) en middenvelder Cedric (geschorst) doen en daardoor moest er met de pionnen geschoven worden.

FCL begint scherp, op voorzet van Andrew kopt Stijn C hard op doel. De bezoekende doelman red fraai.

Het eerste kwartier verloopt aan hoog tempo en de bezoekers doen goed mee : na 11 minuten komt de 0-1 op het bord. Na een voorzet van op links gaat de bal van kortbij binnen voorbij een kansloze Jorne.

FCL gaat op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de bezoekers houden stand. Bovendien blijft het opletten voor gevaarlijke counters.

FCL krijgt geen uitgespeelde kansen en speelt te weinig voetbal en te snel te lange bal. Net voor rusten lukt het dan toch : Andrew zet voor en Stijn C kopt opnieuw op de keeper, maar kan de rebound zelf binnentikken 1-1.

Na de rust is FCL snel gevaarlijk via een vrije trap van Jens. In de 52e minuut is de thuisploeg opnieuw gevaarlijk, Tim kan van kortbij niet in doel duwen.

In de 62e minuut trapt Vince van op 20 meter, de keeper duwt de bal uit de kruising. FCL is nu heer en meester, scoren lukt voorlopig niet.

Een kwartier voor tijd valt de 1-2 als een donderslag bij heldere hemel. FCL zet alles op alles en in de slotfase valt de 1-3 nog.

Dramatische uitslag voor de thuisploeg. (pvh)

Download
17_FCL-Hoeselt.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Download
16_Kolmont-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Download
15_FCL-THOR.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB

Voor de verplaatsing naar Munsterbilzen is FCLanden al 11 matchen ongeslagen en is de top 3 in zicht. Winnen staat gelijk met een plaats in die top 3.

De thuisploeg start scherp en Jorne moet al direct een kopbal uit zijn doel slaan en seconden later ziet hij een knal via de lat overgaan. FCL komt goed weg zo.

Na 20 minuten krijgt FCL zijn eerste kans maar Dietmar kan niet afwerken. FCL drukt door : Andrew knalt over, een lob van Dietmar gaat net over en een knal van Jens kan de keeper nog wegboksen in corner.

Die corner kopt Jasper binnen en FCL op 0-1 na 25 minuten.

FCL houdt de controle en blijft gevaarlijk. In de 34e minuut lanceert Ce Andrew en diens voorzet gaat voorbij iedereen tot bij Vince die van kortbij de 0-2 binnentikt. FCL op rozen dus.

Op slag van rust komt de thuisploeg op 1-2 na een fraaie rechtstreekse vrije trap.

Na de pauze gaat de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en moet FCL in eerste instantie verdedigen.

Op het kwartier knalt Dietmar net naast en FCL komt terug beter in de wedstrijd.

Het is echter Munsterbilzen die scoren na een afstandsschot in de rebound komt van dichtbij de 2-2 op het bord. Het belooft nog een spannend slot te worden.

Een kwartier voor tijd pakt Vince een 2e gele kaart en moet FCL met 10 verder. Een fractie later komt de thuisploeg op 3-2 na een harde knal in de winkelhaak.

Even later komt de 4-2 nog op het bord, na een afvallende val. FCL probeert nog en coach Bart gebruikt zijn 3 wissels. Even voor tijd Jens trapt de 4-3 binnen. FCL gooit alles in de strijd maar kan niet meer scoren. We hadden voldoende kansen om deze wedstrijd te winnen en doen een slechte zaak in de 2e periode. (pvh)

Download
14_Munsterbilzen-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 49.1 KB


 Voor de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat en de nummer twee uit de stand Schoonbeek-Beverst moest coach Bart opnieuw puzzelen. Sterkhouders Tim en Andrew waren beiden geelgeschorst.

Na 8 minuten komt FCL op voorsprong. Na een snelle omschakeling zijn we plotseling met veel volk in de backlijn en na een dubbele redding van de bezoekende doelman kan kapitein Jasper van kortbij de 1-0 binnen leggen.

De bezoekers proberen te domineren, maar FCL staat zeer scherp te voetballen. Op het halfuur weer een knappe omschakeling, Jasper die weer mee is opgerukt, trapt schuin op doel en de goedgevolgde Vince trapt de rebound binnen 2-0 !

De bezoekers proberen het tij te keren en we zien thuisdoelman Jorne nog een gevaarlijk schot neutraliseren op slag van rust.

De eerste kans na rust is voor de bezoekers na een moment van onoplettendheid achteraan, maar Jorne pakt uit met een geweldige parade.

Na een uur staat het nog steeds 2-0, kan FCL voor een stunt zorgen ?

De wedstrijd blijft stevig maar fair verlopen, we zien geen echte kansen meer, wel veel middenveldspel en duels.

Een kwartier voor tijd pakt Jorne opnieuw uit met een mooie save op een rechtstreekse vrije trap. Zo blijft de voorsprong op het bord met nog een kwartier te gaan.

FCL komt niet meer in gevaar en pakt verdiend knappe zege ! (pvh)

Download
13_FCL-Schoonbeek.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


Download
12_Zutendaal-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 49.2 KB


Na 10 wedstrijden heeft FC Landen in de rangschikking slechts 1 puntje meer dan EMBO. Opnieuw 3 punten pakken is de enige optie om te blijven klimmen in het klassement.

Er staat een zeer strakke wind en het eerste kwartier zien we amper een deftige combinatie. Ook in het 2e kwartier noteren we geen enkele kans. In de 45e minuut zien de het eerste schot tussen de palen, Andrew knalt, de keeper pakt. Na een inspiratieloze eerste helft blijft de beginstand op het bord.

Trainer Bart herschikt zijn pionnen en de eerste aanval is goal : een snelle omschakeling en spits Arne werkt alleen voor de keeper beheerst af, 1-0.

Op het kwartier rukt Tim op en bereikt hij Jens die met een heerlijke lob de 2-0 op het bord brengt.

Consternatie na 65 minuten : na een corner krijgt thuisdoelman Hendrik rood en krijgt EMBO een strafschop 2-1 en FCL nog 25 minuten verder met 10. We zien nu een echte cupmatch en een kwartier voor tijd trapt EMBO de gelijkmaker binnen : 2-2.

FCL heeft nog het meeste balbezit, maar ook EMBO is in de slotfase een aantal keer gevaarlijk. De uitsluiting van de thuisdoelman en de strafschop bepalen het resultaat van de wedstrijd. (pvh)

Download
11_FCL-EMBO.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Voor de wedstrijd staan Biesen en FC Landen op een gedeelde 7e plaats, winnen is aansluiting behouden bij de subtop, verliezen is terug in de rechterkolom.

Voor deze belangrijke wedstrijd had coach Bart heel wat kopzorgen : naast de langdurig gekwetste Mike, was ook Dietmar gekwetst geraakt vorige week. Stijn Smeers was geelgeschorst en ook kapitein Jasper haakte af na een laatste test.

FCL begint dus in een onuitgegeven opstelling aan de wedstrijd.

We zien een nerveuze en rommelige beginfase, zonder uitgespeelde kansen.

Na een half uur valt uit het niets de openingsgoal : een scherpe voorzet van op de flank valt van dichtbij via doelman Hendrik tegen de netten. 1-0 en FCL moet in de achtervolging. Twee minuten later knalt Andrew een vrije trap staalhard op doel, de keeper tikt over. De corner die hierop volgt blijft hangen voor doel en debutant Arne knalt van kortbij de gelijkmaker binnen.

Kort na de rust komt FCL op voorsprong, na een snelle omschakeling trapt Andrew op de doelman, in de rebound kopt Arne de 1-2 binnen. Helaas komt de 2-2 onmiddellijk daarna via een strafschop - na hands - op het bord. Op vijf minuten krijgen we zo meer spektakel dan in de volledige eerste helft.

Na 25 minuten trapt Cedric een vrije trap en Arne (weer hij) scoort met het hoofd zijn derde van de namiddag : FCL nu 2-3 voor.

We beleven nog een spannend slotkwartier, maar de zege komt niet meer in gevaar. In de slotminuut trapt Jens de 2-4 binnen van op de stip. Mooie overwinning voor FCL. (pvh)

Download
10_Biesen-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


Eendracht Henis stond in het klassement 3 punten voor op FC Landen, bij winst konden we ze bijbenen dus.

Het begin van de wedstrijd is eerder rommelig met veel balbezit voor FCL. We zien echter in het eerste half uur geen enkele kans, wel wat pittige overtredingen en een pak gele kaarten al.

In de 31e minuut wordt een volley net naast getrapt. Het sein voor FCL om een snelheid hoger te gaan voetballen : Andrew draait zich mooi vrij in de backlijn en wordt dan gehaakt. De strafschop trapt Jens keihard in de hoek : 1-0 voor FCL.

Nadien zakt het tempo en het niveau opnieuw en we gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, verdiend op basis van het balbezit en de goede intenties.

Na de rust is de eerste kans voor de bezoekers, gelukkig gaat het afstandsschot net naast en over.  Na 18 minuten komt FCL er goed uit en een prima aanval levert een corner op. Dietmar trapt hem voorbij de 2e paal waar Tim mooi binnenkopt : 2-0. FCL behoudt nu de controle maar pakt toch een doelpunt tegen vijf minuten voor tijd : 2-1. Hierdoor kent de wedstrijd nog een spannend slot. FCL kan standhouden en pakt verdiend de 3 punten. (pvh)

Download
09_FCL-Henis.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Download
08_Gravelo-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Na de eerste uitoverwinning vorige week gaan FC Landen op zoek naar eerste thuisoverwinning tegen titelkandidaat Torpedo Hasselt.

Het eerste gevaar komt van de bezoekers, een gevaarlijke voorzet gaat bijna recht in doel, keeper Hendrik duwt in corner.

Verder zien we een snel openingskwartier, met hoog tempo en wisselend balbezit, zonder doelkansen.

In de 20e opnieuw de bezoekers, een gevaarlijke voorzet vanop links kan gelukkig niet worden binnen getikt.

Net voor het halfuur komt de 0-1 op het bord, voorzet van op links, heerlijk verlengd met het hoofd. FCL moet (opnieuw) achtervolgen.

In de 36e minuut de beste aanval van FCL, na voorzet van Andrew en kaatsen van Mike kan Ce uithalen, zijn schot gaat net naast. Iets later opnieuw een mooie 1-2 maar de voorzet van Jens waait net voorbij doel.

Na een snelle eerste helft met ook een 4-tal gele kaarten gaan we rusten met 0-1.

Torpedo komt het scherpst uit de kleedkamer : na 6 minuten kan Hendrik via de paal een harde knal uit zijn doel houden.

Iets later komt de gelijkmaker op het bord, na een heerlijke voorzet van Andrew kan Dietmar van kortbij binnenkoppen. 1-1 met nog 35 minuten spelen. FCL krijgt meer grip en Rien knalt vanop 20 meter centimeters naast. Nog even verder kan Mike niet bij een nieuwe voorzet van Andrew. Op de daaropvolgende corner kan Tim de doorgekopte bal van Jasper niet binnen werken.

In de 65e minuut komt FCL op voorsprong, weer Andrew kapt zich vrij op rechts en zijn voorzet kan door Jens simpel worden binnen geduwd : 2-1 !

Torpedo moet nu op zijn beurt op zoek naar de gelijkmaker. FCL kan voorlopig standhouden. Na nog een spannend slot met enkele gele en een rode kaart wint FCL verdiend (op basis van een sterke 2e helft) zijn 2e wedstrijd op rij. (pvh)

Download
07_FCL-Torpedo.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


De zesde competitiewedstrijd zou de eerste overwinning voor FCLanden moeten worden. Uit bij een puntenloos Nieuwerkerken was daarvoor een prima gelegenheid.

FCL start goed, een fraaie pass van Jens tot bij Dietmar, diens voorzet kan Mike net niet devieren. In de 7e minuut opnieuw een aanval via deze drie, Mike kopt naast.

In de 18e minuut, na een ingestudeerde vrije trap, spat een omhaal van Jasper op de deklat. FCL is baas drukt het gaspedaal in. Het is wachten op een doelpunt. In de 27e minuut knalt Dietmar schuin op doel, de keeper pakt. In de 35e minuut knalt Andrew op zijn beurt schuin over doel. Even later opnieuw een kans voor FCL, op voorzet van Jens kopt Mike net naast. Seconden later komt Dietmar te laat om een voorzet van Andrew op te scoren.

Het onvoorstelbare gebeurt in de 41e minuut, na een te korte terugspeelbal kan de thuisspelende spits simpel de 1-0 binnenleggen. Op slag van rust trapt Jens nog een volley naast. FCL domineert de hele eerste helft maar gaat rusten met een achterstand.

De 2e helft begint zoals de eerste : een knappe voorzet van Andrew, Dietmar kapt zich vrij maar zijn schot raakt niet voorbij de keeper. Even later een knappe voorzet van Tim en Andrew ziet zijn kopbal uit doel geranseld. Op het kwartier kan Mike alleen op doel maar de thuisdoelman red weer.

Met nog 25 minuten te gaan schakelt FCL naar een driemansverdediging. Op corner wint Tim een kopduel, de keeper lost en Toon scoort van dichtbij de oververfijnde gelijkmaker : 1-1. Met nog 10 minuten te gaan trapt Jens een voorzet en Tim (weer hij) knalt in 1 tijd de voorsprong op het bord.

Landen schakelt terug naar 4-3-3 en houdt de controle. De ingevallen Sam stuurt de andere invaller Yannick diep en diens voorzet vind Mike : 1-3. De eerste driepunter is een feit. (pvh)

Download
06_Nieuwerkerken-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB


Na een dramatische start van het seizoen met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden was het voor FC Landen en de nieuwe coach Bart Vandewalle belangrijk om die eerste overwinning te pakken tegen Lanaken, welke ook slechts 2 punten hadden verzameld.

Voorlopig geen verrassingen in de samenstelling maar wel werd er opnieuw vanuit een vertrouwde 4-4-3 gevoetbald.

FCL start fel en binnen de 10 minuten trappen eerst Jens en daarna Andrew fraai op doel, helaas telkens net naast.

In de 16e minuut komen de bezoekers op voorsprong na spijtig balverlies. FCL moet weer achtervolgen en even later kan Dietmar, alleen voor doel, net niet besluiten. Nog iets later laat Mike de kans op de gelijkmaker liggen. FCL domineert en heeft veel balbezit, toch blijft het oppassen voor de counter.

Met snelheid en veel beweging gaat FCL op zoek naar de goal. De laatste pass is echter meestal net niet goed genoeg. In de 41e minuut gaat de bal op de stip. Dietmar gaat neer in de rechthoek na een knappe 1-2 met Rien. Mike neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de dikverdiende 1-1 binnen. Dit is meteen de ruststand.

De 2de helft begint iets rustiger. Maar het scenario is helaas het zelfde, opnieuw een foute terugspeelbal en de netten trillen : 1-2 na 56 minuten. Even later mist Mike de gelijkmaker op voorzet van Jens kopt hij van dichtbij voorlangs. FCL begint opnieuw aan de achtervolging en is heer en meester. Veel balbezit en halve kansen zijn het gevolg, het doelpunt blijft voorlopig uit. Tien minuten voor tijd opnieuw een kans voor FCL maar scoren lukt niet. De wedstrijd loopt op zijn einde en FCL probeert het nu met lange ballen naar Tim die vooruit is ingeschoven. Dat rendeert want Tim scoort in de 87e minuut fraai met het hoofd de gelijkmaker. Zo komt de 2-2 eindstand op het bord. FCL was gretig en verdiende meer : volgende week geen cadeaus uitdelen en de kansen afwerken, dan is de eerste zege een feit. (pvh)

Download
05_FCL-Lanaken.pdf
Adobe Acrobat document 48.8 KB


Na de 1 op 9 werd deze week afscheid genomen van T1 Rohnny en T2 Peter. In afwachting van een nieuwe technische staf namen onze coördinator Silvio en tvjo Kurt plaats in de dug-out.

Hoeselt had nog geen punten, een driepunter was wenselijk en absoluut noodzakelijk om aansluiting te krijgen in de rangschikking.

Onder een stralende zon begon de wedstrijd zeer nerveus. Na 5 minuten een eerste schot op doel van Andrew, keeper pakt. In de 12e minuut trapt Jens heerlijk van op de flank de 0-1 binnen. Seconden later krijgt FCL geen strafschop na duwfout van de doelman op Mike. En debutant Yannick besluit van dichtbij op de keeper.

Het duurde 30 minuten voor de thuisploeg onze doelman kon bedreigen. FCL heeft overwicht maar kan de score niet uitdiepen. In de 32e minuut valt de gelijkmaker letterlijk uit de lucht : voorzet vanop links, iedereen naast de bal en van kort bij binnen getrapt. Op slag van rust knalt Jens nog mooi van uit de draai op doel, maar de 1-1 blijft aan de rust op het bord.

De 2e helft begint zoals de eerste is geëindigd : rommelig met veel goede bedoelingen maar slechte passing. De eerste 20 minuten zien we geen enkele kans, Jens trapt een bal net naast maar verder geraken we niet. Ook de thuisploeg bakt er weinig van. In de 70e minuut is Jens weer gevaarlijk, maar zijn schot gaat voorlangs. FCL probeert de druk op te voeren maar een doelkans creëren blijkt zeer moeilijk.

Op voorzet van Andrew lukt het bijna voor Mike, maar hij kan onvoldoende kracht zetten op de plaatsbal. De wedstrijd kabbelt verder naar het einde en de 1-1 blijft op het bord. Zo haalt FCL 2 op 12 en is er dringend nood aan een overwinning. (pvh)

Download
04_Hoeselt-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 49.0 KB


De derde competitiewedstrijd was pas de eerste thuiswedstrijd voor onze A ploeg. Na de 0 op 6 moest er gewonnen worden tegen Sparta Kolmont.

De vele aanwezige jeugdspelertjes en de stralende zon zorgden alvast voor de juiste sfeer.

Na 7 minuten zien we een eerste afstandsschot van Jens, keeper pakt. Even later kan Andrew zich doorzetten maar hij kan onvoldoende kracht zetten op zijn lobbal.

FCL drukt en in de 21e minuut kan Jens zich knap vrijdraaien maar zijn geplaatst schot verdwijnt net voorbij de verste paal. Twee minuten later trap ook Andrew vanop 20 meter net naast de paal. FCL is baas maar kan voorlopig niet scoren.

Op de eerste tegenaanval kan Kolmont simpel de manmeersituatie uitspelen en komt - totaal tegen de gang van het spel in - de 0-1 op het bord.

FCL blijft proberen om voetballend aan kansen te geraken, maar na de goede start is er nu wat meer afval in het spel.

De eerste helft loopt op zijn einde en de bezoekers spelen met meer vertrouwen. Ze komen via enkele corners nog gevaarlijk opzetten en houden de nul op het bord. Rust : 0-1.

Drie minuten na de rust komt plots een bezoekende spits alleen voor doel en de 0-2 is een feit. FCL moet nu nog meer achtervolgen op zoek naar de aansluitingstreffer.

Tien minuten later komt op exact dezelfde manier de 0-3 op het bord.

Na 25 minuten in de 2e helft is het 1-3. Stijn zet voor, Tim kopt en een bezoekende verdediger kopt de bal in eigen doel. Vijf minuten later staat het plots 2-3 na wat geharrewar voor doel knalt Jens de afvallende bal ineens op de slof en de bal verdwijnt hoog in doel.

FCL heeft nog een kwartier en trekt voluit op zoek naar de gelijkmaker.

Het slot van de wedstrijd verloopt zeer spannend met veel druk van de thuisploeg. Dat lukt in de slotminuut, een lange bal wordt doorgekopt door Jasper en Tim knalt van kortbij de gelijkmaker binnen. Even later fluit de scheidsrechter een laatste keer en met deze 3-3 pakt FCL zijn eerste punt. Positief alvast dat de 0-3 nog werd weggewerkt na een gekke inhaalrace. (pvh)

Download
03_FCL-Kolmont.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


De 2e competitiewedstrijd voor FCL was opnieuw op verplaatsing. Beide ploegen hadden op de openingsspeeldag verloren en hadden dus al nood aan een driepunter om de aansluiting met de top van het klassement niet te verliezen. In de 11e minuut zien we een gevaarlijk afstandsschot van Dietmar, de thuisdoelman kan in corner duwen.

In de 19e minuut is de thuisploeg een eerste keer gevaarlijk, een scherpe voorzet van op rechts gaat voorbij iedereen en aan de 2e paal wordt de bal simpel binnen getikt : 1-0.

Tien minuten later verdubbelt Thor de score, na een scherpe counter kan Jorne eerst nog redden, maar in de rebound verdwijnt de 2-0 in het net.

In de 35e minuut pakt de thuisdoelman uit met een wonderbaarlijke redding op een kopbal van Mike, dat was de beste mogelijkheid voor FCL.

De 2e helft start gelijk opgaand, zonder grote kansen. Na een kwartier wordt het spel wat bitsiger met enkele stevige fouten en gele kaarten tot gevolg. FCL trekt naar voren maar de laatste pas is dikwijls te slordig.

In de 66e minuut gaat de bal op de stip en komt Thor op een 3-0 voorsprong.

FCL wijzigt nog de veldbezetting en gaat op zoek naar een treffer. Dit levert wat meer druk op maar op een counter in de 83e minuut komt de weliswaar overdreven 4-0 op het scorebord.

FCL start dus met een nul op zes en moet nu al dringend op zoek naar de eerste punten. (pvh)

Download
02_Thor-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


Landen start goed en we zien enkele kansen : 4 minuut, Mike schuin voor doel - keeper pakt, 9 Andrew slechte controle, kans weg. Na 19 minuut wordt slecht uitverdedigd - Halen komt de eerste keer aan de goal, een gekruist schot laat Jorne kansloos : 1-0 tegen de gang van het spel.

FC L reageert snel en in de 21 minuut bouwen we een aanval op over rechts, voorzet Dietmar, Andrew trapt de 1-1 binnen. In de 28e minuut een lange bal van Jasper, Mike gaat voorbij de laatste man en de keeper en legt de verdiende 1-2 binnen.

Verder geen gevaarlijke acties meer tot aan de rust, meeste balbezit voor FCL.

2e helft begint met balbezit voor FCL zonder echt gevaar, thuisploeg iets bitsiger met enkele gele kaarten als gevolg. Op het uur de eerste kans voor de thuisploeg, bal gaat over doel. Echter FCL vergeet te voetballen en laat het tempo zakken waardoor Halen meer in de wedstrijd komt. In de 67e minuut een lange bal van de thuisdoelman, over onze verdediging en Jorne kansloos op een mooie lob : 2-2.

Seconden later wordt de 2-3 afgekeurd voor buitenspel. En in de 73e minuut, na handspel in de eigen backlijn, trapt Halen de 3-2 binnen op strafschop.

Halen is nu het gevaarlijkst geworden en even later haalt Tim nog een bal van de doellijn om de 4-2 te voorkomen.

De wedstrijd eindigt op 3-2 na een slappe 2e helft van FC Landen. (pvh)

Download
01_Halen-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 42.1 KB