De derde competitiewedstrijd was pas de eerste thuiswedstrijd voor onze A ploeg. Na de 0 op 6 moest er gewonnen worden tegen Sparta Kolmont.

De vele aanwezige jeugdspelertjes en de stralende zon zorgden alvast voor de juiste sfeer.

Na 7 minuten zien we een eerste afstandsschot van Jens, keeper pakt. Even later kan Andrew zich doorzetten maar hij kan onvoldoende kracht zetten op zijn lobbal.

FCL drukt en in de 21e minuut kan Jens zich knap vrijdraaien maar zijn geplaatst schot verdwijnt net voorbij de verste paal. Twee minuten later trap ook Andrew vanop 20 meter net naast de paal. FCL is baas maar kan voorlopig niet scoren.

Op de eerste tegenaanval kan Kolmont simpel de manmeersituatie uitspelen en komt - totaal tegen de gang van het spel in - de 0-1 op het bord.

FCL blijft proberen om voetballend aan kansen te geraken, maar na de goede start is er nu wat meer afval in het spel.

De eerste helft loopt op zijn einde en de bezoekers spelen met meer vertrouwen. Ze komen via enkele corners nog gevaarlijk opzetten en houden de nul op het bord. Rust : 0-1.

Drie minuten na de rust komt plots een bezoekende spits alleen voor doel en de 0-2 is een feit. FCL moet nu nog meer achtervolgen op zoek naar de aansluitingstreffer.

Tien minuten later komt op exact dezelfde manier de 0-3 op het bord.

Na 25 minuten in de 2e helft is het 1-3. Stijn zet voor, Tim kopt en een bezoekende verdediger kopt de bal in eigen doel. Vijf minuten later staat het plots 2-3 na wat geharrewar voor doel knalt Jens de afvallende bal ineens op de slof en de bal verdwijnt hoog in doel.

FCL heeft nog een kwartier en trekt voluit op zoek naar de gelijkmaker.

Het slot van de wedstrijd verloopt zeer spannend met veel druk van de thuisploeg. Dat lukt in de slotminuut, een lange bal wordt doorgekopt door Jasper en Tim knalt van kortbij de gelijkmaker binnen. Even later fluit de scheidsrechter een laatste keer en met deze 3-3 pakt FCL zijn eerste punt. Positief alvast dat de 0-3 nog werd weggewerkt na een gekke inhaalrace. (pvh)


De 2e competitiewedstrijd voor FCL was opnieuw op verplaatsing. Beide ploegen hadden op de openingsspeeldag verloren en hadden dus al nood aan een driepunter om de aansluiting met de top van het klassement niet te verliezen. In de 11e minuut zien we een gevaarlijk afstandsschot van Dietmar, de thuisdoelman kan in corner duwen.

In de 19e minuut is de thuisploeg een eerste keer gevaarlijk, een scherpe voorzet van op rechts gaat voorbij iedereen en aan de 2e paal wordt de bal simpel binnen getikt : 1-0.

Tien minuten later verdubbelt Thor de score, na een scherpe counter kan Jorne eerst nog redden, maar in de rebound verdwijnt de 2-0 in het net.

In de 35e minuut pakt de thuisdoelman uit met een wonderbaarlijke redding op een kopbal van Mike, dat was de beste mogelijkheid voor FCL.

De 2e helft start gelijk opgaand, zonder grote kansen. Na een kwartier wordt het spel wat bitsiger met enkele stevige fouten en gele kaarten tot gevolg. FCL trekt naar voren maar de laatste pas is dikwijls te slordig.

In de 66e minuut gaat de bal op de stip en komt Thor op een 3-0 voorsprong.

FCL wijzigt nog de veldbezetting en gaat op zoek naar een treffer. Dit levert wat meer druk op maar op een counter in de 83e minuut komt de weliswaar overdreven 4-0 op het scorebord.

FCL start dus met een nul op zes en moet nu al dringend op zoek naar de eerste punten. (pvh)

Download
02_Thor-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 44.2 KB


Landen start goed en we zien enkele kansen : 4 minuut, Mike schuin voor doel - keeper pakt, 9 Andrew slechte controle, kans weg. Na 19 minuut wordt slecht uitverdedigd - Halen komt de eerste keer aan de goal, een gekruist schot laat Jorne kansloos : 1-0 tegen de gang van het spel.

FC L reageert snel en in de 21 minuut bouwen we een aanval op over rechts, voorzet Dietmar, Andrew trapt de 1-1 binnen. In de 28e minuut een lange bal van Jasper, Mike gaat voorbij de laatste man en de keeper en legt de verdiende 1-2 binnen.

Verder geen gevaarlijke acties meer tot aan de rust, meeste balbezit voor FCL.

2e helft begint met balbezit voor FCL zonder echt gevaar, thuisploeg iets bitsiger met enkele gele kaarten als gevolg. Op het uur deĀ eerste kans voor de thuisploeg, bal gaat over doel. Echter FCL vergeet te voetballen en laat het tempo zakken waardoor Halen meer in de wedstrijd komt. In de 67e minuut een lange bal van de thuisdoelman, over onze verdediging en Jorne kansloos op een mooie lob : 2-2.

Seconden later wordt de 2-3 afgekeurd voor buitenspel. En in de 73e minuut, na handspel in de eigen backlijn, trapt Halen de 3-2 binnen op strafschop.

Halen is nu het gevaarlijkst geworden en even later haalt Tim nog een bal van de doellijn om de 4-2 te voorkomen.

De wedstrijd eindigt op 3-2 na een slappe 2e helft van FC Landen. (pvh)

Download
01_Halen-FCL.pdf
Adobe Acrobat document 42.1 KB