Wedstrijdverslagen 1ste ploeg '14-'15

Met partijtjes tennis en een bbq nam het eerste elftal afscheid van het seizoen 14-15, waarin de kansen op promotie tot op het allerlaatste moment gaaf werden gehouden!


Wo. 13 mei
Eindronde : FC Landen - MD Halen 3-1

In de laatste wedstrijd van de eindronde, is Landen al na vijf minuten op (nog meer) achtervolgen aangewezen na een eigen doelpunt van Thierie. Dit betekende ook meteen dat FCL zelf 4 doelpunten moest maken om alsnog winnaar te zijn van de eindronde. In de 11e minuut staat het echter al terug gelijk na een trap van Yvann Solé hoog in het net, nadat de bal terugkomt van de doelman. Na een strafschopfout op Dimitri Bronckart wordt het op het halfuur zelfs 2-1 na omzetten van de penalty door Antoine Godinas. In tegenstelling tot de heenwedstrijd laat FCL nu wel deftig voetbal zien en drukt het de tegenstander weg.

 

Ook in de tweede helft blijft Landen volop voor de 4-1 gaan. Schotjes van Sole en Aga leiden niet tot doelpunten. Doelman Rausin voorkomt in minuut 70 de 2-2 wanneer hij de bal uit de voeten van Halen-speler Marechal kan plukken. Op een kwartier van het einde doet FCL de tegenstand nog meer bibberen en beven. Op aangeven van Aga, maakt Niati Fika er 3-1 van. Vijf minuten later veren alle Landense toeschouwers recht wanneer ze Godard 4-1 zien maken, maar… het doelpunt wordt (terecht) afgekeurd voor handspel van Godard. Nauwelijks een minuut later wordt er vier keer achter elkaar heel hard op doel getrapt door onder meer Aga, Godard en Solé, maar telkens staat er wel iets of iemand in de weg. In de laatste minuten krijgt een speler van de tegenpartij nog een rode kaart en is de spanning te snijden. Helaas voor Landen kan er geen doelpunt meer gescoord worden en moet het met lege handen, maar met opgeheven hoofd, naar de kleedkamers trekken.

 

FC Landen heeft nog een waterkans om volgend seizoen in 1e provinciale te spelen. Als Herk-de-Stad de interprovinciale eindronde wint en promoveert naar Bevordering, stijgt FCL zelf ook naar een reeksje hoger.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Bex, Godard, Sole (89’ Jadoulle), Vanham, Godinas, Steijnen, Aga, Bronckart (56’ Niati Fika), Thierie

(jc)


Zon. 10 mei
Eindronde : MD Halen - FC Landen 2-0

FC Landen begint het best aan de wedstrijd en komt regelmatig in de buurt van het doel van de tegenstander. Beste kans in het openingskwartier is voor Arnaud Godard, na (laat) aangeven van Jaffe Niati Fika. Te moeilijke hoek om te scoren. Landen moet oppassen op de counters, waarbij er te makkelijk ruimte ontstaat voor de tegenstander. Deflem kan op die manier het leer in de kruising knallen en Halen op voorsprong zetten (24’): 1-0. Onze jongens worden in het vervolg van deze eerste helft soms van het kastje naar de muur gestuurd. FCL komt tweemaal erg goed weg. In de slotminuten van de eerste periode heeft Landen opnieuw een portie pech: een kopbalgoal van Jaffe wordt afgekeurd wegens (al dan niet) buitenspel en een strafschopfout op Arnaud Godard wordt niet gefloten.

 

Na de rust kan Landen geen echte vuist meer maken. Het aantal gewonnen duels blijft onvoldoende groot. Doelman Rausin moet in minuut 57 een magnifiek schot van de tegenpartij met de vingertoppen overtikken. FC Landen heeft halverwege de tweede helft een wat betere periode, kan MD Halen naar achteren drukken, maar slaagt er niet in de gelijkmaker te scoren. In dat geval is het steeds oppassen geblazen voor het spreekwoordelijke deksel op de neus en ja hoor, op 5 minuten van het einde is het zo ver: Marechal dribbelt de Landense verdediging op een hoopje en de bal gaat tussen de benen van de goalie door in doel: 2-0.

 

Halen is de verdiende winnaar van de heenwedstrijd van deze eindrondefinale. FC Landen zal ander voetbal moeten laten zien woensdag om deze finale alsnog te winnen. Een tegendoelpunt krijgen is in ieder geval uit den boze.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Bex (63’ Steijnen), Holsbeek (46’ Bronckart), Niati Fika (87’ Jadoulle), Godard, Sole, Vanham, Godinas, Aga, Thierie

(jc)


Wo. 6 mei
Eindronde : E. Mechelen a/d Maas - FC Landen 0-2

Dat er in de eindronde geen cadeaus worden uitgedeeld, mocht nogmaals blijken in de terugwedstrijd tegen Mechelen a/d Maas. In de 4e minuut claimt FC Landen namelijk een strafschop na fout op Jaffe Niati Fika, maar krijgt hem niet. Dit was de ideale kans geweest om snel op voorsprong te komen. Het spelbeeld verandert heel snel en een tam en met weinig beleving spelend FC Landen holt achter de feiten aan. In minuut 40 is het oppassen geblazen als er bij wat gefrommel op hoekschop bijna wordt gescoord door de thuisploeg. Doelman Rausin kan stoppen.

 

De tweede helft is een ander verhaal. FC Landen komt bijzonder gedreven uit de kleedkamer en Yvann Sole maakt na vijf minuten de 0-1 met een pracht van een volley op een afvallende bal. Bij de tegenstander slaat het enthousiasme om in paniek! FCL duwt door en Romaric Russo kopt een hoge en lange voorzet van Niati Fika (die zich subliem voorbij z’n tegenstander worstelde) in doel: 0-2 en Landen virtueel naar de volgende ronde! Wat in het laatste kwartier volgt is enkel nog bibberen en beven. Romaric krijgt in minuut 80 een eerste maal dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar schiet onbegrijpelijk naast. Ondertussen staat Rausin schitterend te keepen aan de overkant en houdt een schot van de plaatselijke kapitein tegen en komt fantastisch uit om een miscommunicatie tussen Landense verdedigers op te lossen. Russo krijgt in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nogmaals een reuzekans, maar opnieuw mis! De scheidsrechter laat nog 6 (zes!) minuten overspelen, maar slaagt er niet om Maasmechelen hiermee een cadeau te bezorgen want we eindigen dit verslag zoals het begon: in de eindronde worden geen cadeaus uitgedeeld, ook niet door FC Landen!

 

Nog twee wedstrijden tegen MD Halen resten er nu. Worden deze gewonnen, stijgt FC Landen met zekerheid naar 1e provinciale. Wordt er niet gewonnen, promoveert FCL mogelijk alsnog, op voorwaarde dat –zoals men al een hele tijd beweert- A. Gellik ermee stopt…

 

Opstelling: Rausin, Russo, Rassart (23’ Holsbeek), Bex, Niati Fika (90’ Jadoulle), Godard, Sole, Vanham, Godinas, Steijnen, Aga

(jc)


Zon. 3 mei
Eindronde : FC Landen - E. Mechelen a/d Maas 2-3

In de eerste periode is er hoofdzakelijk éénrichtingsverkeer naar het Maasmechelse doel. Meest opmerkelijke moment is een kopbaldoelpunt van Yvann Sole, dat wordt afgekeurd wegens (net wel of net niet) buitenspel.

 

De tweede helft biedt meer animo op en langs het veld. Nog geen minuut gespeeld en Arnaud Godard knalt op de deklat. Maasmechelen komt in het daarop volgende kwartier beter in de match en scoort in de 61e minuut de 0-1 nadat de Landense verdediging werd opgerold. Al gauw (64’) zorgt Godard ervoor dat de bordjes weer in evenwicht zijn. Invaller Bronckart maakt er een kwartier voor affluiten 2-1 van nadat de doelman van de tegenpartij naast de bal grabbelt. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd krijgt FCL het deksel op de neus. Jasper Thierie maakt in de 86eminuut een tackle op de bal, doch met ‘veel inzet’. De scheidsrechter fluit een overtreding. In de vrije schop die daarop volgt wordt een lage voorzet door Jasper ongelukkig in eigen doel gedevieerd. Door protest krijgt Thierie daarop z’n tweede gele kaart in de wedstrijd en is hij geschorst voor de terugmatch. Zonde! In de allerlaatste minuut van de wedstrijd gaat FCL-keeper Rausin neer bij een botsing met andere spelers. Het spel gaat echter voort en de 2-3 wordt gescoord. Rausin moest (preventief) naar het ziekenhuis worden gebracht voor controle. Hopelijk is hij snel terug in orde!

 

In de terugmatch (woensdag, 19u00) moet FC Landen met twee doelpunten verschil winnen om met zekerheid door te gaan in de eindronde. Met de juiste mentaliteit is dat zeker geen onmogelijke klus!

 

Opstelling: Rausin (90’ Van Der Stappen), Russo, Rassart, Bex, Niati Fika (65’ Bronckart), Godard, Sole (74’ Steijnen), Vanham, Godinas, Aga, Thierie

(jc)


Wo. 29 april
Eindronde : Park Houthalen - FC Landen 1-4

‘Snel scoren’ luidde het bij de spelers. En of ze dat deden… De wedstrijd was net geen minuut bezig of Arnaud Godard wordt aan z’n trui getrokken in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelt niet (toch niet evident zo vroeg in de wedstrijd) en legt de bal op de stip. Godinas scoort: 0-1. Na dit doelpunt volgt een hoop middenveldspel en twee goede kansen voor Park Houthalen om gelijk te maken. In minuut 10 trapt Huybregts na een goede doorsteekpass de bal voorlangs. Op een dikke vijf minuten van de rust moet Rausin tussenbeide komen na balverlies op het middenveld.

 

In de tweede helft krijgt FCL het aanvankelijk moeilijk door de felle pressing van Houthalen. In minuut 57 moet het zich bijna gewonnen geven wanneer een Landense speler een vrije schop bijna met het hoofd in eigen doel werkt. Na een dik kwartier vindt Landen z’n tweede adem en volgen er vijf dolle minuten. Via de hoofden van Jasper Thierie (op de keeper) en Johannes Bex (rebound) wordt het 0-2. Met dank aan een sublieme voorzet van Guy Aga. Twee minuten later maakt Houthalen de aansluitingstreffer vanop strafschop (handspel). Het strafschoppenfestival gaat drie minuten later verder wanneer Godard door twee tegenstanders wordt neergehaald. Godinas zet opnieuw om: 1-3. De buit is dan binnen en Dimitri Bronckart zorgt voor 100% zekerheid: na een knap één-tweetje is hij sneller op de bal dan de doelman en werkt hij beheerst af.

 

FC Landen gaat dankzij deze overwinning verder in de eindronde en zal het in een heen- en terugwedstrijd opnemen tegen Eendracht Mechelen a/d Maas.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Rassart, Bex, Niati Fika (64’ Steijnen), Godard (71’ Bronckart), Sole, Vanham, Godinas, Aga (84’ Jadoulle), Thierie

(jc)


Zon. 26 april
Eindronde : FC Landen - Park Houthalen 0-0

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de eindronde komt FC Landen niet verder dan een brilscore. In het eerste half uur van de wedstrijd voetbalt Park Houthalen goed mee en is het oppassen voor Huybregts die na een paar minuten al gevaarlijk is op vrijschop. Voorzetten geven is ook één van z’n specialiteiten, maar Dieter Vanham weet tijdig tussenbeide te komen. In de 27e minuut krijgt Jaffe Niati Fika tot driemaal toe de kans om de score te openen. Eerst schiet hij keihard op de keeper en in de rebound kopt hij naast. Nauwelijks een halve minuut later laat Jaffe het opnieuw liggen met een knal op de doelman. Park Houthalen schakelt vervolgens snel om, maar Thierie en Vanham staan sterk te verdedigen.

 

In de tweede helft maakt FCL het spel. Het komt vaak in de buurt van het Houthalense doel, maar zonder echt groot doelgevaar. Tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Landen krijgt meermaals scoringskansen, maar de bal wil maar niet de weg naar het doel vinden. Dimitri Bronckart en Arnaud Godard krijgen de kans om met de kop te scoren, maar de doelman van de tegenstander staat telkens in de weg. Aan de overzijde is het in de laatste minuten nog bibberen, want Houthalen-aanvaller Huybregts laat nogmaals merken dat hij de man is bij de tegenpartij. Gelukkig staat Landen-goalie Rausin goed te keepen.

 

FC Landen heeft komende woensdag, in de terugmatch, alle troeven in handen. Als het wint, gaat het door. Als het gelijkspeelt (maar géén 0-0), gaat het ook door. Supporters op post: 19u30 op de terreinen van Houthalen VV (en niet die van Park Houthalen!). 

 

Opstelling: Rausin, Russo, Rassart, Bex, Niati Fika (71’ Steijnen), Godard, Sole (76’ Bronckart), Vanham, Godinas, Aga, Thierie

(jc)


Zon. 19 april
WS Linkhout - FC Landen 0-3

De laatste wedstrijd van het kampioenschap was er, omwille van de matige tegenstand, geen om duimen en vingers van af te likken. Landen was duidelijk de best voetballende en de best combinerende ploeg. Jaffe Niati Fika, in bloedvorm, glipt in de zeventiende minuut door de buitenspelval, omspeelt de keeper en scoort: 0-1. Dezelfde Jaffe wringt echter ook twee kansen de nek om op een vijftal minuten van het einde. Nochtans waren de assists van Jasper Thierie en Yvann Solé quasi perfect. De ruststand had 0-3 moeten zijn…

 

In de tweede helft noteren we één echte kans van Linkhout na ongeveer een kwartier spelen. De plaatselijke aanvaller schiet echter voorlangs. Linkhout steekt later in de wedstrijd nog af en toe z’n neus aan het venster, maar komt nooit echt tot het creëren van een goede scoringsmogelijkheid. Romaric Russo kan wel scoren, met dank aan het afleggen van Arnaud Godard nadat hij van Guy Aga de flank alleen mocht aflopen. In de laatste minuten van de wedstrijd maakt Godard er ook nog 0-3 van na assist van Antoine Godinas. 

 

Opstelling: Rausin, Rassart, Bex, Niati Fika, Sole (70’ Godard), Vanham, Jadoulle (53’ Steijnen), Godinas, Aga, Bronckart (57’ Russo), Thierie

(jc)


Zon. 12 april
FC Landen - Zutendaal VV 5-2

FC Landen is vice-kampioen van tweede provinciale B! Bovendien mag het met zekerheid deelnemen aan de eindronde voor bijkomende stijgers. Dit allemaal dankzij een behoorlijk vlotte overwinning tegen Zutendaal VV. Romaric Russo maakt er op het kwartier 1-0 van dankzij een slim passje van Johannes Bex. De tegenstander blijft daarna wel nog goed meevoetballen. In minuut 19 gaat een schot van Zutendaal nog voorlangs, maar iets later maakt Spiga er 1-1, een doelpunt in cadeauverpakking na een foutje in de Landense verdediging. Godard (wie anders?) brengt FCL terug op voorsprong in de 26e minuut nadat de bal met een gelukje tot bij hem geraakt. Arnaud neemt aan, draait en schiet binnen. Op het half uur is Zutendaal opnieuw tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar telkens staat er een thuisverdediger in de weg.

 

Ook in het begin van de tweede helft wordt het bijna 2-2, maar Sulmona kopt naast. De aandacht verslapt dan bij de tegenstrever. We spelen net geen uur wanneer Godard er 3-1 van maakt. De 4-1 is van Jaffe Niati Fika: hij bereikt eerst Godard met een hakje. Die is sneller bij de bal dan z’n tegenstander en legt af naar Niati Fika, die dan nog enkel makkelijk binnen te leggen heeft. Op strafschop wordt het een kwartier voor het einde nog 4-2. In minuut 79 Joachim Holsbeek de eindstand vast op aangeven van Yvann Solé.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Bex (53’ Hoebrechts), Niati Fika (77’ Holsbeek), Godard, Sole, Vanham, Jadoulle (61’ Rassart), Godinas, Aga, Thierie

(jc)


Maa. 6 april
FC Landen - VV Brustem 5-2

In de derby tegen Brustem is de uitploeg al na 3 minuten op achtervolgen aangewezen. Godard recupereert de bal bij een flater in de Brustemse verdediging en lobt over de keeper. Landen is in het eerste kwartier de betere ploeg, maar ietwat tegen de gang van het spel in maakt Verjans er 1-1 van met een droge knal uit de tweede lijn. FCL kan echter snel terug op voorsprong komen (25’) met een aanval uit het boekje. Guy Aga stuurt Godard diep op de linkerflank en deze laatste legt af naar de meegelopen Russo die makkelijk kan afwerken: 2-1. In de 33e minuut maakt Jelle Jadoulle er 3-1 dankzij goed druk zetten. Zijn eerste schot is nog vol op de keeper, maar het leer komt terug in de voeten van Jadoulle terecht en zijn tweede schot vindt wel de weg naar de netten. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar Landen wordt op vijf minuten van de rust gewaarschuwd door Lambeets die twee reuzekansen onbenut laat.

 

In de tweede helft kan Brustem al snel (52’) de aansluitingstreffer scoren via Marrocolli. De tegenpartij krijgt zelfs een reuzekans op de gelijkmaker maar doelman Rausin is in topvorm (54’). Een minuutje later zorgt Godard opnieuw voor wat ademruimte door de 4-2 te scoren: een pegel van formaat gaat via de deklat binnen. Brustem VV geeft zich echter niet snel gewonnen. Een aantal keren laten ze de kans liggen om nog maar eens de aansluitingstreffer te maken. Gary Rassart twijfelt een kwartier voor het einde van de wedstrijd echter niet en maakt er 5-2 van, tevens de eindscore.

 

Door deze overwinning doet Landen een gouden zaak voor het klassement. Het staat nu op de tweede plaats. Een plaats in de eindronde is mathematisch nog geen zekerheid, maar het eindrondeticket nu nog afgeven zou toch wel heel straf zijn…

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Bex, Castermans, Godard (81’ Hoebrechts), Sole, Jadoulle (56’ Rassart), Godinas (86’ Brans), Aga, Thierie

(jc)


Zon. 29 maart
Bregel Sport - FC Landen 0-4

Uitgeregend en moe gestreden. Dat is de samenvatting van 90 minuten voetballen op het vettige veld van Bregel Sport. Onze jongens bleken het best overweg te kunnen met deze tot een akker herschapen grasmat. In de eerste helft voetbalden ze een hoop kansen bijeen. Zo schiet Niati Fika naast in de 4e minuut, heeft Godard op het kwartier te veel tijd nodig om de bal aan te nemen en te schieten en ditzelfde duo laat in de 26e minuut dé kans van de wedstrijd liggen om op voorsprong te komen. De voorzet van Russo naar Godard was nochtans subliem, maar het schot van Godard vindt de keeper op z’n weg en Niati Fika trapt over de bal in de rebound. Bregel komt er weinig aan te pas, maar op tien minuten van het einde van de eerste helft volgt er wel een fikse waarschuwing voor de Landense verdediging wanneer een schot van Engelen voorlangs gaat.

 

In de tweede helft kan Godard al snel de netten wél bol zetten: 0-1 in de 49e minuut. Een kwartier later maakt dezelfde speler er 0-2 van na goed doorzetten van Godinas op de flank. Net daarvoor had Yvann Sole ook al een goede kans gehad, maar zijn harde knal trof de deklat. Ook Niati Fika pikt weer z’n goaltje mee nadat hij zich een weg door de modder ploegde en de hele verdediging van Bregel in z’n eentje oprolde: 0-3 in minuut 68. Op vijf minuten van het einde legt Maarten Steijnen de wedstrijd in z’n beslissende plooi. Eindstand: 0-4.

 

Prima wedstrijd van onze jongens, met een strijdersmentaliteit waar iedereen z’n hoed voor afdoet. Supporters opgelet: volgende wedstrijd vindt plaats op Paasmaandag om 15u te Landen. Dan staat namelijk de inhaalwedstrijd tegen Brustem VV op het programma.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Niati Fika (80’ Jadoulle), Godard, Sole (83’ Bronckart), Vanham, Godinas, Steijnen (85’ Castermans), Aga, Thierie

(jc)


Zon. 22 maart
FC Landen - E. Henis 5-1

FC Landen was een maatje te groot voor het zwak verdedigende Henis. In de eerste helft werkt FCL af aan 100%. Na 10 minuten spelen kopt Arnaud Godard een goed getrapte hoekschop van Yvann Sole in doel. In minuut 41 verdubbelt Godard de score op aangeven van Jelle Jadoulle. Verder levert de eerste helft weinig doelgevaar op, maar is het duidelijk dat Landen zicht heeft een op makkelijke overwinning.

 

De tweede helft is op het vlak van scoringskansen aangenamer. Al snel maakt Jaffe Niati Fika er 3-0 van na een zeer mooie combinatie. Russo geeft de bal op de rechterflank mee met Godard. Arnaud schakelt z’n mannetje uit, loopt de flank verder af en bereikt Jaffe, die op zijn beurt rustig de doelman van Henis uitschakelt. Een paar minuutjes later maakt de tegenstander, behoorlijk onverwacht, toch een tegendoelpunt via Merken met een –het moet gezegd- heerlijke trap vanop 25 m in de linkerbovenhoek. Het doelpuntenfestijn is echter nog niet gedaan, want Niati Fika zorgt voor de 4-1 op aangeven van Russo. En of dat nog niet genoeg is, legt Godard met een hattrick de eindstand vast op 5-1. Die score had gerust nog wat kunnen oplopen via Jadoulle en Maarten Steijnen, maar dat is dan weer een verhaal van ‘net niet’.

 

Makkelijke overwinning voor Landen dus, dat op deze manier een plaatsje stijgt in de rangschikking en nu de vierde plaats bekleedt.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx (68’ Rassart), Thierie, Russo (83’ Brans), Sole, Niati Fika, Godard, Vanham, Jadoulle (63’ Bronckart), Godinas, Steijnen

(jc)


Zat. 14 maart
RDK Gravelo - FC Landen 0-2

In de derby tegen RDK Gravelo heeft FC Landen de overwinning makkelijk kunnen binnenhalen. De eerste goede kans is dan ook voor FCL. Godard gaat met een schijnbeweging een mannetje voorbij, zet voor, maar de verdediging van de tegenpartij werkt weg. In diezelfde fase komt de bal bij Niati Fika terecht. Hij schiet hard, maar zijn schot wordt gekraakt en treft de doelpaal. Niati Fika probeert ongeveer tien minuten later met een zelfde soort actie als Godard, maar ook zijn pass kan geen andere Landense aanvaller bereiken. In minuut 19 komt een hoge bal met een gelukje bij Romaric Russo terecht. Hij neemt z’n tijd om aan te nemen en plaatst beheerst in het hoekje. Ondanks het eerder lage niveau van de tegenstander is het toch af en toe opletten geblazen. Op vrije trap staat Vanderbemden helemaal alleen, maar hij kopt over. Een goede doorsteekpas van Godard zet Niati Fika op weg naar de 0-2 in de 25e minuut. Deze laatste is in vorm en scoort.

 

De rest van de wedstrijd brengt nog weinig spektakel. In de tweede helft kan Arnaud Godard tweemaal goed op doel trappen, maar zijn schoten gaan naast. Enige hoogtepunt is nog een knal van Russo in minuut 72, maar de doellat staat in de weg.

 

Volgende week komt Henis op bezoek in Landen. Als FCL kan blijven winnen, is de eindronde in zicht…

 

Opstelling: Rausin, Russo (82’ Bronckart), Bex, Sole, Niati Fika (89’ Rassart), Godard, Vanham, Godinas, Steijnen (85’ Jadoulle), Aga, Thierie.

(jc)


Zat. 7 maart
FC Landen - Alt Hoeselt 2-1

FC Landen komt na amper drie minuten goed weg wanneer Vanhees zijn schot keihard op de doellat ziet uiteenspatten. Enkele ogenblikken later is het wél prijs aan de andere kant dankzij Arnaud Godard die de bal in de hoek plaatst: 1-0 na 4 minuten spelen. De thuisploeg gaat meteen op zoek naar het tweede doelpunt in het half uur dat daarop volgt door de bal goed en snel rond te spelen. Via een goede pas van Jasper Thierie kan Johannes Bex in minuut 18 door de buitenspelval glippen, maar hij geraakt de doelman van Alt-Hoeselt niet voorbij. Op het half uur is Yvann Solé net niet snel genoeg om een voorzet van Bex binnen te koppen. FCL kan dit hoge tempo echter niet vasthouden en Alt-Hoeselt komt geleidelijk aan meer opzetten. Op tien minuten van de pauze maakt Vanhees er 1-1 van met een pegel die vertrekt net buiten het strafschopgebied. De Landense goalie is kansloos. Even later wordt het bijna 1-2 met opnieuw zo’n schot, maar deze keer kan Rausin hem nog aanraken en zo de bal in hoekschop werken.

 

In de tweede helft kan geen van beide ploegen het hoge tempo van de eerste helft nog evenaren, doordat het spel vaak stilligt door de vele vervangingen en kleine foutjes. In de 65eminuut mag Maarten Steijnen hard uithalen en maakt hij er 2-1 van. In de laatste vijf minuten lukt het Jadoulle (kopbal voorlangs) en Bex (schot op de keeper) telkens net niet om er nog 3-1 van te maken.

 

Volgende week staat er een ‘derby’ op het programma met de wedstrijd in en tegen RDK Gravelo. Beide ploegen kunnen de punten gebruiken: Gravelo voor het behoud in 2eprovinciale, Landen voor een ticket naar de eindronde voor bijkomende stijgers… Supporters op post!

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Thierie, Russo (86’ Holsbeek), Bex, Sole (66’ Jadoulle), Godard (90’ Rassart), Vanham, Godinas, Steijnen, Aga

(jc)


Zat. 28 februari
THOR Hasselt - FC Landen 1-0

Na de eerste helft had FC Landen de tegenstander al op een achterstand van 0-5 kunnen zetten. Helaas was niets minder waar. Een overzicht. Na 8 minuten spelen kan Russo met een schijnbeweging een verdediger van THOR in de wind zetten. Hij trapt met links, op de deklat. Op het kwartier: slim hakje van Godard naar Niati Fika in het strafschopgebied, de bal gaat over. Vijf minuten later: Bronckart gaat goed door op de linkerflank, bereikt Godard die moet draaien en schieten. De bal gaat een metertje naast. Halfweg de eerste helft: Guy Aga bereikt Bronckart. Deze laatste blijft niet rustig genoeg: hoog over. Minuut 39: perfecte lage voorzet van Godinas, maar Godard trapt over de bal. De tegenstand komt ondertussen weinig in de buurt van het Landense doel op één hard schot na. Doelman Rausin staat echter geconcentreerd te keepen en tikt over.

 

Ook in de tweede helft heeft Landen via Niati Fika de mogelijkheid om te scoren. Jaffe schiet echter op de keeper (53’). FCL wordt wat onrustig en in verdedigend opzicht gebeuren er wat fouten. Aanvankelijk komt Landen goed weg doordat THOR te veel treuzelt bij het opzetten van de counter, of omdat Alexandre Rausin doet wat hij moet doen: ballen tegenhouden. Op tien minuten van het einde gebeurt het onvermijdelijke: er wordt bij rood-zwart te lang geaarzeld bij het inspelen van de bal. THOR zet druk, profiteert van balverlies en stuurt een mannetje alleen op doel af. Rausin is kansloos en plots staat het 1-0 in plaats van 1-6. Landen probeert de situatie nog recht te zetten met een eindoffensief, maar tevergeefs.

 

Het moet gezegd worden dat er, ondanks alles, soms goed gecombineerd werd bij FC Landen. Maar wat ben je daarmee als de bal niet tegen de netten wordt gejaagd? Volgende week nieuwe kans, tegen Alt-Hoeselt.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo (83’ Rassart), Bex, Niati Fika (83’ Steijnen), Godard, Vanham, Godinas, Aga, Bronckart (73’ Sole), Thierie.

(jc)


Zat. 21 februari
FC Landen - WS Schoonbeek-Beverst 5-0

Na tien minuten spelen staat Landen al op een 2-0-voorsprong. Niati Fika scoort de eerste goal na voorzet van Romaric Russo. Voor het uitdiepen van de voorsprong is Arnaud Godard er als de kippen bij om een te korte pass in de verdediging van de tegenstander te onderscheppen, de doelman rustig voorbij te gaan en te scoren. Bronckart kan er bijna 3-0 van maken, na een mooi één-tweetje met Godard, maar zijn schot gaat voorlangs. Het half uur dat daarop volgt heeft Landen het moelijker. Schoonbeek-Beverst komt regelmatig in de buurt van het doel van Landen, maar de uitploeg mist de nodige aanvallende kwaliteiten om ook effectief voor groot doelgevaar te zorgen. Op slag van rust klungelt de tegenstander opnieuw, Godard probeert de doelman opnieuw te passeren, maar wordt foutief gestuit. Strafschop en Godard zet zelf om: 3-0.

 

De tweede helft wordt enkel nog voor de vorm gespeeld. Het weerhoudt FCL echter niet om z’n doelsaldo wat op te krikken. In minuut 55 maakt Russo, die in de eerste helft als eens deklat trof, er 4-0 van nadat hij van op afstand vrij op doel mag trappen. Schoonbeek-Beverst is nog weinig gevaarlijk op één vrije trap na, die het kader van het doel raakt. Met nog vijf minuten te spelen maakt Godard zijn derde doelpunt van de avond en stuurt hij de tegenpartij zo met een forfaitscore naar huis.

 

Mogelijk is Landen nu op weg voor een reeks overwinningen. THOR Hasselt, allerlaatste in de stand, zou volgende week in ieder geval geen probleem mogen vormen!

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Bex, Niati Fika (81’ Sole), Godard, Jadoulle (60’ Steijnen), Godinas (76’ Rassart), Aga, Bronckart, Thierie

(jc)


Zat. 14 februari
FC Landen - MD Halen 2-2

In de eerste helft moet Landen het snedige spel van de tegenpartij ondergaan. Na een dikke vijf minuten kan Halenspeler Deflem onze doelman bijna verschalken met een lobbal. Op het kwartier moet FCL-doelman Rausin plat na een vrije trap. Tegen de gang van het spel in, klimt FC Landen toch op voorsprong na een fout in het strafschopgebied. Castermans zet de penalty met gemak om: 1-0. De thuisploeg kan echter niet lang profiteren van de voorsprong want vijf minuten later staat het al terug gelijk nadat Van Heeswyck een doorgekopte bal in doel devieert. Landen stond erbij, keek ernaar en slaagt er niet in om in de eerste helft nog een vuist te maken.

 

Na de rust krijgen we het omgekeerde van de eerste helft te zien en is het al FC Landen wat de klok slaat. In minuut 60 zorgt Guy Aga ervoor dat Landen weer zicht heeft op een overwinning met een knappe trap in de verste hoek: 2-1. Een paar minuten later moet Niati Fika, die oog in oog met de keeper komt te staan, de wedstrijd beslissen, maar ook deze week lukt dat niet. Landen kan in de laatste tien minuten steeds moeilijker standhouden. Eerste kan Deflem de Landense goalie opnieuw niet verslaan, maar twee minuten voor het einde van het wedstrijd is het dan toch prijs. Via hoekschop maakt Clerckx de gelijkmaker en pakt zo toch nog een punt voor zijn Moedige Duivels.

 

De objectieve toeschouwer zal in dit geval spreken over een juiste uitslag. Toch is dit weer een bijzonder bittere pil om door te slikken. Misschien lukt het volgende week wél tegen het lager geklasseerde Schoonbeek-Beverst…

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Bex, Castermans, Niati Fika, Godard, Vanham, Godinas, Bronckart (46’ Aga), Thierie

(jc)


Zon. 8 februari
Herk Sport - FC Landen 2-2

Verdorie! Dat is het gevoel dat na het gelijkspel tegen Herk Sport overheerst. FC Landen komt nochtans al na tien minuten op voorsprong. Arnaud Godard steekt de bal mooi door naar Jaffe Niati Fika. Hij besluit op de keeper, maar Dimitri Bronckart staat op de juiste plaats om de bal in de rebound alsnog in doel te werken. Niati Fika krijgt in minuut 19 een herkansing, maar kan niet binnenkoppen. Onbegrijpelijk. Wat later moet doelman Rausin zijn kunnen tonen om de gelijkmaker te verhinderen. Op het half uur diept FCL de voorsprong uit met een pareltje van een doelpunt. Godard controleert een pass van Bronckart met de borst en legt binnen: 0-2.

 

In de tweede helft krijgt Landen het moeilijk. De jongens geraken maar met moeite tot aan het doel van de tegenpartij. Tot overmaat van ramp maakt Gerrits voor Herk Sport de aansluitingstreffer. FCL lijkt daardoor toch wat wakker geschud en mag regelmatig van op afstand schieten, maar zonder resultaat. Niati Fika mag nogmaals met de kop proberen te scoren (73’), maar opnieuw lukt het niet. Landen wordt nerveus en Rausin houdt in eerste instantie een bijna gemaakt doelpunt tegen (85’), maar moet zich een minuut later toch gewonnen geven op strafschop (tegenspeler tegen de grond getrokken door de Landense verdediging). In de frustratie die met deze late gelijkmaker gepaard gaat, krijgt Dimitri Bronckart nog een rood karton, na onnodig duw- en trekwerk.

 

Door dit gelijkspel laat Landen voor de tweede week op rij een goede kans liggen om aansluiting te zoeken bij de top-3 in het klassement. Volgende week nieuwe poging tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde MD Halen.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo (68’ Holsbeek), Bex, Castermans (46’ Steijnen), Niati Fika (76’ Jadoulle), Godard, Vanham, Aga, Bronckart, Thierie

(jc)


Zat. 31 januari
VV Nieuwerkerken - FC Landen 2-0

Een eerste helft met veel middenveldspel leidt tot weinig doelgevaar aan beide kanten. Op het half uur is er een hele goede kans voor Arnaud Godard om de scoren te openen met het hoofd, maar de doelman komt goed tussenbeide. Net voor de rust krijgt Nieuwerkerken een strafschop toegekend. Cosemans mist niet en stuurt Landen met een achterstand de kleedkamer in.

 

De eerste tien minuten van de tweede helft lijken aanvankelijk beterschap te brengen voor Landen. Jaffe Niati Fika krijgt een goede kans, maar schiet voorlangs. Ook Godard kan aannemen en hard trappen in de draai, maar de doelman tikt nog net over. Met nog dertig minuten te spelen kan Cosemans er 2-0 van maken. Via een vrije trap van Guy Aga op het hoofd van Godard, krijgt FCL nog een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Het leer wordt echter naast gekopt. Eindstand van de wedstrijd: 2-0.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Bex, Castermans, Niati Fika (64’ Holsbeek), Godard, Jadoulle (55’ Russo), Vanham, Aga, Bronckart (58’ Rassart), Thierie

(jc)


Zat. 17 januari
KWS Alken - FC Landen 1-3

Na tien moeilijke minuten, waarin FC Landen op de eigen helft wordt teruggedrukt, kan Jaffe Niati Fika het tij keren door de 0-1 op het scorebord te zetten. KWS lijdt dom balverlies, Niati Fika kan de doelman voorbijgaan en scoort. Arnaud Godard mag dat een kwartier later ook proberen, maar hij tikt de bal te ver van de voet bij het voorbijgaan van de Alkense doelman. Ook de thuisploeg is regelmatig gevaarlijk, maar stuit op een goed verdedigend duo Thierie-Vanham.

 

In de tweede helft kan Dimitri Bronckart de score niet verder uitdiepen na een strafschopfout op Godard. De doelman houdt het schot tegen en FC Landen is niet alert genoeg om in de rebound te scoren. Vijf minuten later is invaller Romaric Russo wel bij de pinken om –bij zijn eerste balcontact- de tweede Landense treffer te maken. KWS Alken geeft de moed niet zomaar op. FCL-doelman Rausin moet op nauwelijks twee minuten tijd tot driemaal toe een doelpunt verhinderen. Desondanks scoort Pallen wat later toch de aansluitingstreffer voor de thuisploeg.

 

Op een kwartier van het einde dwingt Landen de tegenpartij opnieuw tot het maken van een strafschopfout op Godard. Michael Castermans kan de strafschop wel omzetten: 1-3 en tevens de eindstand van de wedstrijd. 

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx (88’ Hoebrechts), Castermans, Niati Fika, Godard, Jadoulle (60’ Russo), Vanham, Godinas, Aga, Bronckart (73’ Bex), Thierie

(jc)


Zon. 4 januari
Turkse Rangers - FC Landen 1-0

Vijfendertig lange minuten zijn er in de eerste helft nodig om het eerste echte doelgevaar van de eerste helft waar te nemen. Helaas komt dit gevaar van de Genkse thuisploeg en is het meteen raak. Landen raakt in de aanval de bal kwijt, een pegel naar voren van de Turkse verdediging, waardoor één van hun aanvallers het alleen mag afmaken: 1-0. Landen kan even later bijna tegenprikken via Arnaud Godard, maar zijn hakje treft de doelpaal.

 

Turkse Rangers verdubbelt aan het begin van de tweede helft bijna de score, ware het niet dat doelman Rausin de bal nog net met de vingertoppen uit de kruising kan duwen. Op het uur is FCL zelf gevaarlijk met een schot uit de tweede lijn van Godard. Hij treft de doelman, net zoals Niati Fika dat doet in de rebound. En zo kabbelt de wedstrijd verder richting 90e minuut, met wat pressing van Landense kant, provocerend gedrag van de thuisploeg en vooral weinig mooi voetbal. Wedstrijd om snel te vergeten!

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo (55’ Steijnen), Holsbeek (55’ Rassart), Castermans, Niati Fika, Godard, Vanham, Godinas, Aga (71’ Jadoulle), Bronckart

(jc)


Zon. 21 december
FC Landen - Heur VV 1-1

In een evenwichtige eerste helft kunnen de bezoekers niet meteen een vuist maken. In de 20e minuut is het wel even warm wanneer Camara alleen richting goalie Rausin mag gaan. Camara wil de bal over de Landense doelman lobben, maar slaagt niet in zijn opzet. Vijf minuten later komt FCL op voorsprong dankzij een prachtige volley van Arnaud Godard: 1-0.

 

In de tweede helft moet Landen het spel ondergaan. De Tongenaars bepalen het tempo en met nog geen minuut gespeeld moet Jasper Thierie al aan de noodrem trekken. Hij doet dat gelukkig net buiten het strafschopgebied en komt goed weg met slechts een gele kaart. In de vrije trap die daarop volgt moet Rausin plat gaan op een knal over de grond van Warnots. Het is deze laatste die in de 65e ook de gelijkmaker scoort. Godinas werkt de bal niet goed genoeg weg en de Tongerse aanvaller pegelt de bal richting verste hoek. De Landense doelman is kansloos. Na dit tegendoelpunt lukt het Landen niet meer om een goede aanval bijeen te voetballen. De tegenpartij kan nog een aantal keren net niet op voorsprong komen met schoten van net buiten het strafschopgebied. Landen kan standhouden en verdient op die manier toch nog een punt. (jc)

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo (86’ Steijnen), Bex, Castermans, Niati Fika (39’ Bronckart), Godard (89’ Sole), Vanham, Godinas, Aga, Thierie.

(jc)


Zat. 13 december
FC Landen - WS Linkhout 1-3

In een evenwichtige eerste helft is Landen in het eerste half uur gevaarlijk via Thierie en Bex. Linkhout loert op de counter en FCL-doelman Rausin moet een aantal keren ver uit zijn doel komen om een doelpunt te voorkomen. Na 40 minuten spelen lijdt Landen dom balverlies en kan Cicero de 0-1 maken. Doelman Rausin tikt nog aan, maar kan niet voorkomen dat de bal toch nog in het doel rolt. In de vijf minuten die daarop volgen, krijgt FCL maar liefst vier keer de kans om de bordjes in evenwicht te krijgen. Niati Fika schiet een keer naast, een keer over en een keer op de doelman. Een afstandsschot van Bex treft de lat.

 

In de tweede helft heeft Dimitri Bronckart bijna de 1-1 aan zijn voeten, maar de Linkhoutse doelman komt goed uit. Op het uur opnieuw dom balverlies bij FC Landen in het middenveld. Doelman Rausin wordt geklopt met een lobbal. FCL komt er nog maar weinig aan te pas tot Niati Fika toch weer een sprankeltje hoop brengt door in de 77e minuut de aansluitingstreffer te maken: 1-2. In een slotoffensief probeert Landen nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar krijgt desondanks het deksel op de neus: 1-3 op een paar minuten van het einde.

 

Met deze 0 op 6 heeft FCL geen mooie vooruitzichten voor de topper tegen Heur VV van volgende week. Hopelijk vinden onze jongens dan toch wat makkelijker de weg naar het doel. Supporters op post!

 

Opstelling: Rausin, Godinas, Bex, Niati Fika, Aga, Hendrickx, Russo, Sole, Bronckart (65’ Steijnen), Thierie, Castermans (65’ Rassart)

(jc)


Zon. 7 december
Zutendaal VV - FC Landen 3-1

De eerste helft in Zutendaal bracht weinig spektakel. Onze jongens probeerden wel al voetballend tot kansen te komen, maar slechts één keer leidde dat tot een goede scoringskans. Het is Dimitri Bronckart die zijn hoofd kan plaatsen tegen de bal, maar naast kopt.

 

Na de rust neemt Zutendaal zelf het heft in handen en al na vijf minuten kunnen ze scoren. Weytjens schiet de bal, na hoekschop, binnen. Even later krijgt Landen de ideale kans om tegen te prikken nadat er een fout op Bronckart wordt gemaakt in het strafschopgebied. De eer om de strafschop te nemen is aan Jaffe Niati Fika. Het schot wordt echter gered door de Zutendaalse doelman. Een mentale opdoffer voor Landen, dat het daarna heel moeilijk krijgt. Het wordt al gauw 2-0 en 3-0 via Bosmans en Hesz. Landen-coach Jadoulle probeert via drie gelijktijdige wissels een positieve verandering in het spel te brengen. Dat lukt aanvankelijk ook, want Antoine Godinas kan in minuut 83 de eer redden voor Landen: 3-1. Landen blijft het doel van de tegenstander opzoeken, maar het leer vindt z’n weg naar het kader niet meer. Eindstand: 3-1.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Rassart (79’ Hoebrechts), Holsbeek (79’ Geyskens), Niati Fika (79’ Steijnen), Sole, Godinas, Aga, Bronckart, Thierie

(jc)


Zon. 30 november FC Landen - Bregel Sport 2-0

In de aanvangsfase neemt Bregel het heft in handen. Al na vier minuten moet doelman Rausin zijn kunnen tonen op een schot van Ince. Landen moet gedurende een kwartier het spel wat ondergaan, maar komt daarna geleidelijk beter in de wedstrijd. Romaric Russo (alleen richting doelman) en Arnaud Godard (met het hoofd na hoekschop) krijgen kansen om de score te openen, maar zonder het gewenste resultaat. In minuut 37e de grootste kans van de eerste helft: Godard steekt de bal fijntjes door naar Aga. Guy kiest ervoor om niet zelf te trappen en af te leggen naar de meegelopen Russo, maar die mist. Op slag van rust zit het nogmaals niet mee. FC Landen krijgt een strafschop (handspel), Johannes Bex plaatst zeer goed, maar de Genkse goalie kiest de juiste hoek en redt.

 

In de tweede helft zet FCL meteen heel veel druk. Dat mist zijn effect niet en Bregel Sport moet overtredingen begaan om rood-zwart tegen te houden. In een vrije trap die op zo’n overtreding volgt, kan Godard het leer magistraal in de winkelhaak schieten: 1-0. Bregel stond erbij en keek ernaar. Een vijftal minuten later wordt het 2-0, opnieuw gescoord door Godard op assist van Michaël Castermans. Dit doelpunt legt de wedstrijd in z’n definitieve plooi. Bregel moet voor de rest van de tweede helft lijdzaam toezien hoe FC Landen heer en meester is. (jc)

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo (83’ Holsbeek), Bex (78’ Rassart), Castermans, Godard, Vanham, Godinas, Aga, Bronckart (87’ Jadoulle), Thierie

(jc)


Zon. 23 november Eendracht Henis - FC Landen 1-3

Dat de verplaatsing naar het kleine veld van Henis geen makkie zou zijn, was op voorhand al geweten. Op het kwartier vrije trap voor Henis. De bal wordt in het pak gedropt, maar gelukkig kan niemand van Henis er het hoofd tegen zetten. Even later opnieuw vrije trap voor de thuisploeg, maar opnieuw kan niemand er een voet tussensteken. In de 25e minuut kan Dimitri Bronckart met een gelukje de score openen. Een schot uit de tweede lijn wijkt af op het achterhoofd van een tegenstander waardoor de doelman niet meer bij de bal geraakt: 0-1. De tegenpartij geraakt ondertussen niet meer tot in de Landense rechthoek. Een derde gevaarlijke vrije trap voor Henis is er echter één te veel voor FCL. Schoofs kopt de gelijkmaker binnen.

 

Op het uur moeten beide ploegen met tien man verder. Eerst krijgt een speler van Henis een rechtstreekse rode kaart voor een fout op Dimitri Bronckart. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat geel rechtvaardiger was geweest. Wat later mag ook Jaffe Niati Fika van FC Landen de kleedkamer opzoeken na zijn tweede gele karton. Met tien spelers lijkt Landen wel z’n tweede adem te hebben gevonden. In minuut 67 wordt het 1-2 dankzij Johannes Bex na voorzet van Romaric Russo. Deze laatste legt ook de eindstand vast met een knap doelpunt. Lange uittrap van Rausin, Russo loopt goed door, controleert de bal, gaat de laatste verdediger voorbij en legt rustig binnen in de verste hoek.

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx (46’ Rassart), Russo (88’ Jadoulle), Bex, Castermans, Niati Fika, Vanham, Godinas, Aga, Bronckart (86’ Holsbeek), Thierie

(jc)


Zat. 15 november FC Landen - RDK Gravelo 4-1

De thuisploeg zette van bij de start de tegenstander onder druk, met in de 4' een doelpunt van Johannes Bex. Landen bleef het overwicht houden met tal van kansen. In de 18' trof Arnaud Godard de paal op een vrijschop van Russo.

In de 22e minuut volgde dan toch de verdiende tweede goal, van de voeten van Arnaud Godard, na een vrijschop van Guy Aga.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren er nog twee mooie kansen maar scoren lukte niet.

 

In de tweede helft kwam Gravelo meer in de wedstrijd, doch op een counter en na samenspel met Russo maakte Jaffe er 3--0 van.

In de 17' kon Vanderbemden voor Gravelo tegenscoren, maar Landen bleef de controle houden.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kon Romaric Russo zijn sterke wedstrijd bekronen met een doelpunt door het onderscheppen van een terugspeelbal.

 

Ploeg : Rausin Alex, Hendrickx Jasper, Russo Romaric, Castermans Michael, Jaffe ( 84' Solé Yvann), Godard Arnaud (46' Rassart Gary), Vanham Dieter, Godinas Antoine, Aga Guy (88' Holsbeek Joachim), Thierie Jasper.

(db)


Zon. 9 november Alt Hoeselt - FC Landen 1-2

FC Landen speelde op het terrein van Alt-Hoeselt VV een wedstrijd die spannend was tot het einde, met dank aan de scheidsrechter die de amusementswaarde mee verhoogde.

 

In de aanvangsfase is het spel van FC Landen rommelig en niet stevig genoeg. Alt-Hoeselt kan daar moeilijk van profiteren en geraakt eigenlijk niet verder dan het wegtrappen van de bal, hetzij naar een plaats ver buiten het voetbalterrein, hetzij hard en onbezonnen richting hun voorlinie. Na tien moeilijke minuten wordt Landen heer en meester. De ene reuzekans na de andere dient zich aan: Arnaud Godard trapt eerst enkele luttele centimeters naast (11’) en zal later (19’) eerst de keeper op z’n weg vinden en in de rebound een andere verdediger. Ook Romaric Russo verzuimt tweemaal een open doelkans af te maken door naast te schieten (15’) en zich te mistrappen (39’). Tussendoor staat Johannes Bex ook aan het kanon, maar zonder resultaat.

 

Wie dan niet scoort, krijgt het deksel op de neus. In de 42e minuut fluit de scheidsrechter een (onterechte) strafschop voor Alt-Hoeselt wegens handspel (aangeschoten bal met de armen volledig naast het lichaam…). Doelman Rausin kan niet stoppen: 1-0, volledig tegen de gang van het spel in.

 

Ook in de tweede helft blijft Landen de betere ploeg, maar van echt mooi voetbal is nog weinig sprake. Na twintig minuten voetballen eist de scheidsrechter opnieuw een hoofdrol op bij een doelpunt. De doelman van Alt-Hoeselt neemt te uitgebreid z’n tijd om uit te trappen, de ref met dienst fluit een onrechtstreekse vrije schop voor Landen in het strafschopgebied. In de vrije trap die daarop volgt, scoort Johannes Bex de gelijkmaker. Vijf minuten voor affluiten werkt Russo wel rustig af en bezorgt FCL toch nog de drie welverdiende punten!

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Bex, Castermans, Godard, Vanham, Godinas, Aga, Bronckart (78’ Rassart), Thierie

(jc)


Zat. 25 oktober FC Landen - Thor Hasselt 4-1

Thor Hasselt begon heel gretig aan de wedstrijd met reeds na 30 seconden een open doelkans die gelukkig voor ons nipt naast ging.

Na 5 minuten kwam Landen in de wedstrijd en stapelden de doelkansen zich op.

Uiteindelijk konden we in minuut 24 via Arnaud Godard, en in minuut 26 via Romaric Russo de score openen. Hierna ging de tegenstrever iets harder in de duels met een aantal gele kaarten als gevolg.

 

Bij het begin van de tweede helft verhoogde Thor Hasselt de druk, maar deze keer hielden onze spelers de controle over het spel.

In de 64e minuut kon Romaric een derde goal aantekenen.

In minuut 85 scoorde Hasselt tegen via Giel Jooken, maar in de 91e minuut legde Gary Rassart de eindstand vast: 4-1.

(db)


Zon. 19 oktober WS Schoonbeek-Beverst - FC Landen 0-4

Onder een stralend zonnetje is het de tegenstander die de beste start neemt. In de eerste minuut moet Rausin plat na een goede trap over de grond van Arslan. Een half minuutje later kan Bronckart nog net een doelpunt verhinderen door een schot van dezelfde speler van de doellijn te keren. Ondanks deze moeilijk start is het Landen dat na 7 minuten spelen op voorsprong komt. Na aangeven van Vanham, dribbelt Jaffe Niati Fika een aantal mannetjes voorbij net voor de zestien, creëert daardoor de opening om te schieten en scoort: 0-1. In de overige speeltijd van de eerste helft probeert Landen via goede combinaties opnieuw tot scoren te komen, maar de laatste pass is er vaak te veel aan. FCL moet zelfs regelmatig opletten dat het geen tegendoelpunt krijgt op stilstaande fases.

 

De tweede helft is nog maar net begonnen wanneer Bronckart de 0-2 scoort en het vervolg van de doelpuntenkermis kan beginnen. Tien minuten later scoort Jasper Thierie (met het hoofd, wat had je gedacht?) na een lange voorzet van Romaric Russo. Een knap hakje van Godard vormt de basis van de 0-4, koelbloedig afgewerkt door Niati Fika. Via kopballen van Russo en Thierie en een schot van Guy Aga had de score zelfs nog kunnen oplopen. In de laatste 10 minuten komt de tegenstander nog een aantal keren dichtbij een tegentreffer, maar de Landense verdediging staat zeer scherp en weet dit telkens te voorkomen!

 

Dankzij deze overwinning schuift FC Landen drie plaatsen op in het klassement. Komende zaterdag komt rode lantaarn THOR Hasselt (vroeger: Spalbeek) op bezoek!

 

Opstelling: Rausin, Hendrickx, Russo, Castermans (85’ Holsbeek), Niati Fika (75’ Rassart), Godard (14’ Hoebrechts), Sole, Vanham, Aga, Bronckart, Thierie

(jc)


Zon. 12 oktober FC Landen - Herk Sport 1-1

Een gelijkspel is al bij al een correcte uitslag voor deze wedstrijd tegen Herk Sport. In de eerste 25 minuten neemt vooral FC Landen het initiatief. Na een kwartier spelen omzeilt Arnaud Godard slim een mannetje van de tegenstander en legt af naar Antoine Godinas. Deze heeft alle tijd en ruimte, maar mist onbegrijpelijk. Gelukkig kan er wat later toch door FC Landen gescoord worden via Dimtri Bronckart, die op aangeven van Godard, makkelijk kan binnenleggen. Landen zakt dan wat terug weg en Herk Sport, dat redelijk wat gestalte in de ploeg heeft, laat zich gelden bij hoekschoppen, zij het zonder te kunnen scoren.

 

De tweede helft had weinig om het lijf. Spijtig genoeg viel in die tweede helft ook de gelijkmaker. Op het uur belandt de bal, na hoekschop, op het hoofd van Hermans. Hij kopt de bal met een boogje naar omhoog en het leer valt in het doel. Dit doelpunt had zeker kunnen vermeden worden door de Landense goalie of door de verdedigers! Landen krijgt op het einde van de wedstrijd nog waterkansjes via Guy Aga en Godard. Ze mogen elk om beurt van in het strafschopgebied op doel trappen, maar kunnen niet genoeg kracht op de bal zetten om tot scoren te komen.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Bex, Castermans (46’ Aga), Niati Fika, Godard, Sole, Vanham, Godinas (30’ Hendrickx), Bronckart (69’ Rassart), Thierie

(jc)


Zat. 4 oktober FC Landen - VV Nieuwerkerken 4-0

Beide ploegen waren naar het sportcomplex afgezakt om (broodnodige) punten te pakken. Landen heeft geen nood aan een studieronde en begint meteen te voetballen. Via een magistraal afstandsschot van Yvann Solé in de rechterbovenhoek van het doel komt het op voorsprong na nog maar vijf minuten spelen. Op het kwartier ligt Yvann opnieuw aan de basis van het doelpunt, deze keer door het nemen van een vrije trap, die tot bij het hoofd van Dimitri Bronckart geraakt. Dimitri kan binnenkoppen: 2-0. In het overblijvende half uur van de eerste helft blijft Landen de ploeg met de meeste duelkracht, zonder nog veel grote kansen af te dwingen.

 

In de tweede helft een ander spelbeeld. Nieuwerkerken slaagt erin om de touwtjes terug zelf in handen te nemen en zich regelmatig te laten zien in de buurt van het Landense doel. In de 65e minuut heeft Nieuwerkerken vier (!) keer de kans om te scoren na een rommelige fase in het Landense strafschopgebied. Bronckart moet tweemaal de bal van de lijn keren en ook keeper Alexandre Rausin kan zijn lichaam twee keer nog net voor de bal gooien en een doelpunt verhinderen. Nieuwerkerken mist dus de kans op het maken van de aansluitingstreffer en dat zouden ze geweten hebben.

 

Een vijftal minuten later kan Landen counteren en mag Jaffe Niati Fika via de flank de aanval opzetten. Jaffe zet voor en Arnaud Godard kopt binnen: 3-0. In de 83e minuut legt Jaffe de eindstand vast, nadat Godard eerst op de keeper schoot en de bal in de rebound in de voeten van Jaffe belandde.

 

Opstelling: Rausin, Russo, Bex, Castermans, Niati Fika (85’ Hendrickx), Godard, Sole (86’ Hoebrechts), Vanham, Godinas, Bronckart (79’ Rassart), Thierie

(jc)


Zon. 28 september VV Brustem - FC Landen 2-2

Onder een stralend zonnetje moest Landen deze keer aan de bak tegen Brustem VV. Brustem zou meteen bij de keel moeten gegrepen worden, gezien ze zelf veelvuldig en vaak vroeg in de wedstrijd scoren. Na 10 minuten spelen kan Landen dankzij Johannes Bex op voorsprong komen via een strafschop, nadat Godard in de hoek van het strafschopgebied werd aangelopen. FC Landen probeert al voetballend en combinerend oplossingen te zoeken. De tegenstander geraakt niet verder dan wat (ongevaarlijke) afstandsschoten en gevaar op vrije trappen. Net voor rust moet FCL met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Guy Aga.

 

Een volledige helft met een man minder spelen is niet simpel. Brustem kan meer dreigen dan in de eerste helft. In de 49e minuut is de gelijkmaker bijna een feit wanneer Van Brussel op de onderkant van de deklat schiet. De bal komt gelukkig net voor de doellijn terug op de grond terecht. Met nog een half uur te spelen diept Landen z’n voorsprong toch uit. Mooi één-tweetje tussen Jaffe Niati Fika en Antoine Godinas. Deze laatste zet voor en Arnaud Godard kan makkelijk scoren: 0-2. De wedstrijd is dan echter nog niet gespeeld. Vijf minuten later opnieuw een waarschuwing voor Landen, wanneer een Brustemse aanvaller keihard op de kruising schiet. Rood-zwart moet uiteindelijk toch buigen voor Brustem. Tweemaal (81e en 86e minuut) wordt de bal via een vrije trap voor doel gebracht en tweemaal kan er (te makkelijk?) met het hoofd gescoord worden door de tegenpartij.

 

Voor Brustem VV een gewonnen punt, voor FC Landen twee verloren punten. In de volgende wedstrijd gaan we er opnieuw tegenaan tegen Nieuwerkerken VV, dat dit weekend met maar liefst 0-8 de boot inging tegen Bregel Sport.

 

Opstelling: Peetermans, Rassart (46’ Bronckart), Bex, Castermans, Niati Fika (93’ Russo), Godard (90’ Hendrickx), Vanham, Godinas, Steijnen, Aga, Thierie

(jc)


Zat. 20 september FC Landen - KWS Alken 1-1

In het eerste kwartier vergeet zowel de thuis- als de uitploeg de score te openen. Voor Alken is het Vandenhoudt die de bal mag aannemen in de rechthoek, maar zich niet staande kan houden. Voor FC Landen geeft de door de buitenspelval geglipte Arnaud Godard net dat tikje te veel aan de bal zodat ook hij niet tot scoren komt. FCL dreigt het meest en kan op vijf minuten van de koffie op voorsprong komen via Michael Castermans. Hij staat goed geplaatst in het strafschopgebied na een vrije trap, kan aannemen en binnentrappen.

 

KWS Alken komt na de pauze heel wat gretiger uit de kleedkamer. Na vijf minuten moet Landen de gelijkmaker al incasseren na miscommunicatie tussen keeper Rausin en verdediger Vanham. Nauwelijks een paar minuten later komt Landen in het numerieke voordeel door een rechtstreekse uitsluiting van een Alkense verdediger (noodrem). Ook met een man minder is KWS Alken aanvankelijk de betere ploeg en weten ze het de Landense verdediging knap lastig te maken. Doelman Rausin moet enkele keren gevat tussenkomen. In de laatste tien minuten stapelen de kansen voor FC Landen zich nog op. Dimitri Bronckart pegelt het leer in de 80e minuut op de doellat en Godard mist onbegrijpelijk, na aangeven van Niati Fika.

 

FC Landen blijft achter met één puntje en schiet daar weinig mee op. Duidelijk is wel dat de Pepijnjongens (veel) meer zullen moeten doen met de aangeboden doelkansen, willen ze in de volgende matchen regelmatig de drie punten pakken. 

 

Opstelling: Rausin, Thierie, Rassart, Bex, Castermans, Niati Fika, Godard, Vanham, Godinas, Steijnen (82’ Russo), Aga (73’ Bronckart)

(jc)


Zon. 14 september MD Halen - FC Landen 0-4

FC Landen begint met een blitzstart. De wedstrijd is nog geen minuut bezig of Arnaud Godard kan al alleen richting Halense doelman. Arnaud schiet echter op de buitenkant van de paal. Na een kwartier spelen is het Jaffe Niati Fika die, na een lange doeltrap van Alexandre Rausin, sneller op de bal is dan al zijn tegenstanders en oog in oog staat met de doelman. Ook hij mist. Op het half uur: derde gemiste open kans. Jaffe dringt binnen in het strafschopgebied, legt nog af naar Arnaud, maar Arnaud trapt over de bal. In de 34e minuut is het dan toch raak. Hoekschop genomen door Gary Rassart en hard binnengeknald door Johannes Bex: 0-1.

 

Na het doelpunt moet Landen wat terugplooien. In de verdediging sluipen nog regelmatig wat fouten waardoor de gelijkmaker zelfs bijna een feit is. Dieter Vanham kan een klutsbal nog net redden van de lijn.

 

Ook in het begin van de tweede helft komt Landen goed weg nadat er door een Halense aanvaller op de paal wordt getrapt. Op een half uur van het einde keert het tij terug, nadat MD Halen met 10 man verder moet na een rode kaart (noodrem). Het doelpuntenfestijn kan dan beginnen. Godard neemt revanche voor de misser in de eerste helft en scoort op aangeven van Jaffe. Ook twee ingevallen spelers pikken een doelpunt mee: 0-3 door Guy Aga in de 80e minuut. Vijf minuten later legt Romaric Russo de eindstand vast. Hij had echter wel eerst een oefenschot op de doelpaal nodig om te scoren.

 

Opstelling: Rausin, Rassart (79’ Bronckart), Bex, Castermans, Niati Fika, Godard (74’ Russo), Sole (52’ Aga), Vanham, Godinas, Steijnen, Thierie

(jc)


Zon. 7 september FC Landen - Turkse Rangers 0-1

In een weinig beklijvende wedstrijd is FC Landen opnieuw de boot ingegaan. In de eerste helft is FCL een aantal keer gevaarlijk in de lucht met kopkansen voor Jasper Thierie en Arnaud Godard. Het spel ligt echter vaak stil en daardoor is een hoog tempo ver zoek. In de 35e minuut wordt Arnaud aan het shirt getrokken in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legt de bal helaas niet op de stip. Wie had gehoopt dat, na de bizarre uitsluiting van de keeper van vorige week, het geluk aan onze zijde zou zijn, was eraan voor de moeite.

 

Landen doet een poging om te voetballen, terwijl de jongens van Turkse in de tweede helft niet meer verder komen dan het naar voren kegelen van de bal en het rekken van de tijd. Na twintig minuten spelen in de tweede helft scoren de Turkse Rangers via Özdemir, die de bal met het hoofd in de netten weet te leggen. FC Landen onderneemt een poging om de gelijkmaker te scoren. Antoine Godinas krijgt daartoe de beste kans in de 80e minuut, maar knalt de bal hoog en hard over.

 

FC Landen blijft, geheel tegen de verwachtingen in, achter met 0 op 6. Er zal volgende week uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil FCL in Halen de overwinning binnenhalen! (jc)

 

Opstelling: Rausin, Thierie, Bex, Castermans (60’ Jadoulle), Niati Fika, Godard, Sole, Vanham, Godinas, Steijnen (46’ Aga), Bronckart (70’ Rassart)

(jc)


Zon. 31 augustus Heur VV - FC Landen 3-0

Opdoffer van formaat voor FC Landen na een namiddag voetballen. Het leek nochtans allemaal goed te beginnen. Na de studieronde was Landen duidelijk de betere ploeg. Na 20 minuten spelen kan Arnaud Godard goed aannemen en in de draai Maarten Steijnen bereiken. Maarten besluit op de keeper. Op tien minuten van het einde van de tweede helft verbazing alom. Alexandre Rausin, onze doelman, plukt een bal goed uit de lucht en zou, volgens de assistent-scheidsrechter met dienst, hierbij een natrappende beweging (doch zonder de tegenstander te raken) maken. Vlag in de lucht, rode kaart voor Alex en strafschop. Jorne Peetermans, tweede doelman, komt erin maar hij kan de penalty niet stoppen: 1-0. Zonde!

 

Op de koop toe begint het tijdens de tweede helft hard te regenen. Het veld wordt nog vettiger en met een man minder kan Landen nog moeilijk standhouden. Jorne kan aanvankelijk nog erger voorkomen, maar in minuut 63 diept Heur-Tongeren zijn voorsprong uit (bal eerst op de paal, maar in de rebound toch binnengeschoten). Op 5 minuten van het einde krijgt FCL nog een derde tegentreffer.

 

Onverdiende nederlaag dus, maar daar schieten we niets mee op. Volgende week komen de Turkse Rangers op bezoek. Wees erbij om de jongens aan te moedigen en dan pakken zij zeker en vast hun eerste drie punten van dit seizoen! 

 

Opstelling: Rausin, Bex, Castermans, Niati Fika, Godard, Solé, (59’ Hendrickx), Vanham (67’ Rassart), Godinas, Steijnen (33’ Peetermans), Bronckart, Thierie

(jc)


 Zon. 3 augustus ESK Leopoldsburg - FC Landen (vr.) 1-0

Heel wat spelers uit de A-kern traden aan in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser ESK Leopoldsburg.

Met uitzondering van het eerste kwartier (waarin ook het enige tegendoelpunt voor Landen viel), voetbalde FC Landen zeer goed mee. De jongens van FCL lieten veel gedrevenheid en teamspirit zien en creëerden via Jasper Thierie, Johannes Bex en Jaffe Niata Fika een aantal kansen.

Doelpunten bleven echter uit voor Landen waardoor de wedstrijd eindigde bij een score van 1-0.


 Zon. 27 juli Zichem - FC Landen mix (torn.) 3-1

Voor deze tornooiwedstrijd waren het voornamelijk de U19-spelers die aantraden met aanvulling van enkele elite spelers.

Zichem was een stevige maar faire tegenstander en had blijkbaar ook minder problemen met het slechte speelveld. Toch een dikke pluim voor de prestatie van onze jongens.


 Zat. 26 juli  FC Landen - KSK Kasterlee (vr.) 6-2 

Tegenstander Kasterlee, ploeg uit 2de prov. Antwerpen en getraind door Patje Goots, maakte er zaterdag een oefenstage van op het complex van FC Landen met om 17u00 een vriendschappelijke wedstrijd tegen een selectie 1ste elftal FC Landen.

Landen bracht vanaf de eerste minuut technisch en vlot voetbal en de kansen en doelpunten bleven dan ook niet uit.

Aangename en sportieve oefenwedstrijd voor beide ploegen.


 Zat. 26 juli Drieslinter - FC Landen mix (torn.) 1-4 

Voorlopig is het nog zoeken naar de juiste ploegen en opstellingen.

De spelers moeten de kans krijgen om te tonen wat ze als technische bagage in huis hebben.

Ook moesten we de hulp inroepen van de U19 spelers.

Ondanks het slechte terrein en de warmte brachten onze spelers goed voetbal met een logische uitslag als gevolg.