Medische info

Lifestyle

  1. Vermijd tabak, alcohol en drugs.
  2. Wees fit: ga op tijd slapen zodat je voldoende nachtrust hebt; hang niet tot in de late uurtjes rond op facebook of andere sociale media.
  3. Zorg voor evenwichtige en gezonde voeding zodat je geen overgewicht krijgt.
  4. Volg zo veel mogelijk de training om minder risico op blessures tijdens de wedstrijd te hebben door een betere fysieke fitheid.
  5. Draag kwaliteitsvol en gepast schoeisel naar gelang van het terrein.
  6. Draag steeds beenbeschermers tijdens de training en de wedstrijd.
  7. Doe steeds een opwarming vóór en coolingdown ná de wedstrijd gecombineerd met stretching.
  8. Gebruik isotone sportdrankjes als hydratatie voor, tijdens en onmiddellijk na de wedstrijd om spierverzuring en spierkrampen te voorkomen en om een sneller spierherstel te bereiken na de wedstrijd. Zorg ook voor een voldoende hydratatie met water voor, na en eventueel tijdens de training.
  9. Tandhygiëne is belangrijk ter voorkoming van spierblessures via de bloedbaan; breng geregeld een bezoek aan de tandarts.
  10. Ook voethygiëne is belangrijk; draag bij het douchen altijd badslippers, laat teennagels niet ingroeien. Doe indien nodig een pedicurebehandeling.
  11. Indien je pijn hebt door een lichte blessure, verwittig je de trainer, die je eventueel doorstuurt naar de dokter. Een lichte blessure kan verergeren zonder rust en zonder eventuele medische behandeling.
  12. Volg de instructies van de arts en revalidatietrainer na een blessure.
  13. Fair Play is de belangrijkste factor om blessures te voorkomen bij jezelf en de tegenstrever!